Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak nastartovat úspěšný den ještě před prací?

25. 05. 2023 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Poležet si ještě chvíli v posteli je sice lákavá představa, ale shodneme se, že rychlý úprk do práce a snídaně za cesty není úplně ideální vstup do pracovního dne. Právě první hodiny našeho dne jsou ale ideálním časem pro aktivity, které nám zvednou náladu, nastartují tělo i mozek a nasměrují náš den k tomu, aby byl pozitivní a produktivnější. Co všechno zvládnete, když si nastavíte o hodinu dříve?


1. Kvalitní snídaně


Jak nastartovat úspěšný den ještě před prací?Dlouhodobé statistiky značí, že snídani vynechává až 40 % Čechů. Pro udržení normální a stálé hladiny cukru v krvi je ale první jídlo dne nesmírně důležité. Pokud navíc místo snídaně raději vypijete šálek kávy, můžete si dokonce zadělat na problémy s žaludkem či hypoglykémii. Na to, si vytvořit kvalitní snídani a v klidu si ji vychutnat, nepotřebujete obrovské množství času, ani úsilí. Ovesné vločky si můžete připravit i přes noc, ráno jenom vytáhnete mističku a dozdobíte, stejně dobře vás ale může i zasytit třeba smoothie s proteinem nebo míchaná vajíčka, která zvládnete za pět minut i s umytím pánve.


2. Utřídění myšlenek


Plánování toho, co vás v daný den čeká, je důležitý krok k tomu, jak využít svůj čas efektivně. Právě ráno u šálku kávy nebo čas je skvělý čas na to se zamyslet a určit si hlavní priority pro svůj den, ať už se týkají práce, seberozvoje, času s přáteli nebo to jsou pochůzky, které už dlouho odkládáte. Ne vždy se samozřejmě podaří plán dodržet, ale s čistou hlavou a jasnými cíli se vždy funguje snadněji. Kromě plánování ale můžete své myšlenky utřídit pomocí deníku, kam si můžete zapsat své pocity nebo vypíchnout pozitivní myšlenky, které chcete, aby vás provázely.
INFINIT Sen























Foto: INFINIT Sen


3. Sauna a otužování


Saunování má mnoho pozitivních účinků, jako je zlepšení krevního oběhu, podpora imunitního systému, snížení stresu a zlepšení nálady. Otužování, na druhé straně, může stimulovat vaše tělo a vytvořit pocit energie a zvýšené bdělosti, což je perfektní „nakopnutí“ pro pracovní den. Pokud se rozhodnete saunu navštívit dopoledne, nebo v brzkých odpoledních hodinách, náladu vám zlepší i výhodná nabídka „happy hours“, kterou najdete v síti wellness center INFINIT v Praze, v Brně anebo také v Senohrabech „Například v Infinit Sen získáte ve všední dny k příchodu do 15 hodin dalších 30 minut ve wellness zdarma,“ říká Michaela Matějovská z INFINIT.
INFINIUT



4. Fyzická aktivita


Ranní cvičení může pro někoho znít jako horor, někdo na něj nedá dopustit. Nemusíte hned začít chodit do posilovny každý den. Svižná procházka nebo pomalejší lekce cvičení jako je jóga nebo pilates přinesou nejen skvělý pocit fyzicky, ale určitě i spokojenost, že jste se překonali a zvládli tuto výzvu sami před sebou. Většina jógových a pilates studií nabízí ranní lekce, které jsou přímo určené pro lepší psychickou odolnost a rozproudění energie pro lepší den.


5. Vyzkoušejte něco nového


Nejlepší budíček je, když se probudíte s nadšením a těšíte se na něco, co vás ráno čeká. Dobrá nálada se pak propíše do zbytku dne a určitě se vám povede jí nakazit i okolí. Zpestřete si ráno tím, že vyzkoušíte něco nového. Co by to mohlo být? Zkuste vyměnit kávu za matcha tea, posnídejte na balkóně, změňte účes nebo make-up, oblékněte nový kousek oblečení, začtěte se do časopisu, vyzkoušejte meditaci, změňte trasu do práce nebo zkuste jiný způsob dopravy. V kreativitě se meze nekladou!




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ve 4 hodiny ráno,kdy vstávám do práce si dám míchaná vajíčka,nebo smoothie... To bych do práce asi nedošla.. Snídám,ale celozrnné pečivo s máslem a sýrem třeba,nebo se šunkou,čaj i tu kávu si dám. Nedávno nějaký ,,expert" radil,že vlastně se snídat ráno nemá,že to je stráááášně špatně.. Jasně,vše se odvíjí od toho co kdo dělá,když dělám těžkou práci,hladem nemůžu prostě jít a na lačný žaludek ve čtyři ráno smoothie,brr..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles