MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si udržet linii přes Vánoce? I dietářky mohou cukroví, říká nutriční terapeutka

13. 12. 2015 | Diety
Nastává období, jež bývá stresující pro všechny, kteří během celého roku dbali na zdravé stravování. Během Vánoc ale není nutno panikařit. Stačí jen dodržovat jednoduchá pravidla a můžete si svátky užít i spolu s dobrotami, které k nim patří.

Ať jste na dietě nebo jen nechcete, aby vám na začátku příštího roku ukázala ručička váhy víc kilogramů, než jste zvyklí, dbejte na několik zásadních rad. Nutriční terapeutka Nikol Hložková říká, že se dá dieta během vánočních svátků poupravit.  Podle Hložkové lze vždy najít vhodnou alternativu stravování  s ohledem na udržení si tělesné hmotnosti a zároveň si svátky užít bez výrazného omezení.

Zcela zásadní je pravidelnost ve stravě a nezanedbávat tolik potřebné snídaně. Toto pravidlo platí během celého roku, ale obzvlášť o Vánocích je třeba ho striktně dodržovat. Jezte menší porce a pravidelně. Sacharidy si dopřávejte dopoledne, odpoledne se zaměřte na bílkoviny a zeleninu.
Kdo by si ale myslel, že ho čeká jen pojídání výrobků z dia koutků, je na omylu.

Cukroví a dieta jdou dohromady

Jak si udržet linii přes Vánoce? I dietářky mohou cukroví, říká nutriční terapeutkaAni klasické cukroví není tabu, je třeba ho ale jíst s rozumem. Ke snídani si bez výčitek dejte pár vanilkových rohlíčků nebo lineckého. Pomůckou může být, dát si přesně takové množství, které se vejde do hrsti. To linii neublíží.

Pokud chcete své tělo opravdu šetřit i během svátků, zkuste se řídit následujícími radami. U masa nezáleží v tomto případě ani tak na jeho druhu jako na jeho úpravě. Nejvhodnější variantou je pochopitelně přírodní úprava řízku, případně ryby na teflonové pánvi nebo v páře. I klasické vánoční smažení má svou zdravější variantu. Místo smažení ve fritéze stačí dát obalenou rybu nebo řízek na plech potřený trochou oleje a připravit je v troubě. V případě oblíbeného bramborového salátu lze místo majonézy použít bílý jogurt, variantou pro ty, co jsou na nízkosacharidové dietě je salát, kde místo brambor použijete lilek nebo cuketu.

Zapomeňte na spirit

A jak je to s alkoholem, kterého během Vánoc a oslavy příchodu Nového roku také konzumujeme zvýšené množství? Tvrdý alkohol je pro dietářky doporučeno zcela vynechat. Je velmi kalorický a navíc nepříznivě ovlivňuje průběh diety a především naši vůli. Toto doporučení je třeba brát opravdu vážně v případě, že držíte dietu na principu ketózy.

I mezi svátky si vyhraďte dny, kdy se zvednete od pohádek a uděláte si se svou rodinou příjemnou procházku. Pohyb je v tomto období, kdy většina lidí lenoší, také důležitý. Vhodné jsou například kratší pravidelné procházky, příjemnou aktivitou může také být zajímavý pěší výlet.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
moc na sladké nejsem,takže s tím problém nemám,spíše maso
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles