Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak vybrat pelíšek pro psa s ohledem na jeho potřeby

3. 04. 2021 | Zvířátka
Ať už vybíráte pelíšek pro štěňátko nebo staršího psa, je to základ chovatelské výbavy každého páníčka a nevyplatí se na něm šetřit. Představuje totiž bezpečné a klidné místo pro nerušený a kvalitní psí spánek. Potřebují ho jak malí, tak dospělí psi pro svůj dlouhodobě dobrý zdravotní stav. Klíčem pro vybrání toho správného pelíšku je dobře znát potřeby vašeho pejska – jedině tak zabodujete a stanete se páníčkem snů. V tomto případě doslova!

Malý, velký, hranatý, oválný, látkový, plastový, barevný či v jednobarevném provedení…

Z nabídky na trhu až přechází zrak a není jednoduché vybrat ten správný psí pelech zrovna pro vašeho čtyřnohého kamaráda. Ještě předtím, než ho vyrazíte vybírat, si ujasněte několik zásadních věcí, které jsou důležitým faktorem pro správný výběr. Rozmyslete si, kam pelíšek umístíte – na tom bude záviset vybraná velikost, tvar nebo i materiál. Aby váš pejsek mohl v klidu a nerušeně odpočívat, vyberte v domácnosti méně frekventované místo a vytvořte z ní zónu pro psí odpočinek a spánek. Pamatujte na to, že psa byste při odpočinku neměli rušit – to je třeba vysvětlit hlavně malým dětem.

Jak vybrat pelíšek pro psa s ohledem na jeho potřebyV úvahu vezměte také obvyklou teplotu místnosti nebo její části, kde bude pelíšek umístěný. Pokud jde o teplotně chladnější prostředí, vyberte variantu s vyšším okrajem – právě zvýšené okraje totiž pejska ochrání před prochladnutím v průvanu. Dbejte také na to, aby měl pelíšek dostatečně silné dno pro dobrou izolaci od studené podlahy. Pozorujte vašeho chlupatého kamaráda, jak rád odpočívá – někteří psi rádi při ležení vyhledávají oporu pro hlavu, takže vyšší okraje by jim přišly vhod. Pokud bude místo pro psí spánek v dobře vytopené místnosti, vyberte raději hranatý nebo oválný pelech nebo jsou v nabídce dostupné pouze matrace bez okrajů.

Pozor na výběr špatné velikosti pelíšku


To patří k nejčastějším chybám. Aby si totiž pejsek své nové místo oblíbil, je potřeba, aby se v něm cítil pohodlně a bezpečně. A to právě přímo souvisí s konkrétními rozměry. Byla by však chyba zohlednit pouze velikost psa. Vybavte si, jak váš pes rád odpočívá a v jaké poloze se přitom jeho tělo nachází. Většina psů má svou jednu oblíbenou polohu, ve které odpočívá i spí, např. stočený do klubka nebo doširoka natažený. Příliš úzký nebo naopak příliš velký pelíšek neposkytne vašemu mazlíčkovi dostatečný komfort a je dost možné, že naučit ho v něm spát bude velký oříšek. Pokud bude pelíšek umístěn v místnosti s plovoucí podlahou nebo dlažbou, oceníte vy i váš chlupáč protiskluzovou úpravu, aby psí příbytek necestoval po celém bytě. Vybírejte takové materiály, které se dají snadno udržovat čisté, obzvláště pokud víte, že váš pes miluje kaluže a bláto a téměř vždy se vrátí z procházky zaneřáděný.

Pokud máte staršího pejska, který trpí na bolest kloubů a často se mu vytvářejí otlaky, investuje do ortopedického pelechu. Respektive jsou na trhu k dostání pelechy s matrací z paměťové pěny, která se přizpůsobí konturám psího těla. Naprostou nezbytností jsou ortopedické matrace pak pro psy s pohybovým onemocněním, ale vhodné jsou pro každého psa jako prevence pro zdravou páteř.


Zdroj: Hawaj


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Zajimavy clanek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles