Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jako vejce vejci

21. 09. 2013 | Vaše příběhy
Říká se, že každý má svého dvojníka. Já teda o žádném svém nevím, ale v mojí rodině občas někdy někdo na někoho narazí, nebo je sám za dvojníka považován. 
Třeba moje maminka, v mládí jednou procházela přes Václavské náměstí a tu se přihnali lidi s prosili ji o podpis. Když se jich česky zeptala, co má podepsat, zklamaně se omluvili a odešli. Mysleli si totiž, že je slavná filmová herečka Audrey Hepburnová, která snad byla v metropoli na návštěvě.

Sestřenka má zase jiný zážitek s dalším slavným hercem. Prodává kávu ve stánku u metra, a jak tak zrovna někomu podávala latté, málem jí vypadlo z ruky. Přímo k jejímu stánku mířil Johnny Depp. Samozřejmě, že ne on, to by byl asi větší poprask, ale jeho dost věrná kopie. Trochu mladší vydání, ale stejný účes, styl oblékání, gesta. Vědom si své podobnosti se slavným hercem, ještě se do jeho podoby víc stylizoval. Ostatně sestřenka nebyla sama, kdo na něho zíral s pusou otevřenou. Koupil si u ní kafe a on se dozvěděla, že je to Ital a je v Praze na dovolené.

Dcera zažila setkání s dvojníkem na velmi vysoké úrovni. Stála na zastávce autobusu a najednou  k ní přišel sám princ William. Kupodivu česky se jí ptal, co to bylo za číslo autobusu, který právě odjel. Dcerka uctivě odpověděla, že stopadesátčtyřka a chvíli uvažovala, jestli nemá dodat, Výsosti. Následník trůnu však na další spoj nečekal a odešel, zřejmě měl někde poblíž zaparkovaný královský kočár. 
dvojčata - jako vejce vejciNa mého manžela zase v mládí volaly děti - Robine Hoode. Tenkrát totiž běžel v televizi seriál Robin Hood, jehož představitel měl dlouhé vlasy a při troše fantazie byl opravdu manžel podobný zbojníkovi z Sherwoodu.

Ale i on se nedávno setkal s dvojníkem, dokonce se dvěma najednou. Jel domů z práce a vidí na zastávce autobusu mého bratra s manželkou, volal na ně, ale dělali, že ho nevidí. Věděl, že jsou zrovna na návštěvě v Praze, tak si doma postěžoval, že nechápe, proč s ním nemluví. No nemohli, tou dobou, co je viděl, už seděli v letadle mířící zpět do Barcelony. Takže i oni mají své dvojníky.

Ale právě bratr měl nejzajímavější zážitek s dvojníkem. Cestoval před lety zrovna s kamarády po Jižní  Americe a dostali se i do míst, která nejsou v turistických průvodcích. V zemi byly zrovna nějaké místní nepokoje a hordy lupičů přepadávaly vesnice. Na území bylo povoláno vojsko, aby udělalo přítrž nepokojům. Brácha a jeho dva kamarádi jeli stopem a na silnici je zastavila kontrola. Ukazovali doklady, vše se zdálo být v pořádku, ale najednou velitel cosi hlásil do vysílačky a v okamžiku vojáci vyrvali bráchu i kamarády z auta. Všechno bylo jako v nějakém akčním filmu, ruce na kapotu, nohy od sebe, nehýbat se, řvali na ně vojáci. Brácha tvrdí, že dodneška cítí na zátylku kovovou hlaveň samopalu, kterými na ně mířili. Stačilo se pohnout a vojáci by spustili palbu.

Kamarád bráchy totiž jako by z oka vypadl vůdci lumpů, kteří ve vesnicích drancovali a měli na svědomí i několik vražd.
Až po několika hodinách se vše vysvětlilo, ale hlavně díky tomu, že jiná skupina vojáků pravého zločince chytila a zajala. Bratra a kamarády pustili, ale doporučili jim, aby urychleně opustili tuto oblast. Pochopitelně, že naši cestovatelé poslechli a vrátili se domů.
Jak je vidět, setkání s dvojníky mohou být jak příjemná, tak může jít i o život.
A co vy? Už jste taky potkali dvojníka?

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý článekSmajlík Mně už spoustu lidí řeklo - nezávisle na sobě - že jsem podobná Tereze z Ulice. Dokonce i postavu, barvu i délku vlasů máme momentálně stejnou. A můj bývalý přítel byl podobný fotbalistovi Nedvědovi - to mu taky řekl ne jeden člověkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já měla v mládí taky dvojnici...seděla jsem jako zprávná pubetačka v podvečer a v minisukýnce na kašně, a z nenadání ke mně přišel kluk a zvolal Ahoj Maru! a já jelikož mne nenapadlo, že to patří mně a jak mne chtěl plácnout po rameni, jsem letěla dozadu do kašny...mladík - student místní UMPRUM se mi pak omluvil, že myslel, že jsem jeho spolužačka Marie..a já pak šla jako vodník přes celé město domů..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
.Smajlík Hezké.
Já dvojnici měla, ale teď už o ní nevím. A také si mě pletou se sestřenicí.Jsme si opravdu hodně podobné.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsánoSmajlík
Já sama jsem dvojníka nepotkala,ale jedna paní se mě ptala jestli nejsem ta ta z vedlejšího města,že jsem jí strašně podobná
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi zaujímavý článok.

Ja som ešte nestretla žiadneho "princa" či "hviezdu strieborného plátna" - to je nespravodlivé Smajlík.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles