Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jsou online půjčky řešením?

18. 09. 2013 | Finance
Přes neustálé upozorňování odborníků na negativa fenoménu půjček sahají lidé po tomto způsobu získání peněz proti žádné hodnotě neustále. Aby finanční společnosti trend udržovali, případně zvyšovali, snaží se pravidla a systém půjčování inovovat tak, aby vyhověli potřebám a požadavkům klientů. Toto vedlo k vytvoření tzv. finských půjček, fungujících na bázi rychlosti a dostupnosti, kterým už se svým přístupem začínají nápadně přibližovat i spotřebitelské úvěry bank.

Finské půjčky, jak název napovídá, k nám doputovali ze Skandinávie, kde primárně sloužili jako překlenovací opatření pro občany s nárazovými, nepravidelnými platy. U nás však tento účel nezůstal zachován a tyto online, rychlé půjčky využívá kdokoliv.

Čím mikro-úvěry přilepšují


Fundamenty těchto půjček, které přesně vychází z nejčastějších přání žadatelů, jsou následující:
On-line půjčky
o   Online vyřízení:
nevyžaduje žádné trajdání, obcházení bank a projednávání podmínek možné půjčky; na internetu je stačí pouze odsouhlasit, což by vás nemělo odradit od jejich přečtení. Poté si nastavíte výši úvěru a dobu splatnosti, podle čehož se vám automaticky vypočítá poplatek.

o   Rychlost: jak vyplývá z prvního bodu, díky tomuto řešení z domu, se proces neuvěřitelně zkracuje, k čemuž přispívá také nezájem společnosti o takové informace, jako je váš plat, celková bonita vůbec, (ne)zápis v registru dlužníků, účel půjčky apod. Jaké z toho plynou nevýhody se dočtete níže. Vyhodnocení a přiklepnutí vaší žádosti tak trvá pár minut a peníze máte u sebe do pár hodin, u některých, třeba na portále Kredito24.cz, i do 20 minut.  

o   Dostupnost: s tímto přístupem, nezkoumat klientův stav, souvisí odsouhlasení žádosti téměř každému. Což na jednu stranu vypadá benevolentně, ale s přihlédnutím k nezodpovědnému samohospodaření mnohých z nás může dát tento mix vnějších a vnitřních aspektů vzniknout osobní katastrofě. 

o   Transparentnost: snaha vyvarovat se předchozím chybám bankovních institucí a nekamuflovat žádné poplatky, které pak klientům způsobují nemilá překvapení.


Co hovoří proti

Co se týče negativních přínosů těchto mikro-úvěrů, tak lze zmínit vyvolávání klamného pocitu, že peníze nám ze země „Odnikud“ připlují přímo k našemu břehu, a tím vyřeší naše problémy. Je však třeba si uvědomit, že tento „dar“ budu muset vrátit zpět a to navíc proti proudu úroků a jiných okolností.

Navykli jsme si uvažovat, že je půjčka běžná věc, ale ačkoliv existují případy, kdy se jeví jako nutná, v mnoha ostatních by bylo záhodno řešit situaci jinak. Nemluvě o zbytečném zadlužování na předražené dárky, což beztak jen poukazuje na materiální hrabivost a měření hodnoty daru podle toho, „kolik to stálo“.

Závěrem bych ráda upozornila, že v těchto případech rychlých online úvěrů, je častým průvodním jevem extrémně převýšená RPSN, na kterou se, nejspíš z pohodlnosti, málokdo zaměřuje, která by ale právě naopak měla být jedna z hlavních věcí žadatelova zájmu.    

Zdroj, foto: Kredito24.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jsou online půjčky řešením?:

Jsou online půjčky řešením?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je pravda, že půjčky online jsou lépe dostupné, no s tím souvisí vyšší úrokové sazby a vyšší riziko nesplacení. Hlavně třeba půjčku dobře vybírat a nenaletět podvodníkům nebo neplatit poplatky předem: http://www.ihotovost.cz/pujcky-bez-poplatku-predem
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles