Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karneval v Benátkách

12. 04. 2013 | Evropa

Všechno začalo tím, že jsem před Vánoci brouzdala po internetu. Ne a ne najít dárek pro přítele. A pak na mě z jednoho slevového portálu vykoukl výlet do Benátek na jejich proslulý karneval. A bylo rozhodnuto. Benátský karneval má dlouhou tradici, první prameny se o maskách zmiňují už ve 13. století. A tak jsme vyrazili.

Když jsme po dlouhé cestě autobusem dorazili, uvítala nás zima. A na lodi, která nás do Benátek vezla, ještě větší. Ale panorama města viditelné z lodi nám to vynahradilo. Ihned po příjezdu nás uvítali lidé v maskách, masky na stáncích, masky všude. A taky spousty lidí (to jsme nevěděli, že časem jich bude ještě mnohem víc). Loď nás vysadila kousek od náměstí svatého Marka s bazilikou svatého Marka. Náměstí bylo po ránu z části zalité vodou, po které odpoledne už nebylo ani památky.

Karneval v BenátkáchPo projití náměstí jsme se vydali na místní městskou hromadnou dopravu. Lodní samozřejmě. Po hlavním Velkém kanálu jsme dopluli skoro na druhý konec Benátek, cestou jsme proplouvali třeba i pod slavným Ponte di Rialto, klenutým mostem nad kanálem, který spojuje obě části města rozdělené vodou. Také jsme míjeli spoustu gondol, které pomalu proplouvaly kanály. Po vystoupení z lodi jsme se vydali zkoumat město malými uličkami. Naštěstí se už vyjasnilo a svítilo nádherně sluníčko, i když byla stále zima. Objevili jsme spoustu malebných zákoutí, často jsme se vraceli, protože cesta končila u kanálu a nešlo jít dál.

Objevili jsme i pravý italský trh, plný barev a vůní.  K vidění byly druhy ryb, které jsem dříve viděla jen v akváriích nebo knížkách, rozmanité druhy zeleniny, které u nás málokdy zahlédnete, jestli vůbec. A samozřejmě jsem neodolala nákupu sušených rajčat (to se bude vařit). Postupem času se město více a více zaplňovalo, i masek bylo víc a víc. Nejvíce jich bylo na náměstí svatého Marka, kam jsme se znovu vydali, protože podle rozpisu karnevalu měla být přehlídka. Náměstí bylo zaplněné, masky kam až oko dohlédlo. A kolem každé masky houf fotografů, snažící se ulovit nejlepší snímek. Kdyby se lidé v maskách občas neodtrhli, pózovali by tam ještě dnes. Ze všeho toho mumraje jsme se na chvilku utrhli a vydali se do malé odlehlé kavárničky na pravou italskou kávu a trochu odpočinku. A vnímat, co se děje okolo přes sklo výlohy.

Než jsme se nadáli, den se začal chýlit ke konci. Procházeli jsme městem křížem krážem a nasávali atmosféru. Na poslední chvíli jsme ještě nastoupili na loď, abychom si město prohlédli nasvícené z kanálu. Byl to nezapomenutelný zážitek a určitě jsem tam nebyla naposledy.


Thais - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Karneval v Benátkách:

Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
Karneval v Benátkách
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Škoda,že ten karneval je už v únoru.. V zimě se mi nechce moc cestovat autobusem tak daleko. Ale město je to krásné, to jo. Jen je vidět, jak se nedostává peněz na jeho údržbu. Škoda!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles