Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když na noze duří oko zvané kuří

18. 06. 2010 | Nemoci

Kuří oka jsou nepříjemné a bolavé výstupky na kůži nohou, které se projevují zejména u žen. Ne snad že by k nim byly geneticky více předurčeny, ale kuří oko obvykle vzniká v důsledku nošení nepohodlné a tlačící obuvi.


Jak ho poznáte


Kuří oko je kožní výstupek žluté či žlutošedé barvy, který může být velký až 1 cm. Objevuje se zejména na kloubech a na vystupujících kostech. Bývá dosti bolestivé – příčinou bolesti je čep tvořený ztvrdlou kůží, který tlačí na kost. Pokud kuří oko lehce poškrábete, začne se drolit, zbělá a zdrsní na omak. 


skleneny-pilnikKuří oka se obvykle projeví jako „trest“ za nošení nevhodné obuvi. Bývají totiž výsledkem odumřelé a zrohovatělé kůže v menších oblastech vystavených tlaku a tření. Kuří oka se však na rozdíl od mozolů obvykle nacházejí na vystupujících kostech, zejména na kloubech malíčků, palců a na plochách pat.


Jak se ho zbavíte 


Nejjednodušší je navštívit šikovného pedikéra či pedikérku, popřípadě odborného lékaře – podiatra. V pedikérských salónech jsou nicméně na ošetřování kuřích ok zvyklí a snadno si s ním poradí. Pedikér nejprve tvrdou pokožku nohou změkčí v teplé vodě, poté ostrým skalpelem či žiletkou kuří oko seřízne a přelepí speciální náplastí s léčivou složkou. Zákrok není zcela bezbolestný, nicméně neléčené kuří oko vám při chůzi způsobí ve výsledku bolest daleko horší, proto návštěvu pedikéra neodkládejte.


Další možností je domácí léčba s pomocí náplastí na kuří oka z lékárny. Tyto náplasti obsahují kyselinu salicylovou, která změkčí tvrdou kůži a umožní vám po teplé koupeli kuří oko „vydloubnout“. K babským receptům na léčbu kuřích ok patří obklad z cibule a octa. Plátek cibule několik hodin máčejte v octu a večer připevněte náplastí či obvazem k postižené noze. Ráno pak omyjte v teplé vodě. Tento postup opakujte tak dlouho, dokud se jádro kuřího oka nevyloupne.


Jak se mu vyhnete


nohyKromě toho, že budete nosit vhodnou, padnoucí a pohodlnou obuv, je důležitou součástí prevence také pravidelná péče o pokožku nohou. Trend v pedikúře 21. století je bezkrevné a bezbolestné ošetření bez rizika přenosu infekce a mykotických onemocnění kůže nebo nehtů. Moderní přístupy směřují k tomu, že je efektivnější používat lépe pilník než skalpel.


Vhodnou pomůckou je například skleněný pilník,který je vyzkoušen jak laickou, tak odbornou veřejností s velmi pozitivními výsledky. Skleněný pilník splňuje požadavky bezpečné a kvalitní péče a je k dostání v mnoha lékárnách nebo drogeriích.


Zdroj: Glasscare.cz

Zdeničkaa
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
už som absolvovala koli tomu chirurgický zákrok
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles