Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kouřové líčení pro zvláštní příležitosti dokáže upoutat

19. 06. 2011 | Krása
Líčení je královskou disciplínou žen. Ta z nás, která se dokáže vkusně a rychle nalíčit, má vyhráno. Toto každodenní zkrášlování má však mnoho pravidel, které je třeba dodržet. Základní znalostí je takzvané „nahé“ a „kouřové“ líčení. Nahé líčení jsme si přiblížili v předchozím článku, dnes se tedy zaměříme na líčení výraznější, tzv. kouřové. Třeba zde objevíte něco, co vám práci ulehčí nebo se prostě jen inspirujete.

Kouřové líčení je výrazné a dokáže upoutat. Hodí se na večírek, rande nebo pro příležitost, při které chcete zaujmout svým pohledem.

Potřebujete

•    hydratační krém a oční gel
•    tužka na oči (v barvě vlasů či černá)
•    variace očních stínu v jedné barvě (modrá, hnědá, zelená nebo fialová)
•    řasenka
•    make-up
•    korektor
•    pudr
•    tvářenka
•    lesk na rty nebo rtěnka světlé barvy

Kouřové líčení pro zvláštní příležitosti dokáže upoutatPostup

Na čistou pleť naneseme hydratační krém. Použijeme také oční gel, který nám revitalizuje a hydratuje pokožku okolo očí. Pokud používáte pod oči korektor, je třeba pokožku hydratovat. Na oči nejprve naneseme podkladovou bázi nevýrazné barvy, díky které stíny déle vydrží. Dále naneseme na celé víčko tělovou barvu očních stínů. U kouřového líčení začneme očními linkami, které naneseme po celém horním obvodu oka nad kořínky řas. Začínáme u vnitřního koutku oka a pokračujeme až k jeho vnějšímu koutku. Oční linku jemně dostínujeme do ztracena a zacelíme. Pro kouřové líčení můžeme zvolit různé odstíny barev, většina žen používá černou, je však možné použít i hnědou a fialkovou. Zakázáno není ani barvy kombinovat. Můžeme začít například tmavě hnědou a líčení dokončit černou.
Tmavší barvu očního stínu nanášíme stěžejně na spodní část víčka. Jedná se o výrazné líčení, proto používáme dostatečnou vrstvu stínu až ke krajům oka. V oblasti vnitřního koutku nanášíme barvu naopak velmi jemně. Oční stíny naneseme tak, aby vytvářely oblouk. Spodní víčko je celé pokryto stínem, který zasahuje jemně do očního oblouku.

Vybranou barvu očních stínů naneseme i pod oči a tím vytvoříme výraznější linku. Tmavou barvu dáváme pod oči do vnější části. Aby bylo líčení očí zacelené, naneseme do horní oblasti očního oblouku světlejší barvu stínů. Jakoby kopírujeme již nanesené oční stíny do ztracena. Abychom docílili kouřového efektu, naneseme nejtmavší barvu stínů do vnější části oka ke kořínkům řas a do požadovaného tvaru rozmázneme. Můžeme použít černou tužku, která lépe drží. Tužku naneseme také pod řasy a dostínujeme do ztracena. Na dostínování tužky použijeme světlý oční stín, který naneseme až k obočí a do vnitřního koutku. Jedná se o stejný oční stín (tělový), který jsme použily na začátku. Pokud stíny popadají do oblasti pod očima, důkladně je očistíme vatovým tampónem. Nanášíme řasenku, která pohled umocní. U kouřového líčení si můžeme dovolit i několik vrstev.

Opět nezapomínáme na obočí. Zvýrazníme jej barvou shodnou s barvou vlasů. Tentokrát obtáhneme linii obočí a pročešeme kartáčkem. Maku-up nanášíme stejným způsobem jako při nahém líčení. Rty jsou jednou z nejsmyslnějších částí ženského těla. Pro kouřové líčení volíme lesk na rty či rtěnku světlejší barvy. Nyní máme výrazné oči, není tedy vhodné použít tmavou barvu rtěnky či lesku. 

Zdroj: MedaPreX.cz

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kouřové líčení pro zvláštní příležitosti dokáže upoutat:

Kouřové líčení pro zvláštní příležitosti dokáže upoutat
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
smokey eyes je pěkné líčení, ale bohužel taky nesluší každému, kdo si ho udělá;)
Obrázek uživatelky
profil
slečna na obrázku je nalíčená opravdu tak, že upoutá pozornost ... je to moc ... spíš, jako účinkující v divadle než jako divák...a pěkně se leskne ...asi špatně nafoceno ...toto nalíčení se mi nelíbí ...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale už se nelíčím...SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles