MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rostlinná strava

10. 09. 2016 | Vaše příběhy
Skladba jídelníčku je rozhodnutí každého člověka. Je však pravda, že „jste to, co jíte“. Tedy jinak řečeno, to jak se stravujete má přímý dopad na vaše zdraví, potažmo vzhled. A zdraví myslím fyzické i psychické. Pokud lidé nedbají na vyváženost jídelníčku, jedí to, co jim přijde pod ruku a to, co jim prostě chutná, i když to nemá žádnou výživovou hodnotu, je to samozřejmě jejich volba.

Ale dá se očekávat, že s takovým přístupem bude jejich tělo tučné, podvyživené a zevnitř toxikované, což se projeví i na pokožce, kvalitně vlasů, nehtů, ale také náladě, oslabené imunitě a s přibývajícím časem pravděpodobně tento styl stravování způsobí i nemoci. Toxikované tělo je totiž překyselené a kyselý organizmus je přímo ráj pro všechny nemoci včetně rakovinného bujení.

Je to volba každého z nás. A nikoho nehodnotím ani neodsuzuju za jeho rozhodnutí či přístup ke stravování. Ale na druhou stranu si myslím, že péče o tělo jak zevně, tak zevnitř je projevem úcty k životu. Úcty k sobě samému. Tělo je náš vzácný chrám a je naším úkolem o něj pečovat, jak nejlépe umíme. Udržovat ho zdravé a prosperující.                                                                                       

rostlinná stravaJe mi z toho smutno, když vidím, jak se někteří lidé dobrovolně ničí den po dni nevhodným životním stylem. A naopak mě hřeje na srdci, když vidím, že lidem není lhostejné, co každý den jedí, protože si uvědomují, jaký dopad to na jejich tělo i na jejich život bude mít. Když o své zdraví pečujete, věnujete se pravidelnému pohybu, vytváříte pozitivní myšlenky a dodáváte svému tělu energii a výživu z kvalitní životodárné stravy, mnohonásobně se vám to vrátí! Vaše tělo bude krásné, zdravé, budete plní energie, dobré nálady a lásky k sobě i životu. Opravdu tak vlivný dopad volba vaší každodenní stravy má.

Já osobně věřím, že nejblahodárnější účinek pro člověka má zásaditá rostlinná strava. Již několik let nekonzumuji živočišné výrobky kromě menšího zastoupení domácích vajíček a příležitostně ryby párkrát do roka. 98 % mojí stravy je složeno z rostlinných a většinou celistvých potravin jako jsou obiloviny, luštěniny, ovoce, zelenina, ořechy, tofu a další. 

Keysiana - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !