Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama - Šperky z křišťálové pryskyřice

28. 02. 2012 | Vyrob si sama
Křišťálová pryskyřice je po vytuhnutí tvrdá a lesklá jako sklo. K dostání je ve výtvarných potřebách a internetových obchodech. Použití není nijak složité, v prodeji je i zabarvená verze. A v použití se fantazii meze nekladou.

Potřebujeme: Balení křišťálové pryskyřice, které obsahuje dvě složky pryskyřice, odměrky, rukavice a špachtle na míchání, dále kovová lůžka (nejlépe se zvýšeným okrajem) nebo placky například z fima, obrázky nebo korálky, párátka a krabici, například od pizzy, vyloženou pečicím papírem.

1.    Nejdříve si v rukavicích smícháme dvě složky pryskyřice přesně podle návodu. Pokud nedodržíme poměr, tak nám neztuhne. Pečlivě promícháme v kelímku dřevěnou špachtlí, i u stěn, ale pomalu, aby se nám netvořily bublinky.

2.    Připravíme si předměty, které chceme potáhnout pryskyřicí, do krabice s pečicím papírem. Pokud chceme zalévat obrázky v lůžkách, tak si je připravíme nejlépe na fotografickém papíře (obrázky si můžete koupit už hotové v různých velikostech a designech v obchodech, kde zakoupíte pryskyřici). Ostatní musíme potřít lakem na decupage, jinak by  obrázky nevypadaly hezky. Obrázek si vystřihneme podle velikosti lůžka. Můžeme ho do lůžka vlepit, já je pouze vystřihnu o malinko větší a do lůžka je vtlačím, aby neplavaly. Poté začneme opatrně nalévat pryskyřici. Pozor, aby nepřetekla, mělo by jí být jen tolik, aby tvořila malou čepičku. Do lůžka můžeme nasypat i malé korálky nebo třpytky, které vypadají moc hezky.

3.    Pryskyřicí si můžeme potáhnout i placky z fima. Ty musejí být upečené, suché a čisté. Pryskyřici kápneme doprostřed a párátkem roztahujeme ke krajům. Má tendenci se stahovat doprostřed, takže přetečení příliš nehrozí. I u fima uděláme mírnou čepičku.

4.    Zalité výrobky necháme tuhnout ve vodorovné poloze po dobu 24 hodin, ale pokud je sušíme v blízkosti topení, budou suché dříve. Měly by být přikryté, aby se na ně nezachytil prach.

Hotové výrobky už jen zavěsíme na háčky, pověsíme na řetízky nebo přilepíme na puzetky. A pak už se můžeme jen zdobit.


Thais - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vyrob si sama - Šperky z křišťálové pryskyřice:

Vyrob si sama - Šperky z křišťálové pryskyřice
Vyrob si sama - Šperky z křišťálové pryskyřice
Vyrob si sama - Šperky z křišťálové pryskyřice
Vyrob si sama - Šperky z křišťálové pryskyřice
Vyrob si sama - Šperky z křišťálové pryskyřice
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Mám koupených pár šperků, ale musí se s nimi zacházet trochu jemněji, přece jen to není tvrdé jako sklo a rýpnutí je vidět. Viděla jsem návod na Fleru, tam slečna míchala materiál s rouškou, asi to bude trochu "jedovatá" práce. Já zatím vyšívám, korálkuju a háčkuju, ale taky mě to láka...
Obrázek uživatelky
profil
uznevim: Nevychází to nejlevněji, ale dá se koupit i balení pryskyřice 150ml. Chce to najít nejlevnější zdroj. Já už to začínám prodávat Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vypadá to přepychově, moc hezké!
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík

super ... možno skúsim Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
další věc, co bych ráda vyzkoušela. Díky za inspiraci.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles