8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Letní Flora Olomouc 2011

31. 08. 2011 | Vaše tipy
Pestrou krásou barevných květin a voňavých bylinek se může pochlubit výstaviště Flora Olomouc. Každoročně se tady konají tři zajímavé výstavy. Začínají jarní přehlídkou, pak následuje letní výstava a končí každoročně podzimní výstavou. Každá z výstav je zaměřená na určité roční období.

Kromě krásných vystavených exponátů je výstava spojená se zahradnickými trhy, prodejem květin, rostlinného materiálu a zahradnických pomůcek. Já jsem letos navštívila letní výstavu, která se konala od 18. do 21. srpna. Ta letošní výstava byla šitá na míru pro všechny milovníky letních květin, které zářily pestrými barvami léta. Zejména růží, ibišků, begónií, lilií, jiřin, mečíků, gladiol a orchidejí  v krásných barevných kombinacích. Velká přehlídka kaktusů sukulentů, okrasných dřevin a jehličnanů, letního ovoce a voňavých bylinek. Na výstavě bylo možné koupit keříčky borůvek, malin, ostružin, vinné révy. Také různá semena květin, ovoce a zeleniny, cibulky a hlízy všech možných druhů kvítí, například cibulky modrých tulipánů. K prodeji byly také masožravé rostliny. Prodejní trhy byly rozesety do všech možných míst výstaviště. Všichni milovníci květin měli možnost nakoupit nejrůznější pestrou paletu barev nejrůznějšího kvítí. To všechno nabízely oblíbené zahradnické trhy.

Výstavy v pavilónech

V největším výstavním pavilónu byla hlavní expozice s názvem Rajský dvůr, voňavá bylinková zahrada s léčivými, aromatickými a kořeninovými rostlinami, která nás zaujala nejen pěknou barvou bylinek, ale také okouzlující vůní. Pavilón provoněla levandule, která byla naaranžována v kytičkách ve vysokých skleněných vázách v jezírku. Dále pavilón provoněla bazalka, třapatka, slunečnice, tymián, chmel, len a mnoho dalších druhů voňavého koření. V pavilónu byla také čajovna, kde si každý návštěvník mohl vychutnat nějaké bylinky. Součástí výstavy bylo také povídání a přednášky o bylinkách. Prodej bylin, koření a tinktur. V galerii tohoto pavilonu bylo aranžmá letních kytic, zejména jiřin v různých velikostech a barevných provedeních.

Další pavilóny okouzlily krásou letních květin a okrasných dřevin. K vidění byly letní řezané květiny, jako jsou mečíky, gladioly a růže v krásných pastelových barvách umístěných ve velkých skleněných vázách. V pavilonu se nacházelo jezírko s krásnými kvetoucími lekníny. Okrasné dřeviny byly ozdobeny různými milými postavičkami - lesními skřítky, čarodějnicemi, vílou, trpaslíky. K vidění byla spousta trvalek, jiřin v různých aranžmá, lilií a voňavých bylinek. Pavilón H patřil výstavě letního ovoce  a zeleniny. Součástí expozice byla také zahrádkářská poradna  a sklípek s ochutnávkou výborných odrůdových vín a prvním letošním burčákem.

V dalším pavilónu si na své přišli zahrádkáři a kutilové. Čekala je tam bohatá nabídka rostlinného materiálu, zahradnickými pomůckami a hobby potřebami. Součástí výstaviště jsou také velké skleníky s různými tropickými rostlinami, kaktusy, sukulenty, palmami a banánovníky. Celý areál výstaviště je v parkové úpravě s pěkně upravenými zahradnickými záhony, lavičkami, rybníčkem a vodotryskem.

Každá z těchto výstav má určité kouzlo a je zaměřená na určité roční období. Na výstavišti Flora Olomouc bude ještě jedna výstava, která se koná od 13. do 16. října a bude zaměřená na výstavu ovoce, zeleniny a podzimních květin.

marta - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata. Určitě si nenechte ujít podzimní floru, která to nemáte daleko. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
musím někdy zajet
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkně napsané a krásné foky, SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles