Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léto v pohybu – podporujte děti v aktivitě i o prázdninách

15. 07. 2015 | Výchova
Léto už je v plném proudu a nadchází očekávaný čas dovolených a pro dětí prázdnin, kdy si můžeme užívat všeho, co nám dlouhé letní dny a teplé slunečné počasí umožňují. Pokud jste navíc rodičem, nezapomeňte dohlédnout na to, aby vaše děti měly přes léto dostatek aktivního vyžití.

Kromě zaslouženého odpočinku po celém školním roce byste děti ale také měli vést k takové náplni času, která v sobě zahrnuje pohyb a pobyt na čerstvém vzduchu. Smutným, ale pravdivým faktem je, že i přes léto, navzdory příjemným teplotám a krásnému počasí, mají děti tendenci trávit čas ve společnosti vymožeností dnešní doby. Tím máme na mysli především různé technologické hračky typu smartphonů, tabletů, počítačů, herních konzolí atd. Místo hraní venku jsou spíše v jakémsi elektronickém zajetí.

Pravidelný pohyb je základ zdraví


pravidelný pohyb i v létěObzvlášť důležité je hlídat pravidelný pohyb u dětí s nadváhou. Obezita představuje vážnou civilizační hrozbu. V žádném případě tu nejde jen o vzhled, ale o závažná zdravotní rizika, která mohou vést k řadě komplikací a nemocí způsobených právě tímto faktorem. Pokud si nemůžete dovolit financovat dítěti koníčky, kde je potřeba drahé vybavení, oblečení nebo permanentky, využijte toho, že léto nabízí jedinečnou možnost provozovat spoustu sportů venku a zadarmo. Místo do bazénu s nimi můžete chodit na přírodní koupaliště nebo na plovárny, oprášit zapomenuté kolečkové brusle či vytáhnout zazimované kolo a vyrazit ven dát si do těla. Veřejná hřiště zase mohou poskytnout útočiště dětem, jež si vyhrají s míčem. Oblíbeným a zároveň nenákladným letním sportem je badminton, ke kterému navíc nepotřebujete ani hřiště a pálky s košíčkem seženete za pár peněz.

Ideální je, pokud si dítě vybere jednu či dvě pohybové aktivity, kterým se bude přes léto věnovat. Pokud se ve vaší rodině žádné sporty přímo nepěstují, hýbat se a utužovat zdraví je možné i jinak. Vycházky a výlety do přírody nebo za poznáním jsou osvědčeným způsobem, jak spojit zajímavý program a zároveň udělat něco pro své zdraví. Sledujte také dění v oblasti letních festivalů, ať už hudebních, gastronomických, kulturních nebo zábavných – řada z nich nabízí doprovodný program i pro děti. I když vy nemáte dovolenou celé léto, snažte se aktivně zabavovat alespoň po práci nebo o víkendech, vždyť vidět je dlouho a den nekončí šestou odpolední hodinou. Nic nefunguje tak spolehlivě a účinně než jít příkladem v tom, co chceme, aby si naše děti osvojily. Rady a nařízení od někoho, kdo káže vodu a sám pije víno, nemají velkou autoritu a rozhodně nevedou k pozitivním výsledkům.


Zdroj, foto: ZPMVČR.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle