8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Prosím pomozte dětem na praktických školách

10. 11. 2012 | Zajímavosti

Rušení praktických škol

Tři týdny jsou za mnou, utekly velmi rychle, než jsem se nadála, končím praxi na Základní škole, Tyršova 106, v Bystřici nad Pernštejnem. Je to základní škola pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami.

Byly to tři krásné týdny, při kterých jsem byla svědkem dětské spokojenosti, radosti a kamarádství. Prostředí družiny i celé školy mi svým přístupem připomínalo spíše rodinu než  školské zařízení. Děti byly vnímavé a dobrosrdečné. Samozřejmě, že i pár chvilek přišlo, kdy vše nebylo ze strany dětí úplně bezproblémové, ale paní učitelky, asistentky a paní vychovatelka přijímají každé dítě jako originál a věnují mu individuální přístup.

Jpomozte dětem na praktických školáchen je mi trochu líto, když vidím tak velké úsilí ze strany pedagogů, že si nemohou být jisti svou prací, nemyslím tím, že by ji nevykonávali dobře, ale oni neví, zda vůbec jejich škola přežije státní mašinérii ohledně šetření financí a případné rušení škol.

Poté, co jsem poznala děti, které tuto školu navštěvují, myslím si, že ani jedno z nich by nebylo úplně šťastné na klasické základní škole, i naprosto bezproblémové dítě se může stát obětí šikany, natož děti, které mají v určitých věcech znevýhodnění. Zde jsou děti k sobě milé a když se někdo třeba třikrát zeptá na stejnou věc, protože jen nepochopil, co se po něm chce, nikdo se mu nesměje, spíše si pomohou. V dnešní době šetření, kdy opět na klasických školách není výjimkou třída přibližující se k číslu 30 žáků ve třídě, si  opravdu nedovedu představit, jak se pedagog může věnovat individuálně několika dětem s individuálním vzdělávacím plánem, myslím, že takovouto integrací by trpěly, nejen děti se znevýhodněním, ale i děti bez znevýhodnění a v neposlední řadě i pedagog. Pokud stát nevypracuje lepší plán integrace, nemůže přece rušit speciální školy, jen proto, že mu jejich provoz může připadat finančně nadlimitní.

Myslím si, že i každý kraj či město, ve kterém se takováto škola nachází, by měl zvážit jejich podporu, protože teď je o děti se zvláštními vzdělávacími potřebami postaráno dobře, ale co bude potom, necháme je protloukat klasickými základkami (stát jim asistenta v rámci šetření nezajistí) v lepším případě  se jim možná budou ostatní děti „jen smát“, v horším případě se setkají s šikanou, na kterou nejsou připraveny. Tyto děti jsou totiž bezbranné a přistupují ke každému člověku se srdcem na dlani. Proto jsem podepsala  Petici proti rušení praktických škol (můžete podepsat na internetu) a z mého pohledu by to měl udělat každý rozumný občan, protože by nám všem mělo jít hlavně o děti. Společnost by se měla posuzovat podle toho, jak se chová k nejslabším členům, kteří potřebují pomoc. Proto prosím dejte najevo svůj názor podpisem, aby ti nahoře věděli, že nám není lhostejno, co se děje v našem státě. Děkuji.                                                                                                                                 

Palena - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
vždy to rozhodnou ti ze zhora a nezajímají je následky
Obrázek uživatelky
profil
Holky, kdo máte stejný názor připojte se k té petici, snad něco zmůžeme,(stačí ten název napsat do vyhledávače) pro dobrou věc a kdyby se to dozvěděli vaši známí byla bych ráda, ať ti nahoře poznají, že nejsme jen telata, která naženou do ohrady a ty ani nezabučí.Přeji všem krásný den.
Obrázek uživatelky
profil
To je moc potřebná věc,ale státník rozhodne a mnohdy ani neví co způsobí..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Vládě nejde o lidi,ale o moc a peníze.Tak musí ve všem šetřit,aby bylo na jejich zvýšení platů.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Znovu sa presviedčam, že hoci sme už roky dve republiky, Československu nezaniklo.
Aj naši "guleváloši" rozhodujú o veciach, ktorým nerozumia od stola a bez ohľadu na to, či to niekomu ublíži alebo nie.
Dúfam, že sa vám petíciou podarí zastaviť rušenie takýchto škôl. Držím palce.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles