8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Má návštěva města Plovdivu v Bulharsku

10. 04. 2016 | Evropa

Vzhledem k tomu, že jsem se tento semestr mé vysoké školy rozhodla studovat v Bulharsku, tak ve volných chvílích velmi často cestuji jak po Bulharsku, tak mám v plánu vyjet i za hranice. Tentokrát jsem se rozhodla pro návštěvu města Plovdivu. Plovdiv je 2. největší město v Bulharsku vzdálené cca 2,5 hodiny vlakem (nebo popř. 2 hodinky busem) od hlavního města Sofie.

Plovdiv je historické římské město a jeho osídlení je necelých 400 000 obyvatel. Svou túru městem jsem začala největší památkou, kterou je určitě Římský amfiteátr, který se nachází ve starší části města (cca 40 minut pěšky od vlakového nebo autobusového nádraží). Dále mé kroky vedly na vyhlídku Nebet tepe, odkud je krásně vidět celé město a pokud je hezké počasí, je možné vidět i nedaleké vrcholky hor. Následně jsem si prošla celé staré město, kde jsou nejstarší památky města, mnoho muzeí, galerií a starších budov. Pokud si chcete koupit nějaké suvenýry z města, rozhodně je lepší si nakoupit v této části města. Mají tu velký výběr pohledů, magnetů a jiných suvenýrů.

BulharskoPotom jsem si dala oběd v restauraci Happy, která se nachází přímo v centru. Naštěstí je tu obsluha, která ovládá anglický jazyk, takže objednat si jídlo nebyl žádný problém. Následně jsem se vydala si projít nové město. Začala jsem u mešity Džumaja Džamija a následně jsem pokračovala směrem do středu města. Narazila jsem na výbornou cukrárnu Alfredo, kde jsem si dala dobrý zmrzlinový pohár a trošku jsem si odpočinula. Mé další kroky vedly do parku cara Simeona a došla jsem až ke kopci, kde se nachází socha Aljosha. Když jsem vystoupala na kopec, měla jsem krásný rozhled na celé město, což bylo úžasné! No a poslední mojí zastávkou byla ještě jedna místní restaurace a následně jsem se vydala zpět na vlak.
martinka1p - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Má návštěva města Plovdivu v Bulharsku:

Má návštěva města Plovdivu v Bulharsku
Má návštěva města Plovdivu v Bulharsku
Má návštěva města Plovdivu v Bulharsku
Má návštěva města Plovdivu v Bulharsku
Má návštěva města Plovdivu v Bulharsku
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezký článek o svém cestování v Bulharsku. Je vidět, že je to tam krásné a to, že byli pod vládou Turků 500 let, je tam jak je vidět, stále znát. Četla jsem knížku a ráda bych věděla, jak se tam lidem žije? Přeji hlavně výborné studijní výsledky a hezké cestování!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Přeji pěkné výlety i studijní výsledkySmajlíkV Bulharsku jsem byla jen v Sofii, ale to už je skoro 20let..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
v Bulharsku se mi líbíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek o Tvém cestování.
Pěkné fotkySmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles