Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Miniaturní koně: noví obyvatelé parku Boheminium

2. 06. 2020 | Česká republika
-Komerční sdělení-

Nové modely, mnoho služeb a akcí pro děti i dospělé, inovace v areálu, ale především velká „mini“ zvířecí novinka čeká návštěvníky 4. největšího parku miniatur v Evropě, parku Boheminium v Mariánských Lázních. Od června přivítá park nové obyvatele, v Čechách věc nevídanou, nejmenší koně na světě.

Mariánské Lázně se v letošní sezóně chtějí nově zaměřit také na pobyty rodin s dětmi. Zvířecí novinka tak bude jistě velmi vyhledávanou atrakcí a koníci s výškou 75 cm v kohoutku udělají velkou radost jak dětským, tak dospělým návštěvníkům. „Plemeno Miniature Horse je vzácné a není jednoduché tyto koně vůbec opatřit. Nakonec se nám to podařilo a myslím, že náš park bude asi jediné místo v České republice, kde budou tito koně volně k vidění. Je to však pouze začátek novinek a inovací, které během příštích pár let v parku vzniknou. Chceme propojit malé modely s nejmenšími plemeny typických českých hospodářských zvířat,“ uvádí Tomáš Slifka, spolumajitel parku.

Miniaturní koně: noví obyvatelé parku BoheminiumPark Boheminium se ovšem nerozroste pouze o koně. Početnou rodinu modelů doplní 3 noví členové. Do prázdnin bude představen model kostela Božího Těla v Gutech a Továrna Bohland a Fuchs z Kraslic. A již k vidění je novinka pro letošní sezónu, jedna z top českých památek, zámek v Lednici.

„Miniatura kostela Božího Těla v Gutech je další z řady modelů, které již nikde jinde na světě nespatříte. Památka totiž shořela po žhářském útoku v srpnu 2018. Následně se zvedla vlna solidarity a je naděje, že v brzké době dojde ke stavbě nového kostela. Téma nám přišlo velmi zajímavé a rozhodli jsme se celou věc touto cestou podpořit,“ vysvětluje Tomáš Slifka. Bývalá továrna na hudební nástroje v Kraslicích má zase vzpomenout na slavné časy vzkvétajícího průmyslu v západočeském pohraničí s hranicemi lemovanými prosperujícími továrnami, dnes bohužel většinou chátrajícími.

Loni na podzim byl představen zámek v Lednici, který je vlajkovou lodí pro sezonu 2020. Patří k největším modelům v areálu a ihned po svém odhalení se zařadil mezi nejoblíbenější exponáty. „Kromě nových modelů jsme připravili také mnoho novinek pro návštěvníky. Byl rozšířen počet míst k sezení na nově otevřené ploše ihned v sousedství lednického zámku. Rekonstrukcí prošlo dětské hřiště a také jsme rozšířili počet laviček v areálu,“ doplňuje Tomáš Slifka.
zámky v parku Boheminium

Zdroj, foto: Park Boheminium


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Miniaturní koně: noví obyvatelé parku Boheminium:

Miniaturní koně: noví obyvatelé parku Boheminium
Miniaturní koně: noví obyvatelé parku Boheminium
Miniaturní koně: noví obyvatelé parku Boheminium
Miniaturní koně: noví obyvatelé parku Boheminium
Miniaturní koně: noví obyvatelé parku Boheminium
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
V lete pri navsteve Marianskych lazni se tam stavime a uz se cela rodina moc tesi
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkVnucka by byla z parku a konicku nadsena. Jen je to od nas dost daleko. Mozna si jednou udelame hezky vylet.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles