Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.05. 2024
Dnes má svátek Jana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 důvodů, proč je koloběžka skvělý parťák nejen pro vaše děti

2. 06. 2024 | Fitness
V dnešním hektickém světě hledáme způsoby, jak skloubit efektivitu, zábavu a zdravý životní styl. Co když existuje univerzální stroj, který by tyto požadavky splňoval? Možná na něm dokonce vaše dítko každý den jezdí. Koloběžka je vhodná pro každého, bez ohledu na pohlaví či věk. V článku se ale dozvíte, proč je koloběžka skvělá konkrétně pro ženy, zejména pro maminky.

Fitness centrum na dvou kolech


Jízda na koloběžce není jen o tom, jak se dostat z bodu A do bodu B. Je to cvičení, které posiluje celé tělo. Na první pohled by se mohlo zdát, že se při koloběhu zapojují jen dolní partie, ale není to tak. Ano, vaše nohy a zadeček dostanou pořádně zabrat, ale kromě nich posílíte i ruce, břicho, záda a v neposlední řadě vám zanožování pomůže i při tvarování boků. Každá projížďka je jako fitness lekce na kolech. Ať už si zvolíte trasu plnou kopců, nebo pohodovou projížďku po městských ulicích, vaše tělo bude pracovat a formovat se. A co je nejdůležitější – je to zábavné. Koloběžka vám umožní procvičit své tělo způsobem, který vás neomrzí a přinese vám radost.

koloběžkaPomůže držet krok s vašimi dětmi


Když děti dorostou a obyčejná chůze už jim nestačí, přichází řada na všelijaké vozítka. Nejen, že je to pro ně zábava, ale také to pomůže při zdolávání delších vzdáleností.  Maminky potom brzy poznají ten pocit, kdy se zdá, že jsou neustále o krok za svými ratolestmi. S koloběžkou to ale změníte. Nejenže ušetříte čas a energii, když doháníte své malé uličníky, ale také si s nimi užijete spoustu zábavy. Koloběžka je prostě ideálním způsobem, jak držet krok s aktivními dětmi a přitom si udržet svou vlastní dávku pohybu.


Ve zdravém těle zdravý duch


Vzhledem k dnešnímu způsobu života, kdy máme nedostatek pohybových aktivit a většinu času prosedíme v práci či v autě, je koloběžka také dobrý kompenzační prostředek. Stojí se na ní na jedné noze, což aktivujete i hluboké vrstvy svalů, které jsou velice důležité pro správný aktivní stoj. Díky tomu, že nohy při jízdě střídáme, dochází k propojení pravé a levé hemisféry a tím k nastartování pravolevé rovnováhy v těle.

Co asi trápí naši populaci nejčastěji, je bolest zad, protože bohužel i děti mají málo přirozeného pohybu. Koloběh je neuvěřitelně komplexní pohybová aktivita. Zapojuje všechny velké svalové skupiny a díky tomu, že se jedná o pohyb, kdy v jednu chvíli stojíme na jedné noze, zapojujeme i hluboké svaly, které jsou tak důležité pro stabilitu naší páteře.

Posílí pánevní dno


O svalech pánevního dna se nemluví moc často, jejich vliv na náš celkový zdravotní stav je však ohromný. Mnoho žen jejich nedostatečná funkčnost při každodenním životě trápí. Ochablé svaly pánevního dna jsou nejčastější příčinou inkontinence, mohou mít vliv na potíže s menstruací, otěhotněním, nebo i na potíže s dýcháním. Stejně jako ostatní svaly těla je potřeba je pravidelně posilovat a právě jízda na koloběžce je jedním z mála cvičení, která dokážou tyto svaly efektivně zpevnit.

Spojuje celou rodinu


V neposlední řadě je tu možná ten nejdůležitější aspekt – koloběžka je nástrojem, který dokáže spojit celou rodinu. Bez ohledu na věk či fyzickou kondici se každý může zapojit a vychutnat si společný čas venku. Jízdu na koloběžce totiž zvládne každý, od malého dítěte až po aktivního seniora. Ať už plánujete rodinný výlet do parku, nebo jen krátkou projížďku kolem domu, koloběžka je ideálním způsobem, jak strávit kvalitní čas s těmi nejbližšími. Nepotřebujete žádné speciální vybavení, stačí sportovní obuv a oblečení, na hlavu cyklistická helma. Do batůžku připravte malou svačinu, dostatek tekutin a vyrazte.


Zdroj, foto: KOSTKA


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !