Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebojte se soukromých středních škol, investice do vzdělání se vám vrátí

8. 02. 2012 | Náctiletá
Máte v rodině deváťáka, který stále ještě nemá zvolenou střední školu? Pomáháte mu řešit dilema, kam se přihlásit?

Rozšiřte možnosti o soukromá zařízení. Oproti státním nabízejí řadu výhod; menší počet žáků, nadstandardní vybavení či pestré mimoškolní aktivity. Soukromé školy nejsou na rozdíl od veřejných plně dotovány z rozpočtu, takže ke svému provozu mnohdy potřebují finanční injekci v podobě školného. Ze zákona ovšem nesmí vykazovat zisk, veškeré příjmy (tedy i ze školného) proto zpětně investují do vzdělávání. Studenti tak pracují s kvalitnějšími pomůckami, zapojují se do atraktivních projektů a soutěží, komunikují s oborovými špičkami.

učebnaJinými slovy: soukromé školy musí zaujmout přidanou hodnotou. „Dobrá soukromá zařízení nabízejí spoustu doplňkových činností, úzce například spolupracují s firmami v regionu, takže studenti mají šanci na zajímavé a netradiční praxe,“ vysvětluje Vladimír Kolder, předseda Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
Rodiče pak mohou očekávat individuální přístup pedagogů a častější konzultace. Soukromé školy totiž mívají ráz rodinného zázemí, na žáka se tu nepohlíží jen jako na číslo v systému. I díky tomu učitelé snáze odhalí skryté talenty a motivují je k dalšímu rozvoji. Nároky na studium přitom bývají vyšší, protože úspěch absolventů zvyšuje prestiž školy.

Ne vždy je ale placení podmínkou – existují soukromé instituce, které školné nevyžadují.

A jak si mezi všemi vybrat tu pravou?

Nejlepší je osobní návštěva. K té slouží dny otevřených dveří, během kterých se seznámíte nejen s učiteli, ale také prostředím a celkovým zázemím školy. Dobrého pomocníka představuje webová stránka www.soukromeskoly.cz, kde naleznete kompletní seznam členů Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska, a to i s kontakty. Navíc si zde můžete ověřit, jestli vámi vybraná škola vlastní některý z certifikátů kvality. K dispozici přitom máte řadu atraktivních oborů, od tradičních po speciální, které by ve státem financovaném školství hůře dostávaly akreditaci. Co třeba floristika, varhanářství, marketing či management? Pozadu nezůstávají ani gymnázia – kromě klasických všeobecných můžete uvažovat třeba o jazykových nebo ekologicky zaměřených.
Ať už se rozhodnete jakkoliv, platí, že čas máte do 15. března.

Zdroj, foto: Soukromé školy

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já na soukromou střeední chodila a podle mě je jedno, jestli půjdete na soukromou nebo státní. jak jsem zjistila, tak je důležitý pouze obor - vystudovala jsem obchodní soukromou školu a nemužu sehnat práci. Lepší uplatnění bych měla jako kadeřice, kosmetička nebo jako truhlářka, svářeč apod.
Obrázek uživatelky
profil
a pravda někde uprostřed.
Jsou dobré státní školy i soukromé a na druhou stranu i špatné. Dětí vychází málo a o žáky se přetahuje.
Obrázek uživatelky
profil
dcera letos maturuje na soukromce..neřekla bych,že je to o penězích,zda odmaturuje
je pravda,že svoje volno si může přizpůsobit,ale
v tom vidím plus oproti státní škole,stejně
si musí učivo doplnit a je to o zodpovědnosti
Obrázek uživatelky
profil
JSEM PLATILA SYNKOVI SOUKROMOU ŠKOLU,POTŘEBOVAL MATURITU PO VYUČENÍ....a není pravda,že na soukromé škole za peníze školu dokončíte...vyletěl u maturity i z předmětu,kde měl dobré výsledky...pak jsme tak dumali,že asi potřebovali doplnit ročník, propadlo jich více...tak tak nějak je to s penězi a soukromými školami.A hodiny jim taky různě odpadávali,protože je např. učila právnička a když měla stání, tak do školy nedošla...
Takže vybírat na malém městě není jednoduché..
Obrázek uživatelky
profil
Dcera kamarádky je v soukromé škole (školné platí) a jsem celkem naštvaná, jak si z té školy může dělat holubník, na státní škole by jí takové věci neprošly, kamošce jsem to řekla, samozřejmě se jí to moc nelíbilo, ale to je mi fuk. Prostě měsíc před koncem školního roku už nechodila do školy, (musela mít sice uzavřené známky), celé září taky nechodila do školy (dovolená atd.)a když to nepřeženu, tak dva dny v týdnu během roku je taky doma...Myslím, že na statní škole by se taková docházka netrpěla.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles