Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebojte se soukromých středních škol, investice do vzdělání se vám vrátí

8. 02. 2012 | Náctiletá
Máte v rodině deváťáka, který stále ještě nemá zvolenou střední školu? Pomáháte mu řešit dilema, kam se přihlásit?

Rozšiřte možnosti o soukromá zařízení. Oproti státním nabízejí řadu výhod; menší počet žáků, nadstandardní vybavení či pestré mimoškolní aktivity. Soukromé školy nejsou na rozdíl od veřejných plně dotovány z rozpočtu, takže ke svému provozu mnohdy potřebují finanční injekci v podobě školného. Ze zákona ovšem nesmí vykazovat zisk, veškeré příjmy (tedy i ze školného) proto zpětně investují do vzdělávání. Studenti tak pracují s kvalitnějšími pomůckami, zapojují se do atraktivních projektů a soutěží, komunikují s oborovými špičkami.

učebnaJinými slovy: soukromé školy musí zaujmout přidanou hodnotou. „Dobrá soukromá zařízení nabízejí spoustu doplňkových činností, úzce například spolupracují s firmami v regionu, takže studenti mají šanci na zajímavé a netradiční praxe,“ vysvětluje Vladimír Kolder, předseda Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
Rodiče pak mohou očekávat individuální přístup pedagogů a častější konzultace. Soukromé školy totiž mívají ráz rodinného zázemí, na žáka se tu nepohlíží jen jako na číslo v systému. I díky tomu učitelé snáze odhalí skryté talenty a motivují je k dalšímu rozvoji. Nároky na studium přitom bývají vyšší, protože úspěch absolventů zvyšuje prestiž školy.

Ne vždy je ale placení podmínkou – existují soukromé instituce, které školné nevyžadují.

A jak si mezi všemi vybrat tu pravou?

Nejlepší je osobní návštěva. K té slouží dny otevřených dveří, během kterých se seznámíte nejen s učiteli, ale také prostředím a celkovým zázemím školy. Dobrého pomocníka představuje webová stránka www.soukromeskoly.cz, kde naleznete kompletní seznam členů Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska, a to i s kontakty. Navíc si zde můžete ověřit, jestli vámi vybraná škola vlastní některý z certifikátů kvality. K dispozici přitom máte řadu atraktivních oborů, od tradičních po speciální, které by ve státem financovaném školství hůře dostávaly akreditaci. Co třeba floristika, varhanářství, marketing či management? Pozadu nezůstávají ani gymnázia – kromě klasických všeobecných můžete uvažovat třeba o jazykových nebo ekologicky zaměřených.
Ať už se rozhodnete jakkoliv, platí, že čas máte do 15. března.

Zdroj, foto: Soukromé školy

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
můj manžel na jedné soukromé škole pár hodin učí...
Je to malý vzorek, uznávám, ale i studenti mluví o rozdílných výsledcích na státních a soukromých školách.
To se týká i vysokých škol. Slyšela jsem názor - platit školné?, tak to jdu na soukromku a aspoň mám záruku, že dokončím.
Obrázek uživatelky
profil
dodělávám si nyní maturitu na státní škole a jsem se školou velmi spokojena a po prvním ročníku jsem přecházela na druhou školu také státní a mohu říci,že je rozdíl i ve státních školách, v první škole jsem nebyla tak spokojená jako v této škole,vyučující se nám věnují a snaží se o dosažení co nejlepšího úspěchu,doufám,že je nezklameme a všichni s úspěchem odmaturujeme.
Obrázek uživatelky
profil
o soukromých školách, kde by se neplatilo školné Smajlík. Zkušenosti známých: "za peníze v Praze dům" - neříkám, že všichni, ale hodně studentů je z řad těch, které by státní SŠ vzhledem k jejich prospěchu nepřijala Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
za peníze je jasné, že školu dokončíteSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles