Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nehezkého bříška už se nemusíme obávat. Je tu miniinvazivní řešení disatázy!

5. 12. 2021 | Krása
-Komerční sdělení-

Ploché bříško a ňadra dmoucí či želví krunýř namísto pivní vany. Tak by chtěla vypadat každá žena a každý muž. Jenže realita je v naprosté většině zcela opačná. A to, i když se snažíme pravidelně cvičit či nepravidelně posilovat. Stále nejsme se svojí postavou – především s břišními partiemi – spokojeni.

Až tak za to ale nemůžeme. Náš pas dostává zabrat hlavně v těhotenství – tedy u žen - nebo při významných změnách váhy – tady hlavně u mužů. Příčinou může být diastáza, tedy rozestup břišních svalů, která nám nahlas hlásá, že opravdu nejsme ideálem tělesné krásy. Naštěstí už existuje šetrná metoda k jejímu odstranění!

Mudr. Petr Diviš PhD.V těhotenství k diastázy dochází přirozeně a po porodu se svaly dají většinou do pořádku během 6 až 8 týdnů. Někdy, a to zejména u žen, které rodily v krátké době podruhé, však rozestup břišních svalů přetrvává. Diastázu může ale způsobit i tlak zvenčí – přibývání na váze, nesprávné cvičení nebo některé nevhodné sporty. Pacient s diastázou má velmi často vedle vystouplého břicha i špatné držení těla. Přímé břišní svaly totiž tvoří opěrný systém zad a diastáza tak může způsobit bolesti zad či břicha. Takže nejde jen o estetickou poruchu.

Ideální v boji s nehezkým bříškem je samozřejmě vhodné cvičení a posilování. Tam, kde ale tyto konzervativní postupy léčby diastázy selhaly – zejména posilovací cviky – je třeba volit operační řešení. Což dříve obnášelo takzvanou otevřenou operaci. To ale přinášelo výsledek, který právě nelahodil oku – tedy ránu od pupku po mečovitý výběžek s následnou viditelnou jizvou na břiše o velikosti přibližně 15 až 20 centimetrů. Tahle tradiční operace s velkou otevřenou ránou má mnohá rizika. Vedle nepěkného bříška především velkou pooperační bolestivost, delší pooperační hospitalizaci po dobu 7 až 10 dnů a pomalou rekonvalescenci.

„Dnes už existuje chirurgické miniinvazivní řešení diastázy, které zaručuje, že nenastanou komplikace spojené s otevřenou operací. A navíc tak dosáhneme i skvělého estetického výsledku.“ představuje nejnovější metodu JUDr. Jitka Kellnerová, ředitelka SurGal Clinic v Brně, která jako jedna z prvních v ČR nabízí miniinvazivní řešení tohoto problému.
diastáza
„Operace se provádí laparoskopicky zkušeným operatérem. Na těle zůstává pouze 5 malých jizev pro vstup operačních nástrojů. Obrovskou výhodou je pak velmi krátká hospitalizace v délce zhruba tří dnů. Díky zákroku se pacient velmi brzy vrací k běžnému životu,“ doplňuje MUDr. Petr Diviš, PhD., lékařský ředitel nemocnice SurGal Clinic, který si tuto metodu osvojoval v zahraničí jako první lékař z České republiky.


SurGal Clinic, jako jedna z prvních nemocnic v republice, již představila následující metody:

    • Operace kolene metodou Visionaire
    • Operace poškozené chrupavky metodou CaReS-1S
    • Operace výhřezu ploténky metodou DiscoGel
    • Operace formou 3D laparoskopie
    • Operace zbytnělé prostaty metodou REZUM
    • Operace diastázy miniinvazivně

Diastáza - operace














Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek