Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejčastější chyby při fénování. Kadeřnice radí, jak vlasy zachovat zdravé a lesklé

16. 03. 2017 | Péče o vlasy
O tom, že časté vysoušení horkým vzduchem vlasům škodí, není pochyb. Ruku na srdce, kdo z nás si ale dokáže představit život bez tohoto stylingového pomocníka, který šetří čas a dokáže hřívě bleskově dodat objem? Kompromis naštěstí existuje. Kadeřnice radí, jak se vyvarovat největších chyb, kterých se při vysoušení dopouštíme, a udržet si tak vlasy krásné, zdravé a lesklé.

Fény jsou nejčastěji používaným přístrojem na úpravu vlasů. Mnozí z nás se bez něj neobejdou na denní bázi. Vlasy však zatěžuje přílišným působením horkého vzduchu. Odčerpává se jím z vlasů přirozená vlhkost, vlasové vlákno křehne, vysouší se a láme. Pokud mytí a fénování vlasů patří k vaší každodenní rutině, vyplatí se vám investovat do kvalitního přístroje. Moderní fény mají naštěstí hned několik předností, kterými tento jinak drastický proces uděláte snesitelnější. Jsou vybaveny kvalitními a výkonnými motory pro velmi rychlé vysoušení bez zbytečného zatížení a přesoušení. Kvalitní fény mají také regulovatelnou nejen sílu, ale i teplotu. Poohlédněte se po přístroji s dvojitou hubicí, v níž je horký vzduch ještě obalený vzduchem studeným. Fén tak můžete bez obav přitisknout k hlavě, aniž byste se spálili.

fén ženaFén s ionizátorem

Pokud máte vlasy po častém fénování hrubé, krepaté a konečky roztřepené, řešením je fén s ionizátorem. Tuto funkci už má dnes řada cenově dostupných fénů. Po použití fénu s ionizační technologií budou vlasy hebké, uhlazené a nebudou tolik elektrizovat, což usnadní i následnou úpravu. A jak proces ionizace funguje? Při fénování pronikají miliony iontů do struktury vlasu, vážou v něm molekuly vody a zacelují roztřepený povrch vlasového vlákna. Zároveň povrch vlasu uzavírají, aby se nepřesušoval. Díky dostatečné hydrataci vydrží vlasy déle pružné a nadýchané, protože budou mít tendenci méně vázat vzdušnou vlhkost a plihnout.

Pečující a regenerační přípravky

Vlasům nezapomeňte dopřát také odpovídající péči. Časté fénování vede k poškozeným, polámaným a roztřepeným vlasům bez života a lesku, proto takto namáhané vlasy rozmazlujte vlasovými přípravky pro suché, poškozené vlasy.

Nejčastější chyby, které nás stojí zdraví i lesk vlasů

Pocit věčného nestíhání provází asi každého z nás. Pod tlakem času se většinou dopouštíme největší chyby, a to fénování vlasů nasáklých vodou. Aby bylo vysoušení co nejšetrnější, měly by vlasy být suché alespoň z 50 %. Správný postup tedy je vlasy nejprve jemně vysušit ručníkem z dobře savého materiálu, nechat alespoň 15 min volně proschnout a až poté se pustit do fénování. Každé ráno tedy začněte ve sprše s mytím vlasů, poté je nechte chvíli schnout, zatímco si uděláte snídani a připravíte si věci do práce. Nikdy také nerozčesávejte mokré vlasy kartáčem, a už vůbec ne s použitím násilí. Mokré vlasy upravujte prsty a pročesání nechte až na závěr.

Mnoho z nás vlasy vysušuje nerovnoměrným šermováním fénu ze strany na stranu, dokud se vlasy nezdají suché. Na tento postup raději zapomeňte. Není příliš efektivní z hlediska času i zátěže vlasů. Vyplatí se trpělivost – fénujte vlasy pomalu a postupně. Klidně je rozdělte do jednotlivých pramenů a pomáhejte si skřipečky a pinetkami. Začínejte vždy zepředu kolem obličeje, kde rostou vlasy jemnější a mají tendenci tvořit zacuchané víry. Ve chvíli, kdy vlasy uschnou, už s nimi nic neuděláte.

Zdroj, foto: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !