Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nepodceňujte výběr školní tašky!

31. 07. 2018 | Zajímavosti
Pomalu se blíží začátek nového školního roku a všichni zodpovědní rodiče prvňáčků již teď začínají přemýšlet nad tím, jak vybrat svým potomkům vhodnou tašku do školy. V dnešní době je na trhu nepřeberné množství nejrůznějších aktovek a batohů, ale ne všechny mají ty správné vlastnosti. Pokud chcete svému školáčkovi opatřit opravdu kvalitní „kousek“, buďte obezřetní a řiďte se při výběru několika ověřenými radami.

Anatomicky tvarovaná záda

pro zdravou páteř

Školní taška by měla vždy mít anatomicky tvarovaná záda. Vyztužení zadní strany a dostatečně široké popruhy totiž napomáhají ke správnému a zdravému vývoji dětské páteře. Myslete také na hmotnost aktovky či batohu, ta by vždy měla být co nejnižší. Důležité je také kontrolovat, zda dítě v tašce nenosí nepotřebné věci, které zbytečně zvyšují váhu tašky.

výběr školní taškyBezpečnost nade vše

Jelikož školní taška děti doprovází na jejich každodenních cestách do školy i ze školy, je nutné, aby byla vybavena minimálně kvalitními prvky pasivní bezpečnosti pro silniční provoz. Jedině tak totiž bude školák na ulici dobře vidět i za šera nebo tmy. Lepší je pak samozřejmě volit takové modely, které kombinují pasivní i aktivní bezpečností prvky.


Nepromokavý materiál

Podstatný je také druh materiálu, ze kterého je školní zavazadlo vyrobené. Vždy volte takový batoh či aktovku, který je zhotoven z nepromokavého materiálu. Jedině tak budete mít jistotu, že vašemu školáčkovi nenamoknou učebnice a nerozpijí se mu jedničky v žákovské knížce.

Praktické vychytávky

Školní taška či aktovka by měla disponovat dostatečným počtem přihrádek a kapes. Díky nim si školák může vhodně uspořádat učebnice, sešity a další pomůcky. Na těžké věci je pak vhodné mít tašku vybavenou přihrádkou co nejblíže zádům. Důležité je také dno tašky, to by mělo být pevné, aby taška nepřepadávala. Vhodné je pak i další příslušenství jako například pevné poutko na pohodlné přenášení v ruce či postranní kapsa na svačinu a pití.

Dětem záleží především na vzhledu školního batohu či aktovky. Je tedy vhodné, aby se nákupu účastnily společně s vámi. Jedině tak totiž vyberete takové školní zavazadlo, které bude váš školáček každý den hrdě nosit na zádech. Ideálně se vždy snažte volit nadčasové motivy, ty totiž jen tak nevyjdou z módy a školák se za ně nebude stydět ani další školní rok.

Zdroj, foto: Leasyn


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !