MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 tipů, jak přežít stěhování s dětmi

16. 09. 2013 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Stěhování není příjemnou záležitostí ani pro dospělé, natož pak pro děti. Ty navíc bývají mnohem více fixované na prostředí, kde jsou zvyklé. Mimo příprav na samotný přesun tak nesmíme podcenit především citlivou dětskou psychiku.

1. Vše trpělivě vysvětlete

Záleží samozřejmě na tom, jak je vaše dítko velké – těm nejmenším naštěstí nemusíme nic vysvětlovat, dospívající se zase se změnou musí poprat samy. Nejproblematičtější to bývá s dětmi ve věku zhruba od 3 do 12 let, kde musí nastoupit přirozená rodičovská empatie. Vysvětlete dítěti vhodně důvody změny a postupně jim ukažte nové bydlení a školku nebo školu, kam bude chodit. Nic neuspěchejte a dítě pozitivně motivujte – třeba zmrzlinovým pohárem po dokončení obchůzky nového bydliště.

Stěhování Praha2. Zapojte dítko do příprav

Důležité je, aby se dítě necítilo ani v největším shonu odstrčené. Pečlivě s ním plánujte, kam si v novém domově umístí postýlku, hračky a další svoje věci. Pak mu přidělte i vlastní krabice a nechte jej zabalit si své věci. S tím vám mohou pomoci i kvalitní stěhovací firmy, které vám při stěhování zdarma vhodné krabice zapůjčí. I kdybyste práci potom museli desetkrát předělat, je důležité, aby dítě cítilo i svůj podíl odpovědnosti a mělo možnost se podílet na jednoduchých činnostech – třeba nošení nepotřebných věcí do koše.

3. Nezapomeňte na nezbytné formality

Nezapomeňte vyřídit jak veškerou byrokracii související s bydlením, tak i s jednotlivými členy domácnosti. Včas nahlaste změnu ve stávající škole či školce, na kroužcích a u lékaře a zařiďte vše v novém bydlišti. V rámci bytu nezapomeňte vypovědět včas nájemní smlouvu a smlouvy na dodávky energií a telefon – ideálně v 2-3 měsíčním předstihu. Nové bydlení raději pojistěte dříve, než se do něj nastěhujete.

4. Na balení si dejte dost času

S balením začněte alespoň v měsíčním předstihu. Vytřiďte věci, které s sebou nepovezete a odevzdejte je do sběrných dvorů, oblečení pak můžete věnovat na charitu. Zrevidujte zásoby potravin a hygienických potřeb. Připravte sobě i dětem příruční zavazadla s nejdůležitějšími doklady, léky a cennostmi, která nedáte při cestě z ruky. Ztrátě snáze zamezíte, bude-li dětský kufřík obsahovat i oblíbené hračky. Poté sbalte oblečení a naposled drobnosti z kuchyně. Návod na balení věcí přímo od profesionálů si můžete přečíst ve článku: Jak co nejefektivněji zabalit věci určené ke stěhování?

5. K samotnému přesunu neberte malé děti, větší ano

Malé děti, které nemohou mít ze stěhování rozum, svěřte ve stěhovací den D někomu na hlídání. O něco odrostlejší ratolesti by se ale dle našeho názoru měly přesunu zúčastnit, aby viděly na vlastní oči, že starý domov je zkrátka passé. Usnadní jim to smířit se se změnou. Ostatně stěhováci vše zařídí za vás a jsou zvyklí i na přítomnost malých pomocníků. Profesionálové mohou samozřejmě pomoci i se stěhováním do zahraničí, kde bývá navíc potřeba vyřídit ještě nepříjemné celní formality.

Přejeme mnoho trpělivosti při stěhování i radosti z nového bydlení!


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku 5 tipů, jak přežít stěhování s dětmi:

5 tipů, jak přežít stěhování s dětmi
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
My jsme si odkoupili krabice a bublinkovou fólii z naší firmy, která se stěhovala cca před 2 týdny. Nakoupili kvalitní krabice z obalove-materialy.cz. Zaujmout dvě děti, které ztratí své kamarády tím, že se budeme stěhovat z města do nejbližší vesničky bude dost těžké, ale aspoň jsme to vymysleli zatím s manželem tak, že jim dáme krabice ať se sbalí, že jdeme na výlet. Jelikož se stěhujeme do nového bydlení, kde není nic, řekli jsme si, že jejich "uplatíme" a vybírali jsme spolu různé barvy a potisky na skříně, zatím to berou v pohodě, ale bojím se chvíle, kdy jim budu muset říct, že své kamarády už neuvidí tak často.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles