8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Opary rtů: výhradně lidská záležitost

4. 02. 2010 | Péče o tělo
Přestože by se někomu mohlo zdát, že opary rtů jsou pouze ženským problémem, rozhodně tomu tak není. Herpetický virus, který opary způsobuje, je spravedlivý a podle pohlaví si svého nositele nevybírá. Zajímavé však je, že nositelem tohoto viru je výhradně člověk.


Herpetický virus si na svou příležitost klidně počká

Opary na rtech, na nose, případně jiných částech obličeje, jsou projevem infekce vyvolané virem HSV 1 (Herpes simplex virus). Herpetický virus postihuje převážnou většinu populace. Uvádí se, že až 95 % obyvatel ČR je jeho nositelem. Většina z nás se tímto virem nakazí již v dětském věku. Ačkoli promořenost populace je vysoká, ne u každého se opar musí projevit. Virus sedí po celý náš život hezky v klidu ukrytý kdesi v těle a vyčkává na svoji chvíli. Ta nastává v okamžiku oslabení organismu.


Moment oslabení

Oslabení organismu nemusí být jen v důsledku závažných onemocnění, operací, úrazů nebo fyzického vyčerpání, ale také působením UV záření, stresem či hormonální nerovnováhou při menstruaci. Někomu vyrazí opar i po pouhém leknutí.

Opary nikdo nechce Léčba oparů není pouze léčbou samotné infekce, ale je také kosmetickou záležitostí. Každému bez rozdílu pohlaví záleží na tom, aby se opar co nejrychleji zahojil a zmizel bez následku. Jeden z přípravků, který tomu může pomoci, je Hemagel. Pro ty, kteří trpí opary rtů už dlouhá léta a jsou zkušenými znalci v jejich léčbě, není Hemagel jistě žádnou novinkou. Příčinu projevu infekce sice nevyléčí, ale zato výrazně zmírní bolest a rána se rychleji zahojí bez strupů a jizviček. Jak léčit následky projevů herpetické infekce, už víme. Bylo by krásné, kdyby se dala zlikvidovat příčina, tedy samotný původce oparů. Snad dají vědci brzy hlavy dohromady a přijdou na to, jak se této potvory nadobro zbavit.


Zdroj: Hojení-ran.cz

 

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
trpím na ně od mala,koupila jsem si mastičku v lékárně a ta pomáhá.Není sice nejlevnější,ale hlavně že pomůže.
Obrázek uživatelky
profil
Mnoho let jsem mívala opary. Jednou jsem dostala dobrou radu zdarma. Kupte si v lékarně Riboflavin, je bez receptu,a využijte celou dávku. Za měsíc můžete zopakovat. Uvidíte, že to zabírá. Funguje bezvadně. Vyzkoušejte.
Obrázek uživatelky
profil
V naší rodině na opary trpí dva členové rodiny. Jinak jsme celkem odolní a otužilí vůči herpetickému virusu. Také si s ním nevíme rady.
Obtěžuje a obtěžuje, říci si nedá.
Obrázek uživatelky
profil
ale můj manžel ano.
Měl roztomilou příhodu.
Na základní škole vykládal o první pomoci a o dýchání z úst do úst.
Zrovna se mu na rtu skvěl vřídek.
Jeden chlapeček se přihlásil a ptal se, jestli má poskytnout takové dýchání, když ten zraněný bude mít OPAR!?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkzrovna ho mám už tři týdny a nemohu se ho zbavit....
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles