Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pálí vás v létě oči? Poradíme, jak jim ulevit

10. 08. 2023 | Nemoci
Suchý vzduch venku, chlor v bazénu, přechody z horka do klimatizovaných prostor. To vše může mít v létě za následek nepříjemný pocit pálení očí. Ať už jde o podráždění vlivem prostředí nebo trpíte syndromem suchého oka, jehož příznaky se mohou v létě zhoršovat, poradíme vám, jak nad nepříjemnými pocity vyzrát.

Pálení očí, pocit cizího tělíska v očích, někdy i svědění či tlak v očích, zarudnutí očních víček a spojivek… Znáte dobře tyto symptomy? Pak vězte, že nejste sami. Obzvláště během léta jsou těchto obtíží plné ordinace očních lékařů i vyšetřovny optometristů.

péče o oči v létě

Čím dál více lidí má příznaky, které vyhodnocujeme jako tzv. syndrom suchého oka. Důvodů je více od nedostatečného mrkání při práci na počítači, hormonálních změn například v důsledku přechodu, až po přirozeně se snižující tvorbu slzného filmu v pozdějším věku. Symptomy se také zhoršují sezónně - v zimě je to kvůli suchému vzduchu vlivem topení, v létě oči naopak vysouší klimatizace, přechody z horka do chladu nebo chlorovaná voda, symptomy pak zhoršuje i přítomnost sezónních alergenů v ovzduší.

Oční kapky ano, ale…


Rychlou pomocí, po níž sáhne většina lidí jako první, jsou oční kapky, které oko okamžitě lubrikují. Při výběru kapek ale dávejte pozor na jejich složení. Některé konzervační látky (např. benzalkoniumchlorid) v nich obsažené totiž mohou paradoxně k rozvoji syndromu suchého oka přispět.

Obvykle se doporučují kapky bez konzervantů, které se ale musí spotřebovat v mnohem kratším čase. Alternativou jsou kapičky s šetrnými konzervanty, které jsou přirozené slznému filmu, nedráždí a jsou tak vhodné pro citlivé oči.


Zdroj: Lentiamo


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !