Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pět tipů, díky kterým vám chuť sportovat vydrží po celý rok

6. 03. 2022 | Fitness
Po vánočním přejídání přišel na řadu leden, který je tradičně ve znamení novoročního předsevzetí. To má v plánu si každoročně dát až polovina Čechů. Přestože si většina z nás přeje zhubnout a začít se zdravě stravovat, k vytouženému cíli dojde jen malá hrstka lidí. Jak to udělat tak, aby nám láska ke zdravému životnímu stylu vydržela déle než do konce března? Poradíme vám!

1. Stanovte si reálné cíle


Stanovení cíle je prvním předpokladem k úspěchu. Nesnažte se měnit všechny své naučené návyky najednou. V drtivé většině to totiž nevyjde. Naopak. Po malých krocích své vysněné mety dosáhnete o poznání snáz. Pokud si tedy v letošním roce přejete uběhnout půlmaraton, našlapat na kole hranici tisíc kilometrů nebo dvakrát týdně navštívit nějakou skupinovou lekci ve fitku, směle do toho. Jen nečekejte zázraky na počkání.

Novoroční předsevzetí většinou nevychází z toho důvodu, že si přejeme dosáhnout maximálních výsledků v minimálním čase. Jestli tedy chcete zůstat motivováni déle než pár týdnů, stanovte si reálné cíle. A nejlépe do nich zapojte i vaše blízké – rodinu, kamarády nebo kolegy z práce, ať máte s kým sdílet radost i překonávat první krizové momenty.

2. Vyzkoušejte něco nového


Pokud už pátým rokem začínáte prvního ledna běhat, protože jste si stanovili předsevzetí, že díky běhu zaručeně zhubnete, a již o týden později marně hledáte argumenty, proč se vydat do mrazivého počasí, možná sázíte na špatného koně. Pohyb totiž musí být v prvé řadě zábava. To, že kolem sebe máte nadšené běžce, ještě neznamená, že k nim musíte nutně patřit i vy. Co vyzkoušet něco nového. Slyšeli už jste o lekcích Fitness Barre, které kombinují prvky baletu, pilates, jógy a vytrvalostního tréninku? Že ne? Tak směle do toho.

3. Nebojte se občas zhřešit


Všichni to dobře známe. Zatímco první týden neustále sportujeme a striktně se vyhýbáme všem nástrahám, v průběhu času naše prvotní nadšení opadává. A tak se často stane, že zakoupená roční permanentka do fitness centra zůstává ledabyle ležet na poličce vedle dalších nepotřebných předmětů. Jak se s touto situací vyrovnat? Jednoduše!

I těm nejlepším sportovcům se občas stane, že nemají na cvičení náladu, jsou unaveni z práce nebo mají jiné plány. Je to naprosto přirozené. Pokud místo pravidelného čtvrtečního bruslení vyrazíte s kamarádkou na kávu, nic se neděje. Jde to totiž i jinak. Stačí si vzít váš oblíbený nápoj s sebou a udělat si krátký výlet po přírodě nebo městě. Takovou hodinovou procházkou na čerstvém vzduchu spálíte přibližně 195 kcal.

4. Zapojte do hry chytré pomocníky


Žijeme ve 21. století, obklopeni chytrými technologiemi, které nám mohou být při sportu ku prospěchu. Například takové fitness hodinky dokážou monitorovat každodenní pohybovou aktivitu, včetně údajů o ujeté vzdálenosti, nachozených počtech kroků či spálených kalorií.

I do telefonu lze ale stáhnout aplikace, které vás na gauči rozhodně sedět nenechají, ale sledují a zaznamenávají vaše sportovní úspěchy z běhu, cyklistiky, pěší turistiky a dalších pohybových aktivit. A pokud si k tomu párkrát za týden najdete čas na krátké protáhnutí, můžete se svěřit do rukou některých známých fitness koučů, kteří publikují svá videa na vlastních Youtube kanálech.

5. Odměňte se!


Nejdůležitější pravidlo na závěr? Nezapomeňte se čas od času odměnit něčím, co vám pomůže ve sportu vytrvat i v následujících měsících. Ženy nám rozhodně dají za pravdu, že nejlépe se cvičí v novém sportovním kompletu, muži zase mohou sáhnout po zbrusu nové sportovní výbavě. Všechny tyto zdánlivě nenápadné maličkosti totiž dělají z pravidelného pohybu závislost, které se už nikdy nebude chtít vzdát!


Zdroj, foto: Hervis Sports



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle