Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pigmentové skvrny na obličeji

30. 05. 2012 | Péče o tělo
Pigmentové skvrny nebo také névy, jsou skvrny na kůži, které mají různou velikost, tvar a zabarvení. Vlivem slunečního záření se zvyšuje výskyt pigmentových skvrn a znamének. Mohou být na obličeji, ale také kdekoliv na těle. Sluníčko má blahodárný vliv na náš organismus, povzbuzuje náladu a upevňuje zdraví.

Zároveň je pro nás velmi nebezpečné, může pokožku spálit, pokud se sluníme v nevhodnou dobu a nepoužíváme krémy s vysokým ochranným faktorem. Právě kůže na obličeji, bývá často vystavená slunečním paprskům a pak nám způsobuje nepříjemné kožní problémy. Pigmentové skvrny na obličeji trápí více ženy, které k nim mají větší sklony než muži. Objevují se většinou u žen tmavší pleti. A to hlavně na obličeji a krku.

Pigmentové skvrny - příčina

Pigmentové skvrny na obličejiPigmentové skvrny můžou mít příčinu v samotné kůži. K pigmentaci má sklon přesušená a poškozená kůže. Pokud máte na pleti nějakou čerstvou jizvu po úraze, vyhněte se opalování na přímém slunci i v soláriu.
Dalšími příčinou pigmentových skvrn bývají hormonální změny organismu, a také hormonální poruchy. Mohou se objevit v těhotenství a také v menopauze. Vliv má také zvýšená tvorba kožního barviva. Solária se také významně podílejí na vzniku pigmentových znamének. Vznikají u lidí s vnitřními problémy organismu, nedostatkem vitamínů a špatnými stravovacími návyky. Příjem určitých léků a nedostatečná funkce jater také podporuje vznik pigmentových skvrn.

Pigmentové skvrny - prevence

Abychom pigmentovým skvrnám předcházeli, musíme omezit slunění na přímém slunci i v soláriích. Při opalování používáme krémy s vysokými ochrannými faktory. Dále je vhodné používat na pleť kvalitní pleťovou kosmetiku. Změna způsobu stravování je rovněž velmi důležitá. Měla by se konzumovat strava bohatá na vitamíny a minerály, jako je vitamín C, E, beta-karoten, zinek a selen.

Pigmentové skvrny a jak se jich zbavit

Pigmentové skvrny se odstraňují z estetického hlediska a také ze zdravotních důvodů. Odstranění znamének by se mělo naplánovat v zimních měsících, aby čerstvé jizvy nebyly vystaveny slunečnímu záření, protože by opět hrozilo riziko pigmentace.

marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pigmentove skvrny mam od detstva Smajlík najhoršie som to znašala v puberte ked mi velmi vadili
Obrázek uživatelky
profil
Celý život mám pigmentové skvrny, nesmím vylézt na slunéčko. Stejně se jim neubráním. Ale co nadělám.
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji děvčata.
Obrázek uživatelky
profil
užitečný článek pro mladá děvčata...Smajlík
my už s tím nic nenaděláme...
už mám stařecké skvrny,...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jdou chemickým peelingem, ale je to drahé a dočasné.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles