Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pobyt v zemi faraonů

1. 01. 2013 | Afrika
-Komerční sdělení-

Egypt je krásná země s bohatou historií, a ačkoliv v posledních dvou letech společnost procházela určitými změnami, na turistiku to téměř nemělo vliv. Kam se můžete v Egyptě podívat a co všechno můžete zažít?

Perla Sinajského poloostrova

Cestovní kanceláře z Česka běžně vypravují zájezdy do Egypta. Jednou z oblíbených destinací je turistické letovisko Sharm el-Sheikh, které jsme navštívili s CK Blue Style. Město na jihu Sinajského poloostrova má přibližně 35 000 obyvatel. Přes velikost malého okresního města je i noční život velmi rušný a letovisko poskytuje mnoho možností trávení volného času.

Turisté při pobytu nejsou obvykle ubytováni přímo v Sharm el-Sheikh, ale ve „vesnici“ asi 5 kilometrů od centra města. Turistické středisko Naama Bay poskytuje všechny aktivity, na které byste mohli mít při návštěvě Egypta chuť. Kromě oblíbeného lenošení na pláži to jsou různé vodní sporty jako windsurfing, potápění či vodní lyžování. Vybrat si můžete například pobyt v hotelu Falcon Naama Star, který je v centru Naama Bay.

Pobyt v zemi faraonůPobyt v zemi faraonů














Egypt nejsou jen bazény a pláže


Bylo by ovšem škoda zavítat do Egypta a nenavštívit pyramidy. Sharm el-Sheikh sice není úplně nejblíže, ale není žádným problémem uskutečnit výlet k pyramidám nebo jiným zajímavým místům. Návštěva pyramid je úžasný zážitek, je ovšem nutné dodržovat základní bezpečnostní pravidla.
Egypt nejsou jen pyramidy.

Od roku 3150 př. n. l, kdy vznikla Stará říše, egyptští faraonové vystavěli mnoho staveb a spousta z nich nás udivuje i dnes. Jednou z nejvýznamnějších je Amonův chrám v Karnaku. Obrovský chrámový komplex nebo také Město bohů faraonové stavěli přibližně 2000 let. Dalším důležitým místem je také pohřebiště známé jako Údolí králů, kde byla objevena nevykradená hrobka faraona Tutanchamona.

Kromě letoviska Sharm el-Sheikh má Egypt i řadu dalších turisticky oblíbených míst – Hurghada, Taba a Marsa Alam. Všechny nabízí prvotřídní služby. Pokud se rozhodnete pro Egypt, určitě budete se svojí volbou spokojeni.


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pobyt v zemi faraonů:

Pobyt v zemi faraonů
Pobyt v zemi faraonů
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ešte som v Egypte nebola,
Obrázek uživatelky
profil
ani já...
Obrázek uživatelky
profil
bohužel na takovou dovolenou nemám...
Obrázek uživatelky
profil
My jedeme do Egypta (tentokrát do Marsa Alam) letos v srpnu - v Egyptě jsme byli už sedmkrát...strach nemáme, v turistických lokalitách je bezpečno a tamní lidé si turistů váží, protože díky nim mají z čeho žít.
Obrázek uživatelky
profil
Nabídka zní lákavě, ale já bych se bála. Snad až utichnou problémy v zemi faraonů.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka