Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psí Jekyll a Hyde aneb Záhadné psí proměny

1. 02. 2014 | Vaše příběhy
Onehdy jsem byla s Čoklem na výletě. Když to takhle napíšu, je to známka toho, že je zle. Pro Psa. A koneckonců je zle i se mnou. Jeli jsme jen do sousedního města. Čoklovi byl nasazen na zastávce autobusu náhubek a měl s ním projít kolem řidiče autobusu. Nic víc jsem po něm nechtěla. Pak bych Psa zašoupla pod sedadlo a náhubek sundala. Takový modelkovský špacír kolem porotce - řidiče, jako na výstavním molu. Někdy to vyjde a Psa kolem řidiče protáhnu i s náhubkem.

Většinou ovšem vytvoříme už ve dveřích špunt, přes který nikdo další do autobusu neprojde. Já s tím zatraceným báglem, zaseklý pes, který vříská a pokouší se packama ten krám sundat. A do zad mi funí rozčílený řidič a naštvaní cestující. Konečně sedíme. Náš uražený Pes prokňučel, provyl a prozpíval celou třicet pět minut trvající cestu. A ještě s ním spolucestující Lidé soucítili. V mých očích se proměnil v tu chvíli ze Psa v Čokla. Jeho běsnění pokračovalo i po následném vypuštění z autobusu. Tady zmíním, s čím jsem se táhla. Měla jsem batoh a v něm hlávku ledového salátu, půl hlávky květáku, pět přezrálých až nahnilých banánů, granule, misku a litr vody pro Čokla a asi tak dvoukilový foťák.

psí JekyllLogiku v tom nehledejte, holt nejsem logista, a zdá se mi chvilkami logické přemisťovat věci zbytečně z bodu A do bodu B a zpět do bodu A. ALE VÁŽILO TO JAK KRÁVA. Kromě toho jsem měla kabelčičku. A běsnícího Čokla na laně. Představovala jsem si, jak si pochodím po staré části města a podumám a pomedituji, a někde v klidu sním ten salát a banány, pofotím si kostely, parky a jiné nádhery.

Ve skutečnosti naše příjemná procházka vypadala takto: Čokl zabořil nos do nějakého obzvlášť lákavě páchnoucího místa a odmítl se pohnout. Jemný škub vodítkem. Nic. Zapřel se a čumák nezvedl. Poté se nechal chvíli táhnout po dlažebních kostkách na břiše, aby v nečekanou chvíli zavětřil a vrhl se prudce do strany. Nikdy ne vpřed ve směru, kterým jsme šli. Vždy buď doleva nebo doprava. Aby toho, co táhnu, nebylo málo, ještě jsem si v prodejně zdravé výživy nakoupila pár dobrůtek a na trhu rajčata a česnek. A takto zatížena jsem se ploužila celá zpocená a nenaladěná na vlakové nádraží.

A tam mi Čokl zlomil rameno. Představte si to. Klušete nádražním podchodem k nástupišti, kde je váš vlak připravený k odjezdu. Bágl na zádech, vodítko čokla držíte v pravé ruce. Kvaltujete. Domníváte se, že směr cesty váš a čokla je jasný, běžíme rovně k nástupišti. Jenže, člověk míní, pes se rozhodne jinak. Jeho směr vede pravým úhlem doleva, někam do počurané zdi. Držím pevně vodítko, a v té rychlosti nereaguji na povely, které mi dává pes. Vodítko se napne, a vy přes ten špagát spadnete tak, že zaduníte a zlomíte si rameno. Vlak nám naštěstí neujel, takže jsme do něj nasedli a jeli domů. Čokl zalehl pod sedadlo a spokojeně usnul. Vlaky, to ten náš Čokl miluje.

A já konstatuji, že si umím opravdu užívat. Ale nakonec je vše jako v pohádce, vše dobře skončilo. Paní doktorka mi včera na kontrole po půlnoční rehabilitaci řekla, že ta „ručička“ je už skvělá. Cupitala jsem po náledí, klouzavé botičky na podpatku, čokla na laně a v očích hrůzu, že by se situace mohla opakovat. Ale jinak je ten pejsek fešák přenáramný.


Jantra - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Jantra se s vámi chtěla podělit o zážitek se svým psem, kterého pro tetnto článek nazvala Čokl. A co má být. Vystihuje to pointu, kteru chtěla tímto článkem zdělit. Nechtěla vám sdělovat jeho jméno a asi by bylo divné, kdyby na hněvaná na svého psa ho nazívala Beruška, Brouček, Miláček, to by asi nevystihlo, co tím chtěla říci. Znám i horší jména pro psy, kteří jejich páničkové milují, ale když něco vyvedou... nemohou jím přijít na jméno.

Nevšimla jsem si, že by tady na někoho zaútočila. Jen se spíš bránila svým způsobem.

A také mi nepřipadá, že by její pes nějak strádal. Naopak, podle toho co píše, tento pes je značně rozmazlený a dělá si co chce. S 12kg psem se dá hravě poradit - škubnout, zatáhnout atd. I tady jde vidět, že Jantra nepoužila nic z toho co by jen trochu mohlo psa zabolet a naopak trpěla spíš ona.

A bohužel na náhubek si někteří psy nezvyknou nikdy. A někdy je dost náročné vysvětlovat, že pes z náhubkem může ublížit více jak pes bez náhubku.
Obrázek uživatelky
profil
pokud si myslíte, že 12 kg pes je nezvladatelný jak píšete, pak jste nikdy nevedla psa, který má 60 kg a více. To bych Vám přála zažít.
Jsem majitelkou už druhého psa z útulku - a nikdy bych je nepojmenovala "Čoklem". Dost se mě to dotklo. Chudák pejsek.

Obrázek uživatelky
profil
Já jsem nad tím přemýšlela. Psala jsem to opravdu s tím, že to může pobavit. Někoho. A koho to nepobaví, ten to přejde. Prostě že to bude v rovině - líbí, nelíbí. Reakce mě překvapily. Překvapilo mě, že to bylo tak osobní. Překvapil mě názor, že je můj pes vystresovaný a já neslyším jeho volání o pomoc. Překvapil mě dotaz, jestli má můj pes jméno. Pokud to někdo nevnímá jako velmi osobní, a velmi rejpavé, tak už nevím.

A pak mi došlo, články jsou tady psány v určitém stylu. Jsou takové "růžové". Většinou velmi milé. Laskavé. Slušné. Dojemné. Hezké. Mnoho z nich se mi líbí. Ale: slovo čokl tady opravdu může většinu čtenářek pobuřovat. Je to opravdu drsnější, a vůbec to tu nezapadá. Do celkového klimatu. Protože začínám tušit reakce, zdůrazňuji, že v tuto chvíli nehodnotím kvalitu článků.

Takže se omlouvám, a budu věřit, že časem si na sebe zvykneme. A že zapadnu mezi "my holky, co spolu kámošíme."
Obrázek uživatelky
profil
Jsem ráda, že vás můj článek pobavil. K tomu byl primárně určen. Je to nadsázka, což inteligentní člověk pochopí, a nechce na mě volat Kubišovou.

Jinak - k urážkám - reagovala jste na můj článek s babskými radami, že byste čištění zubů bílou stranou banánu neaplikovala ani n nepříteli, a že vás k někomu přirovnávám. Koho jsem ani neznala.

Moje reakce byla údajná zpráva plná urážek. Zněla takto: Prosím, kde vás přirovnávám k naturalovi? Nějak o tom nevím. Jsem sice huba nevymáchaná, ale myslím, že si pamatuji, kde co říkám nebo píšu. (I když - pokud se nad tím zamyslím, jaký je mezi těmi vašimi fotkami rozdíl?) Já se fotkám jídla víceméně vyhýbám, jen málokdo ode mě dostane body - vy jste byla taky jedna z mála, kterou jsem hodnotila i pozitivně. A taky negativně. Není to nic osobního. Spolkněte na chvilku své ego - bude všem lépe.
Ty banánové slupky doporučuji používat z té vnitřní strany.

Toto byly ty zprávy plné urážek. Podáváte překroucené informace. Prosím o mír zbraní.
Obrázek uživatelky
profil
Po procteni komentaru muzu konstatovat jedine to, ze autorka ma zrejme nejaky skaredy osobni problem. nejaky cas se navazela do me, posledni soukrome zpravy plne urazek jsem nechala bez odpovedi. nasla si tedy okamzite jinou prilezitost a jinou obet k urazkam. radim vam do krizku se s pani Bozenou nepoustet, pres jeji pravdu totiz nejede vlak a argumenty nemaji koncu!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles