Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psí Jekyll a Hyde aneb Záhadné psí proměny

1. 02. 2014 | Vaše příběhy
Onehdy jsem byla s Čoklem na výletě. Když to takhle napíšu, je to známka toho, že je zle. Pro Psa. A koneckonců je zle i se mnou. Jeli jsme jen do sousedního města. Čoklovi byl nasazen na zastávce autobusu náhubek a měl s ním projít kolem řidiče autobusu. Nic víc jsem po něm nechtěla. Pak bych Psa zašoupla pod sedadlo a náhubek sundala. Takový modelkovský špacír kolem porotce - řidiče, jako na výstavním molu. Někdy to vyjde a Psa kolem řidiče protáhnu i s náhubkem.

Většinou ovšem vytvoříme už ve dveřích špunt, přes který nikdo další do autobusu neprojde. Já s tím zatraceným báglem, zaseklý pes, který vříská a pokouší se packama ten krám sundat. A do zad mi funí rozčílený řidič a naštvaní cestující. Konečně sedíme. Náš uražený Pes prokňučel, provyl a prozpíval celou třicet pět minut trvající cestu. A ještě s ním spolucestující Lidé soucítili. V mých očích se proměnil v tu chvíli ze Psa v Čokla. Jeho běsnění pokračovalo i po následném vypuštění z autobusu. Tady zmíním, s čím jsem se táhla. Měla jsem batoh a v něm hlávku ledového salátu, půl hlávky květáku, pět přezrálých až nahnilých banánů, granule, misku a litr vody pro Čokla a asi tak dvoukilový foťák.

psí JekyllLogiku v tom nehledejte, holt nejsem logista, a zdá se mi chvilkami logické přemisťovat věci zbytečně z bodu A do bodu B a zpět do bodu A. ALE VÁŽILO TO JAK KRÁVA. Kromě toho jsem měla kabelčičku. A běsnícího Čokla na laně. Představovala jsem si, jak si pochodím po staré části města a podumám a pomedituji, a někde v klidu sním ten salát a banány, pofotím si kostely, parky a jiné nádhery.

Ve skutečnosti naše příjemná procházka vypadala takto: Čokl zabořil nos do nějakého obzvlášť lákavě páchnoucího místa a odmítl se pohnout. Jemný škub vodítkem. Nic. Zapřel se a čumák nezvedl. Poté se nechal chvíli táhnout po dlažebních kostkách na břiše, aby v nečekanou chvíli zavětřil a vrhl se prudce do strany. Nikdy ne vpřed ve směru, kterým jsme šli. Vždy buď doleva nebo doprava. Aby toho, co táhnu, nebylo málo, ještě jsem si v prodejně zdravé výživy nakoupila pár dobrůtek a na trhu rajčata a česnek. A takto zatížena jsem se ploužila celá zpocená a nenaladěná na vlakové nádraží.

A tam mi Čokl zlomil rameno. Představte si to. Klušete nádražním podchodem k nástupišti, kde je váš vlak připravený k odjezdu. Bágl na zádech, vodítko čokla držíte v pravé ruce. Kvaltujete. Domníváte se, že směr cesty váš a čokla je jasný, běžíme rovně k nástupišti. Jenže, člověk míní, pes se rozhodne jinak. Jeho směr vede pravým úhlem doleva, někam do počurané zdi. Držím pevně vodítko, a v té rychlosti nereaguji na povely, které mi dává pes. Vodítko se napne, a vy přes ten špagát spadnete tak, že zaduníte a zlomíte si rameno. Vlak nám naštěstí neujel, takže jsme do něj nasedli a jeli domů. Čokl zalehl pod sedadlo a spokojeně usnul. Vlaky, to ten náš Čokl miluje.

A já konstatuji, že si umím opravdu užívat. Ale nakonec je vše jako v pohádce, vše dobře skončilo. Paní doktorka mi včera na kontrole po půlnoční rehabilitaci řekla, že ta „ručička“ je už skvělá. Cupitala jsem po náledí, klouzavé botičky na podpatku, čokla na laně a v očích hrůzu, že by se situace mohla opakovat. Ale jinak je ten pejsek fešák přenáramný.


Jantra - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji moc za krásný komentář. Já jsem si tu předtím trochu připadala při čtení komentářů jak v Jiříkově vidění. A jasně, že své psa miluji. Už jedenáct roků, a vyvedl už při tom hodně podobných psích kousků. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Upřímně jsem se bavila až do chvíle, než jsem si početla, jak výlet dopadlSmajlík, to mi je opravdu líto, ale přesto všechno cítím obrovskou lásku k hafanovi a to je fajn, jsi můj člověk, zdravím vás oba dva !Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
já jsem jela se svým psem autobusem jednou a naposledy. Do autobusu nebyl problém aby vlezl, ale lehl si uprostřed uličky a nechtěl jít na ten plac co tam byl u dveří, jak bývají kočárky. A jelikož váží skoro 70 kg. tak jsem s ním nehla a lidi co chtěli vystupovat, tak museli buďto ho přelízt a nebo předníma dveřma. Naštěstí jsme jeli jen 2 zastávky.
Obrázek uživatelky
profil
Díky za rady. Já jsem vlastně nikdy pejska nechtěla, takže jsem majitelka psa spíše z leknutí. Asi by byl utracen, kdybych si ho nevzala. Spoustu věcí jsem proto zanedbala, neřešila, neznala, neuměla... zkazila. Ale každopádně - našli jsme si k sobě cestu brzy, a je to můj miláček. A já jsem jeho miláček. Už jedenáct roků. Howg. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
tobě bych asi doporučila větší přísnost na psa.
a pokud je problém na vodítku, možná i pořídit škrťák. Prosím psa ale neuškrtit Smajlík. Principem škrťáku je, že pokud pes se tě nebude držet, škubneš a povolíš. To škubnutí je tou výchovou. Pes se ti nesmí na tom obojku dusit dlouhodobě. Jde tento rychlý škub praktikovat i s normálním obojkem, ale nemá takový efekt.

Další doporučuji, nostit mlsky po kapsách. V případě problému ukázat mu ji před čumákem a pes za tou mlskou půjde sám, a možná i zapomene, že to či ono nechtěl provést. Záleží jak náročný úkon po něm chceš. jestli ti zabere na piškot, nebo budeš u sebe muset mít např. nakrájený párek na kolečka.

Pokud chceš psa potrestat (nebo upozornit), většina psů se bojí náhlého zvuku - rány. Pokud máš vodítko (né takové to navíjecí), ale klasiku. Stačí s ním třísknout o zem (koncem aby vydalo ráno). Pokud nosíš pevné kotníkové boty - možné vodítkem i o ty boty (v místě kotníku se také ovze dobrá rána, ale neomlať se)
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles