Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pusťte tu chudinku sednout

5. 01. 2011 | Vaše příběhy
Minulý týden jsem musela jet brzkým ranním autobusem do města. Autobus byl nacpaný k prasknutí, a tak jsem si ve svém devátém měsíci těhotenství neměla šanci sednout. Ani trošku mi to nevadilo. Byl to totiž jeden z těch svěžích dnů, kdy jsem se opravdu dobře vyspala, neměla jsem nateklé nohy a celkově jsem měla hned od probuzení dobrou náladu. Jistě k tomu přispěla i moc dobrá snídaně a příjemné počasí. 

V autobuse seděly dvě dámy tak kolem 35 let. Obyčejně neposlouchám, co si lidé povídají, ale tentokrát jsem se neudržela. Paní si na mě totiž ukazovaly prstem a na celý autobus pokřikovaly, jak jsou ty lidi strašný, když vidí ženskou, co už je, jak se říká - na rozsypání, a ani mě nepustí sednout. Kroutily hlavami a snad deset minut rozebíraly lidskou příšernost a neochotu.
Asi po deseti minutách už jsem to nevydržela, přistoupila jsem k těm dvěma dámám a zeptala se jich, zda by mi neuvolnily místo. 

Najednou bylo ticho. Odpovědi jsem se nedočkala, a tak jsem si zase dál spokojeně stála a musela jsem se trochu pousmát nad jejich reakcí. Po asi dvouminutovém šoku se paničky vzpamatovaly a začaly rozebírat mě. Poslouchala jsem, jak jsem nevychovaná a drzá, když ony se mi tak strašlivě snažily pomoct a já jsem se zachovala jako nevděčný spratek. 
Radši jsem si nasadila sluchátka a po zbytek cesty do města mi vrtalo hlavou, jestli jsou ty ženské opravdu tak pitomé nebo jestli si ze mě třeba nedělaly srandu. 

Kamarádka ve městě mě ujistila, že nemusím mít obavu. V dnešní době se těhotné ženy sedět prostě nepouští. Ani ji samotnou nikdy nikdo nepustil a upozornila mě, že pokud to půjde, neměla bych jezdit s kočárkem autobusem, protože alespoň jí se to vždy vymstí. 

A jak jste na tom Vy? Pouštíte nebo býváte puštěny? Jistě se mezi Vámi najde plno paní a slečen, co zažily něco podobného. 

Autor: Dorie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
že to je víc o výchově než o době, vytrácí se slušná výchova, ne slušnost jako taková. Obecně panuje lhostejnost a nezájem. Taky jsem v těhotenství často v autobuse visela na tyči a když mi někdo uvolnil místo, většinou se jednalo o paní nebo babičky (pánská část osazenstva zrovna pozorovala něco hodně zajímavého z okénka). Ale setkala jsem se i s bezohledností ze strany starších - a většinou dam. No a jsme zase u začátku...
Obrázek uživatelky
profil
odsud mam zazitky priserne. Jsem ted v osmem mesici, kdyz jsem sedmem cestovala do Cr, byla jsem vice nez znechucena, presne jak pisete vy. mladi lide rozvaleni na sedackach si na me ukazovali, ale nikoho nenapadlo vstat.. Letadlo melo 4 hodiny zpozdeni kvuli snehu, ja 4 hodiny postavala u gatu, cestujici sami cesi. ostuda. Jediny clovek, ktery mi behem 10 dni nabidl sve misto byla starenka v metru s holi, neco pres 80 let odhadem. Nastesti se citim dobre, sedet nepotrebuju, ale zarazilo me to hodne.
Tady kde ziju, mam nastesti opacnou zkusenost, lidi se k sobe chovaji mnohem lepe. Cizi lidi ve meste mi nabizeji svezeni autem domu, kdyz me vidi s pupkem a igelitkou ze supermarketu. cesi se v tomhle ohledu maji co ucit!
Obrázek uživatelky
profil
já musím říct, že z 98% mě sednout pouštěli, když jsem byla těhotná a i já teď pouštím sednout, ani starší člověk nemusí nic říctSmajlík

i když se říká, že mladí jsou strašní a nevychovaní, někteří starší lidé jsou bohužel taky děsní a jen využívají toho, že jsou staršíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já mám zkušenost z dávnověku a z obchodu.Taky jsem byla už v 9.měsíci a šla jsem do zeleniny
něco koupit,bylo už skoro šest a krám plný lidí
a prodavačka místo aby mě třeba přednostně obsloužila tak mi dala klíče ať hlídám u dveří,aby tam už nikdo další nevlezl a taky se
nenašla žádná "náhradnice",takže dobou to nebude,spíš výchovou.SmajlíkČlánek je pěkný.
Obrázek uživatelky
profil
opravdu není u nás zvykem. Byla jsem ale na stáži v zahraničí s dvěma studenty z Malty a ti úplně automaticky pouštěli staré dámy v autobusu a ženy první do dveří. Musím přiznat, že to byla příjemná změna. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles