Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebojte se soukromých středních škol, investice do vzdělání se vám vrátí

8. 02. 2012 | Náctiletá
Máte v rodině deváťáka, který stále ještě nemá zvolenou střední školu? Pomáháte mu řešit dilema, kam se přihlásit?

Rozšiřte možnosti o soukromá zařízení. Oproti státním nabízejí řadu výhod; menší počet žáků, nadstandardní vybavení či pestré mimoškolní aktivity. Soukromé školy nejsou na rozdíl od veřejných plně dotovány z rozpočtu, takže ke svému provozu mnohdy potřebují finanční injekci v podobě školného. Ze zákona ovšem nesmí vykazovat zisk, veškeré příjmy (tedy i ze školného) proto zpětně investují do vzdělávání. Studenti tak pracují s kvalitnějšími pomůckami, zapojují se do atraktivních projektů a soutěží, komunikují s oborovými špičkami.

učebnaJinými slovy: soukromé školy musí zaujmout přidanou hodnotou. „Dobrá soukromá zařízení nabízejí spoustu doplňkových činností, úzce například spolupracují s firmami v regionu, takže studenti mají šanci na zajímavé a netradiční praxe,“ vysvětluje Vladimír Kolder, předseda Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
Rodiče pak mohou očekávat individuální přístup pedagogů a častější konzultace. Soukromé školy totiž mívají ráz rodinného zázemí, na žáka se tu nepohlíží jen jako na číslo v systému. I díky tomu učitelé snáze odhalí skryté talenty a motivují je k dalšímu rozvoji. Nároky na studium přitom bývají vyšší, protože úspěch absolventů zvyšuje prestiž školy.

Ne vždy je ale placení podmínkou – existují soukromé instituce, které školné nevyžadují.

A jak si mezi všemi vybrat tu pravou?

Nejlepší je osobní návštěva. K té slouží dny otevřených dveří, během kterých se seznámíte nejen s učiteli, ale také prostředím a celkovým zázemím školy. Dobrého pomocníka představuje webová stránka www.soukromeskoly.cz, kde naleznete kompletní seznam členů Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska, a to i s kontakty. Navíc si zde můžete ověřit, jestli vámi vybraná škola vlastní některý z certifikátů kvality. K dispozici přitom máte řadu atraktivních oborů, od tradičních po speciální, které by ve státem financovaném školství hůře dostávaly akreditaci. Co třeba floristika, varhanářství, marketing či management? Pozadu nezůstávají ani gymnázia – kromě klasických všeobecných můžete uvažovat třeba o jazykových nebo ekologicky zaměřených.
Ať už se rozhodnete jakkoliv, platí, že čas máte do 15. března.

Zdroj, foto: Soukromé školy

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Ahojte holky,
mám možnost srovnání soukromé střední v Brně(raději nebudu uvádět název)a soukromé vysoké v Brně (http://www.newtoncollege.cz/). Pokud bych měl hodnotit, tak soukromé gymnázium byly naprosto vyhozené peníze. Ale naprosto. Naopak soukromou vysokou školu bych ráda vyzdvihla (studovala jsem jak státní tak soukromou). Perfektní spolupráce s pedagogy a praktická výuka. Navíc vyšší školné šlo kompenzovat stipendii.

Při výběru střední školy tedy velmi doporučuji vážit investici a zjistit si maximum možných referencí mimo oficiální zdroje.
Obrázek uživatelky
profil
a každý na o nemáSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak já nevím..když jsem šla na střední školu já, byly všechny státní a kdo se nevešel do příslušného známkového průměru, musel dělat příjimačky. Za nás se děti s trojkami, či dokonce se čtyřkami netroufali na střední školy hlásit, protože by je prostě nevzali. Teď, kdy je málo dětí a hodně škol (jak státních, tak soukromých)chtějí všichni studovat a neuvědomují si, že na to prostě nemají. Syna od známých vzali na soukromou střední školu (placenou, samozřejmě)i se dvěma čtyřkami a prolézá tak tak. Neříkám, že všechny soukromé školy jsou špatné, ale nelíbí se mi to, že za peníze studují i blbci. Mimochodem -z mé bývalé třídy asi třetina vystudovala úspěšně vysokou školu, takže pokud je dítě chytré, nepotřebuje extra podmínky, prostě to má v sobě.
Obrázek uživatelky
profil
To bych moc nepropagovala
Obrázek uživatelky
profil
Na soukromé střední jsem studovala a zas takové výhody nespatřuji.Jediná výhoda byla snad,jen to,že škola dbala na menší studijní skupiny,ale přesto jsem se nenaučila nic navíc o proti státním školám. Jen ždímačka na peníze.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles