Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svatební tradice ve světě

4. 08. 2014 | Svatba
Každá země má své specifické svatební tradice. Například v Itálii musí být lože, kde se chystají novomanželé strávit svoji svatební noc přichystané dvěma svobodnými děvčaty. Jak je to v ostatních zemích? Dozvíte se na následujících řádcích.

Francie


Po skončení svatebního obřadu sesbírají přátelé nevěsty a ženicha všechny zbytky pití a donutí novomanžele vypít tento koktejl ze záchodové mísy.

Nizozemsko


Korková zátka od prvního otevřeného šampaňského svatební oslavy musí být uložena pod polštář novomanželů při jejich svatební noci. To jim má zaručit spokojený sexuální život.

Turecko


Svatební kolona, blížící se k místu obřadu, na sebe upozorňuje hlasitým troubením.

Švédsko


Přihlížející dámy by si neměly na sebe brát nic červeného. Tedy kromě těch, které měly pletky s ženichem a chtějí se stát středem zájmu celé společnosti.

Svatební tradice ve světě

Rusko


V den obřadu ženich podstupuje zkoušku v domě nevěsty. Ta spočívá v tom, že si ji odvede k oltáři až poté, co zodpoví na často vtipné otázky rodiny a přátel, nebo se z některých vykoupí.

Indie


Svatební oslavy obvykle trvají 3 až 5 dnů a samotný obřad 2 až 3 hodiny. Podle severoindické oblíbené tradice ženich vjíždí na svatbu na ozdobeném koni, obklopen jeho rodinou a přáteli. To vše za zpěvu, tanců a ohňostrojů.

Dánsko


Nevěsta by si neměla šít vlastní šaty pro svatební den. Pokud tak udělá, každý steh bude znamenat slzu, kterou uroní v manželství.

Česko


Nechat novomanžele v klidu se najíst v Česku neplatí. Jejich prvním jídlem bývá tradiční nudlová polévka. Tou musí, oblečeni do velkého bryndáku, jeden druhého nakrmit, což nejde úplně snadno.

Finsko


Den před svatbou se koná tradiční svatební saunování. Toho se ale účastní pouze nevěsta, její maminka a družičky.

Polsko


Poláci věří, že nejlepší je pořádat svatbu v měsíci, jehož název obsahuje písmeno “R”.

Německo


V předvečer obřadu se koná neformální oslava, tzv. “Polterabend”. Během večera se rozbije porcelánové nádobí a pár musí společně ze země posbírat střepy.

Slovensko


Po obřadě novomanželé upustí na zem nádobí, které pak musí společně uklidit.

Španělsko


Během svatebního obřadu si pár navzájem vyměňuje 13 mincí, tzv. “arras”. Symbolizují sdílení všeho, co dvojice nabyde v budoucnosti.

Maďarsko


Důležitou maďarskou tradicí před obřadem byl pokus o unesení nevěsty. Pokud se to někomu povedlo, bylo to znamení, že si ji ženich nezaslouží.

Brazílie


Místo odhození svatební kytice nevěsta háže malou plastovou nebo plyšovou postavičku svatého Antonína, patrona všech svateb. Svobodná dívka, která postavičku chytí, se má stát další nevěstou.

Zdroj, foto: Shop Alike.cz

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Svatební tradice ve světě:

Svatební tradice ve světě
Svatební tradice ve světě
Svatební tradice ve světě
Svatební tradice ve světě
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !