8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem cestovala z Brna do Kroměříže

22. 03. 2014 | Vaše příběhy
Ach to moje cestování! Jednou, už je to pár roků, mi zavolal syn, že jeho tchyně pojede s vnučkou do Kroměříže, jestli nechci jet s nimi. Je to i moje vnučka. Nechala jsem si dva dny na rozmyšlenou, nevím proč, věděla jsem, že pojedu. Syn mi vypsal kdy a kde v kolik mi jede který vlak, bez toho bych cestovat nemohla, musím mít všechno hezky nalajnované! Syn Pavel mi všechno dopodrobna vypsal, v kolik kde budu, kde přestoupím a kolik mám kde času na přestup. Opsala jsem si to na papír a ráno vyrazila asi s hodinovým předstihem na nádraží.

Hledám na cedulích, z kterého nástupiště pojedu. Ale chybička se vloudila, je výluka, pojedou autobusy, je mi jasné, že nepojedou po kolejích. Jdu na informace, abych se zeptala, odkud autobus pojede, další chyba, tam, kde byly před rokem informace, je směnárna, jdu k pokladně, tam nevědí.
Po delším pátrání jsem informace našla, dříve tam byla myslím čekárna. Tam mi řekla paní u okénka, ať si vezmu pořadový lísteček a počkám ve frontě, to už na mne bylo moc, čas ubíhal a já začínala mít obavy, že mi vláček ujede. Tak jsem paní řekla, že nic nechci, jenom vědět, odkud jede můj autobus! Světe div se! Řekla mi to i bez fronty. Kolem toho autobusu jsem šla před necelou hodinou. Řidič byl venku, kouřil, zeptala  jsem se ho, jestli jede do Kojetína, prý ano.
jak jsem cestovalaNastoupila jsem skoro do přeplněného autobusu, ale úplně vzadu byla dvě místa volná, usadila jsem se u okénka a těšila se, až vyjedem. Ještě nastoupila Romka, krásná mladá žena a hned se hrnula za mnou, ono stejně nebylo jinde místo, aniž by se zeptala, obložila mě kabelama a kuframa, kus její kabely jsem měla na klíně já, netuším, jak to pobrala, ale potom jsme si povídaly a docela dobře se bavily, jela z dovolené z Itálie. Ve Vyškově jsme zastavili, spousta lidí vystoupila a já se těšila, že budu mít pohodlí na další cestu. Požádala jsem Romku, aby mne pustila, sednu si za řidiče, abych se mohla ptát na další cestu. Romka si také přesedla dopředu, ale řidič venku kouřil a volal na nás, že dál nejede, musíme si přestoupit na vlak.

Bylo to jak ve zlém snu, všechny moje lístečky s odjezdy byly k ničemu. Vystoupili jsme a co nevidím? Za námi dva prázdné autobusy, nikdo nevěděl, kam jedou, tak do nich ani nikdo nenastoupil. A já nevěděla, kam mám nastoupit, na kterou kolej, kterým směrem. Na nádraží stály dva vláčky, do kterého, ptala jsem se lidí, radili mi každý něco jiného, tak jsem do jednoho vlezla, byl skoro prázdný, ale už měl dávno odjet! Volám na průvodčí, která seděla venku na lavičce, kdy pojedem. Prý se čeká na nákladní vlak, ten stejně nepřijel.

Vnučka s babičkou už jsou určitě dávno v Kroměříži, zavolám synovi, aby jim zavolal, že jsem na nádraží v Kojetíně. Mobil jsem měla opravdu náhodou, to je pro mne španělská vesnice a bude až do smrti, nemám ráda mobily, ale teď jsem byla ráda, že ho mám. No volala jsem synkovi, aby babičce a dceři zavolal, že už jsem na cestě, prý mi dá jejich číslo mobilu, copak jsem mu mohla říct, že neumím vyťukat ani číslo? Tak jsem mu řekla, že nemám tužku (měla jsem dvě, luštila jsem křížovky) no tak jsem několikrát volala synovi, on tchyni.

Konečně jsem dorazila do Kroměříže, uvědomila jsem si, že to poskakující dítě je moje vnučka, babička seděla na lavičce a usmívala se, prý už byly v cukrárně a kdyby jí Pavel nevolal, ani by je nenapadlo vracet se na nádraží. Vlezly jsme na oběd, který stál 300 korun, minerálka 50, tak jsme se „nenápadně“ vytratily a šly jinam. Potom jsme se prošly po Kroměříži, šly do nádherné květinové zahrady, zmokly jsme na kost, ale den to byl hezký a domů jsem měla jen 3/4 hodiny zpoždění a to jde, ne?

Dohamar - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsem cestovala z Brna do Kroměříže:

Jak jsem cestovala z Brna do Kroměříže
Jak jsem cestovala z Brna do Kroměříže
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji, jednou jsem jela od našich mladých, napsali mi číslo vlaku, který jede z Břeclavi do Brna, vlak měl velké zpoždění a já čekala a čekala, mezi tím mi ujelo asi 5 vlaků, které do Brna také jely, ale měly jiné číslo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek, který jsem prožívala s pisatelkou. Já tohle zažít, tak do vlaku nevlezu. Nemám orientační smyl, tudíž když jsem jela za rodiči, měla jsem vypsané všechny zastávky, běda, kdyby výluka.....brrrrr nechci ani domyslet....Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek, hlavně, že to dobře dopadlo. Ale zkušenosti mám podobné, hlavně když jem se učila v Rousínově - 3 roky. Na to cestování, se nedá zapomenout.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já cestuji ráda, ale ne sama, vždycky mám sebou někoho kdo se stará! No když je na třech autobusech napsané něco jiného, potom se zeptám řidiče u toho nejplnějšího jestli jede tam a tam, když kývne, nasednu a ostatní autobusy mě nezajímají, i když jsou prázdné! A nebyla jsem sama, kdo takhle dopadl a to mě těší! Dnes už se tomu směji (vypůjčená slova Adiny Mandlové)
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článek s dobrým koncemSmajlík
nerada cestuji,ale do Kroměříže jsem musela za manželem do nemocnice...jezdila jsem autobusem z Rousínova...Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles