Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj recept na šťastné manželství aneb Jak to se mnou koulí

23. 02. 2010 | Vaše příběhy

Už od svých patnácti let jsem stále s jedním chlapem, což by na jednu stranu zase nemuselo být tak neobvyklé, že? Co ale udivuje lidi kolem nás a co si budeme povídat, občas to udivuje i mě, je, že i po čtrnácti letech vztahu jsem stále zamilovaná, a když nemůžu být se svým manželem, stýská se mi.

A teď nemyslím situaci, kdy manžel odjede na týden na služební cestu. Ne, mám na mysli, že manžel ráno odejde do práce a má se mi vrátit „až“ odpoledne. Vážně sama nevím, jak je to možné. Možná je to tím, že je manžel spřízněná duše, že sdílí moje názory i pohled na život. Možná je to tím, jak skvělý je táta. Možná je to jeho smyslem pro humor.

Naši přátelé se také diví tomu, že nás nikdy nevidí se hádat. Oběma nám přišlo samozřejmé, že „vyměňovat si názory“ před jinými lidmi není nejlepší nápad. Vedlo by to jen k pocitům ponížení u jednoho či druhého. Spory patří do soukromí. Možná to  našim přátelům připadá o to divnější, že vědí, jak hádavá já jsem a jak nepříjemné je se mnou v něčem nesouhlasit. Můj manžel to se mnou má ale velmi snadné. Kromě toho, že mívá velmi často názor podobný mému, má také účinný recept na mou povahu. Pokud spolu v něčem nesouhlasíme a já začnu být příliš nepříjemná, prostě mě rozesměje. Těžko se na někoho ječí s úsměvem na tváři. Hlavní ale je, že když se kvůli něčemu neshodneme, nejsme jeden na druhého naštvaní, protože má ten druhý jiný názor. Na to má přeci každý právo. Je to něco, co jsme se postupem let naučili, stejně jako nesnažit se v hádce jeden druhému ubližovat.

Dalším překvapeným člověkem v našem okolí bývá moje tchýně. Občas nemůže uvěřit, jaké že to má její syn štěstí, mít tak chápavou manželku. Vždycky se snažím představit si, jak bych se v jeho situaci cítila já. Jak bych se asi cítila, kdyby můj den, týden, měsíc probíhal jako ten jeho… A tak občas přehlížím jeho špatnou náladu nebo se mu snažím ulevit od každodenního kolotoče s našimi dcerami. A on se mi za to potom odvděčí stejným chováním, když já nejsem ve své kůži. Proto pro mě není jen nesplněným snem v sobotu ráno se probudit a mít připravenou snídani a obstarané děti.

Lidé kolem nás se mě ptají, jak to děláme, že jsme spolu tak šťastní. Milujeme se, respektujeme a vážíme si jeden druhého.


KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
opravdu pohadka, gratulujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
obsah článku připomíná pohádku, kterou sní asi každá z nás. Škoda, že tak málo lidem vyjde. I já přeji hodně štěstí a ať tento příběh platí i za hodně, hodně, hodně let. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Hodně štěstí do dalších let, ať vám ta vaše láska vydrží pořád stejně silná a krásná Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a zaver.......ten nejhezci dodatek
Obrázek uživatelky
profil
Děkujeme Smajlík .
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles