Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si děti z dětských domovů představují Můj vysněný den

29. 06. 2008 | Výchova
Patnáct vítězných obrázků dětí z dětských domovů a stacionářů v České republice dnes vybrali v rámci projektu Můj vysněný den zástupci pořadatele akce a členové odborné poroty: herec Zdeněk Podhůrský, zpěvačka Hana Křížková, herec a zpěvák Roman Vojtek, herečka Eva Čížkovská, zpěvačka Magda Malá, zpěvačka Míša Nosková, Martin Ševčík ze Superstar a 2. česká vicemiss 2007 Lili Sarah Fischerová. Rozhodování poroty moderovala herečka Míša Dolinová.

Zdeněk Podhorský byl nadšený: "Tolik obrázků, to já bych nenamaloval za celý život."
Magda Malá dorazila se svou malou dcerou Magdou, nechala jsem to na malé Magdičce, ať vybere obrázek. „Je to úžasné,“ dodala Magda Malá, která chystá velký koncert osobností na 27.října do Hybernie pro nadaci Mater et Pueri.

Můj vysněný denHana Křížková přišla v černých slušivých brýlích a obrázky pečlivě vybírala. „Byla jsem moc ráda, že jsem k tomu byla pozvána a ráda půjdu do ZOO, asi bych se svezla na velké želvě,“ zažertovala Hana Křížková.
Česká vicemiss Lili Sarah Fischerová stráví s holkami den v kosmetickém salonu. „Půjdu s nimi na oběd, asi na špagety,“ zažertovala Lili, která úspěšně dodělala všechny zkoušky ve škole.
Míša Nosková přišla v novém ohozu. „Já chci s dětmi na parník, doufám, že nedopadne jako Titanic, to nevím co bych dělala,“ dodala Nosková. Martin Ševčík byl nadšen spíše z mořského světa. „Ale asi se moc díky vystoupením na dovču ani nedostanu,“ dodal Ševčík.  
Michaela Dolinová: „Já vezmu dceru Jůlinku a půjdeme do ZOO a to co nejdříve,“ a Davidovi Novotnému poděkovala za tento nápaditý přínosný projekt pro děti.

Můj vysněný denMůl vysněný den














Do projektu se zapojily 73 dětské domovy a stacionáře, ze kterých přišlo celkem 789 obrázků.

Vítězné obrázky budou vystavené v Galerii Zdeňka Podhůrského v Praze 5.
Akce Můj vysněný den byla zahájena 3. dubna 2008 vyhlášením podmínek a výzvou dětským domovům a stacionářům, aby se zúčastnily uvedené akce. Od té doby začaly přicházet obrázky na téma Pohádkový dům, ve kterých se děti snažily vystihnout své představy. K obrázkům připojily i vyjádření, proč obrázek namalovaly právě tak.  Objevila se tu řada originálních prohlášení, jako například:

„Svou budoucnost si představuji na Marsu, kde moji sousedé budou hodní mimozemšťané!!!“,
Jana J., 14 let

„Tento pohádkový dům jsem nakreslila, abych ztvárnila svou snovou představu domova, který je zatím v mlžném oparu, a abych vyjádřila harmonii, klid a mír duše.“ Bára F., 17 let

„Obrázek jsem namaloval, protože si tenhle domeček na skále nosím v srdíčku, věřím, že se na něj bude koukat z nebe moje maminka.“ Robert B., 9 let

Můj vysněný den„Moc bych si přál bydlet někde na venkově s rodinou, v nějakém normálním domku. A aby tam nebyly mříže.“ Michal P., 16 let

„Rád bych bydlel v chalupě u lesa, možná bych uviděl i nějakou vílu.“ Petr J., 13 let


Vítězové získají odměnu, kterou bude naplněný i cíl projektu Můj vysněný den. Ze seznamu čtyř možných celodenních programů si vyberou ten, který je nejvíce zajímá. K tomu si budou moci vybrat to, po čem touží nebo o čem sní, v hodnotě 5 tisíc korun. Výlety se uskuteční co nejdříve během letních měsíců, aby měly děti v čerstvé paměti, za který obrázek odměnu dostávají.

„Jsem velmi rád a těším e na výlety s dětmi, byl to rozhodně zážitek, že děti byly v ZOO, mořském světě či návštěvu kosmetického centra uvítali spíše holky,“ dodal tvůrce projektu David Novotný.


David Novotný
pořadatel akce Muž roku 2008

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !