Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama - Veselý dětský pokojíček

12. 03. 2010 | Vyrob si sama
Proč kupovat drahé tapety či samolepící folie? Penízky, které dáte za nákup jedné nálepky, investujete do barev, kterými namalujete mnohem více obrázků. Chce to jen trochu šikovnosti.

Potřebovat budete:
-    barvy na stěnu, bohatě stačí balení 250 ml z každé barvy, kterou budete potřebovat
-    štětce, jeden plochý normální a jeden tenký na konturu
-    balící nebo jiný velký papír
-    tuš nebo černou barvu
-    tužku, gumu, pravítko, papíry A4, pastelky
-    kopírák, propisku, izolepu
-    nápad, inspiraci, obrázky

Ujistěte se, že nábytek bude tak, jak je nyní, to abyste jej pak nepřestěhovávali a nezakryli si tak skříněmi hotové obrázky. Pokud nemáte celou volnou stěnu k dispozici, načrtněte si na papír stěny i se skříněmi, abyste věděli, do jaké výšky zasahují a kde budete mít volné místo. Pokud jste puntičkáři, náčrtek si můžete vytvořit v určitém měřítku, a tak se vám pak nemůže stát, že by vaše plány zkrachovaly na nějakých chybějících centimetrech.

Rozmyslete si jaké téma budete chtít kreslit. Jestli to má být tématický celek nebo jen různé porozhazované postavičky. Ty si nakreslete do náčrtku s nábytkem na jejich místo, kde byste je chtěli. Neumíte-li kreslit, najděte si obrázky ve vyhledávači na internetu nebo v knížkách. Poté si každý obrázek nakreslete zvlášť na papír A4 a vybarvěte pastelkami tak, jak by se vám to nejvíce líbilo.

Nyní budete muset obrázek překreslit do skutečné velikosti, v jaké bude na stěně. Nakreslete ho tužkou na balící papír, kdo umí může odhadem nebo použijte přenosnou síť. Tady vám napoví náčrtek, jak má zrovna tento obrázek být velký. Nestačí-li vám jeden kus balícího papíru, slepte si je dohromady.
Nyní máte všechny obrázky ve velkém. Přilepte si je izolepou na svá místa, ale přichyťte je pouze seshora, ne z boku ani zespoda. Pod obrázkem totiž musíte posouvat kopírákem. Vezměte si propisku a kopírákem posunujte pod obrázkem místo po místě a propiskou překreslujte po velkém náčrtku. Náčrtek odlepte, nyní máte na stěně obrys obrázku. Přeneste na stěnu takto všechny obrázky.

Nyní přichází zábavnější část, vybarvování. Barvičky si můžete různě namíchat, zbytečně nekupujte odstíny, stačí přidat bílou…, plochy vybarvěte.
V konečné fázi, samozřejmě až barvy zaschnou, ale to je hned, tenkým štětečkem a tuší nakreslete kontury. A je hotovo.

Miguela - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
No tedaSmajlíkobrázky jsou jak od hotové malířky.NááádheraSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jeden tip, vytiskněte si omalovánku co by jste chtěla na stěnu a podlepte jí kopírákem a na stěnu si obkreslete motiv a vybravíte vodovkama jde to přemalovat v pohodě

Když chcete větší tak si omalovánku nebo obrázek uložte a pak zvětšete na celý monitor pak stejný postup co nahoře a to zvládneme všechny obkreslit tak že hlavu vzhůru i když neumíme malovat , obkreslit to umí každý (((O:
Obrázek uživatelky
profil
Nejste šikovné? To máte problém co já (O: já taky neumím a vyřešila jsem to tak že si obkreslím omalovánku na monitoru co chci a pak ji vystříhnu a obkreslím na lepicí tapetu a ted sem dělala dekoraci Leničce do pokojíčku strom a motýly a užasný , povedlo se (O:

Zítra vložím fotečky (O:
Obrázek uživatelky
profil
tak ten pokojíček je moc krásný.. akorát tedy já jako ostatní co tu píší, nejsem tak šikovná..Smajlík to nevím, by mi třeba ze slona vylezl hroch Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkný, ale já tak šikovná nejsem...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles