Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Německý ovčák, skvělý hlídač a ochránce

1. 02. 2011 | Zvířátka

O tom, že pes je nejlepším přítelem člověka, nemůže být ani pochyb. Chlupatý kamarád se může stát nejen miláčkem dětí, ale také celé rodiny. Ani velká plemena psů nemusí být výjimkou. Pejsek navozuje svou přítomností rodinám příjemné prostředí, pevné přátelství, které vydrží po celý psí život.

 

Takovým rodinným psem může být i německý ovčák, který je temperamentní, odvážný a sebevědomý. Je střední velikosti. Psi jsou mohutnější než feny. Fena váží v dospělosti méně než dospělý pes. Jeho váha se pohybuje od 30 do 40 kilogramů. Dožívají se celkem slušného věku dvanácti let i více. Tito psi jsou dlouhosrstí, nebo krátkosrstí. Německý ovčák má pevný svalnatý hřbet a uši krásně vzpřímené do špičky. Ovčáci jsou nenároční na péči.

 

Srst nevyžaduje přílišnou péči. Stačí ji pořádně vyčesat nebo vykartáčovat. Větší pozornost by se měla věnovat očím a uším. Důležitá je také prohlídka chrupu. Tlapy zvířete bychom měli kontrolovat po každé procházce. Velkou pozornost věnujeme výživě. Krmivem pro štěňata se doporučuje krmit do 15 až 18 měsíců. Krmivo je určené pro rostoucí štěňata a je označováno Junior Large Breed. Pak je dobré přejít na krmivo pro dospělé psy.

 

Toto krmivo se podává do 7 let a pak je třeba začít krmit krmivem pro starší psy, u nichž postupně dochází ke změně spojené s vyšším věkem. Německý ovčák je inteligentní a učenlivý pes a dá se dobře vycvičit. Má schopnost poslouchat svého pána a podřídit se všem jeho rozkazům a povelům. Má vlohy pro jakýkoliv výcvik, který se provádí  od raného věku a je třeba mu věnovat dostatek času. Při učení se nesmí použít násilí, pes se tak stane bázlivým a nebezpečným svému okolí. Je to skvělý hlídač a ochránce. Rád hlasitě štěká, což může být i jeho nevýhodou.  

 

Může sloužit jako záchranář. Tento oddaný a věrný pes je také oporou pro slepce. Je známý svou vytrvalostí. Tito psi rádi pracují pro svého pána a stále vyžadují nějakou činnost. Když je německý ovčák dobře vychován, bez jakéhokoliv násilí, vychází dobře s ostatními psy, zvířaty a dětmi. Agresivní psi jsou produktem špatné výchovy. Děti by se měly od útlého věku učit, jak se psy správně zacházet, například, že nesmí domácího mazlíčka rušit při odpočinku nebo krmení. Pes je vázán od přírody na své místečko, domov, nikdy neutíká. Vyžaduje stále pohyb, je dobrým kamarádem nejen na dlouhé procházky, turistiku, ale také jízdu na kole.

 
                      

Marta – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Děkuji všem za pěkné komentáře.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkmilé čtení,z těch dvou prcků jde strach
Obrázek uživatelky
profil
vlčáci se mě líbí ale bohužel bydlím v panelákuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
fandím, ale hlavně ať si ho nikdo nepořizuje do paneláku!!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
jsou moc pěkní psi. Chválím článek i fotky. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles