Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Záplava mláďat v ZOO Praha

23. 06. 2007 | Zvířátka

Probíhající Měsíc mláďat v pražské zoo
je hoden svého jména.



Také v červnu, který Zoo Praha nazvala Měsícem mláďat, pokračuje příliv přírůstků ve vysokém tempu.






ZOO Praha



V expozici Severský les se v jeden den (27. 5.) dvěma laním jelena wapiti manitobského narodili sameček a samička.









ZOO Praha


Klisna zebry Grévyho Hattie porodila 6. 6. zdravé hříbě – samičku. Je to poprvé po 10 letech, kdy se v pražské zoo opět narodila zebra.











ZOO Praha



Také stádečko buvolců běločelých se rozrostlo o další mládě - již osmnácté v pražské zoo. Ve stádu bizonů najdete 4 letošní mláďata, z nichž to poslední (sameček) přišlo na svět 11. června.








ZOO Praha



Nezahálejí ani ptáci - vylíhla se vzácná pižmovka bělokřídlá (druhé mládě v historii Zoo Praha), loriové černohlaví a ireny tyrkysové.









Situace u některých mláďat
narozených v průběhu jara 2007:


ZOO Praha



Pětice gepardích mláďat (3 samci a 2 samičky) je v dobré kondici. Váží již v průměru něco přes 4 kg a třebaže ještě sají mateřské mléko, s chutí si dají i trochu mletého masa.








ZOO Praha

Pražské zoo se opět podařilo rozmnožit zajímavé kunovité šelmy medojedy. Je to velký chovatelský úspěch, protože samice medojedů jsou v době výchovy mláďat nesmírně ostražité a snadno je každé vyrušování odradí, nebo naopak donutí mládě stále někam stěhovat. Náš pár Káča a Čert se letos stali již potřetí úspěšnými rodiči.Malý medojed je holý a naprosto bezmocný. Po šesti týdnech se mu otvírají oči a už je kompletně osrstěný. Zhruba ve věku dvou měsíců začíná mládě podnikat první nemotorné výpravy do okolí doupěte. pečlivou matku Káču a jejího potomka najdete v pavilonu Afrika zblízka. Otec Čert je od mláděte oddělen.


ZOO Praha

Pes ušatý – 10. 5. se narodila trojčata v noře vyhloubené rodiči (umělou noru ošetřovatelů zvířata neakceptovali) ve venkovní expozici u pavilonu Afrika zblízka. Nora byla bepečná i před přívalovými dešti, takže po 3 týdnech jsme mohli pozorovat štěnata, jak noru opouštějí. Je to velký chovatelský úspěch – opět po 19 letech!






Dvě mláďata tygra sumaterského, která se v pražské zoo narodila po desetileté přestávce, jsou v pořádku. Zkusili jsme na několik hodin otevřít pavilon, ale samice, která se zpočátku chovala klidně, ke konci začala nervózně přecházet po ubikaci. Protože je to vlastně první případ, kdy projevila o mláďata zájem a pečuje o ně, nechceme riskovat a budeme zatím pavilon otvírat jen na zkoušku po kratší dobu. Mohlo by se totiž stát, že by matka přestala mláďata kojit. O dalším vývoji situace vás budeme opět informovat. Bohužel, fotografie mláďat se nám zatím nepodařilo pořídit.


ZOO Praha

A nesmíme zapomenout na jeden z chovatelsky nejcennějších přírůstků letošního jara – narození tří varanů komodských, jedná se opravdu o úspěch světového formátu.
Mláďata jsou zatím stále v zázemí pavilonu velkých želv, jsou zdravá a čilá a pravidelně přibírají na váze.



Více informací se dozvíte také na oficiálních webových stránkách ZOO Praha.



ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
těch je..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles