8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Šejk - česká komedie plná převleků

19. 08. 2009 | Televizní tipy
České televize natáčí v těchto dnech vtipnou lázeňskou komedii autorky Anny Vovsové ŠEJK. Příběh se odehrává v malých lázních na severu Čech. Podařená partička ochotnických herců se zde skrývá před zákonem, aby se co nejdříve dostala do ciziny a unikla tak zaslouženému trestu.

Rozpory nejen uvnitř této skupinky podvodníků, ale i konflikty mezi ředitelem lázní a  ženským personálem přinášejí řadu komediálních situací, ve kterých nechybí ani převleky mužů za ženy a není zde nouze o smích. Příběh vzdáleně připomíná  komedie typu slavné a veleúspěšné divadelní hry Charleyova teta.

Převlek muže za ženu - v tomto  případě ředitele lázní za svou podřízenou masérku, která dala hodinovou výpověď a náhrada za ni neexistuje - není Šejk - česká komedie plná převlekůmožná nic objevného, ale při citlivé  interpretaci a dobrém hereckém obsazení především hlavní role přinese humor, ironii, satiru i obecně dobrou zábavu.

Šejk má ctižádost stát se situační crazy komedií, tedy žánrem, který na televizní obrazovce v rámci dramatické tvorby výrazně absentuje. V hlavních rolích se představí Jaroslav Dušek jako ředitel lázní a Miroslav Táborský coby podařený Šejk. V dalších úlohách se objeví Táňa Medvecká, Anna Polívková, Stanislav Zindulka a další. Režie se ujala Zuzana Zemanová, která v minulosti pro ČT natočila například velmi úspěšnou komedii Kukačky, za kamerou stojí Jiří Krejčík ml.

Natáčení si celkově vyžádá 15 filmovacích dnů, točit se bude především v Lázních Kundratice, v Osečné, v Liberci a Jablonci nad Nisou. Do vysílání by měl film přijít v první polovině příštího roku.

Zdroj: Česká televize

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !