Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestujte časem a řešte záhady našich předků na Spektru

4. 08. 2011 | Televizní tipy
Pokud jste se nedávno vrátili z dovolené v Egyptě nebo jen z výletu na kole, určitě jste kromě nové energie načerpali také atmosféru míst, ve kterých jste se pohybovali, a která jste viděli. Fascinující starobylé monumenty v Římě, tajemné pyramidy v Gíze, nebo i rozlehlé tropické pláže.

Tyto a mnohé další s sebou nesou také řadu příběhů a tajemství. Objevovat je můžete celé léto na stanici Spektrum, která vám poodhalí záhady minulosti. V pořadu Zapomenutá pyramida objevíte dosud neznámou pyramidu a vydáte se zpátky v čase, abyste pochopili její příběh. Ve stopách po našich předcích půjdeme i v pořadu Planeta země po vymření lidstva. Vědci ze všech oborů dají hlavy dohromady a pokusí se nastínit možný vývoj planety po tom, co zemře poslední člověk a lidstvo ze zemského povrchu zcela zmizí.

V pořadu Sicilské mumie se přímo setkáme se smrtí. Tisíce mumifikovaných těl jsou ukryty v katakombách na Sicílii a tým odborníků se pomocí moderní techniky pokusí zjistit, jak je možné, že těla mrtvých zůstala po staletí téměř nezměněna. A v pořadu Ostrov apokalypsy se pokusíme přijít na kloub mayskému proroctví o konci světa v roce 2012. Tyto a další pořady můžete celé léto vidět na kanále Spektrum.

Cestujte časem a řešte záhady našich předků na SpektruZapomenutá pyramida

Tři velké pyramidy v Gíze patří mezi nejslavnější stavby na světě. Cheopsova pyramida proslavila faraonovo jméno a stala se jedním ze sedmi divů starověkého světa. Ovšem teprve v několika uplynulých desetiletích se přišlo na to, že Cheopsův syn Rádžedef se pokusil otcovo dílo předčít a začal stavět pyramidu, jež měla být větší než všechny dřívější. Archeologové, kteří našli Rádžedefovu pyramidu, začali vlastně až v poslední době odhalovat život tohoto neprávem zapomenutého faraona. Film diváky seznámí s nejzajímavějšími nálezy dodnes probíhajících vykopávek, a tak budou mít možnost sami nahlédnout do historie stavby „čtvrté pyramidy“.

Planeta Země po vymření lidstva

Kamenné stavby staré šest tisíc let prakticky beze změn odolávají náporu času, zato osady opuštěné sotva před čtvrtstoletím už začíná opět pohlcovat divoká příroda. Dokáže lidstvo zanechat na planetě Zemi navěky nesmazatelné stopy, nebo je jen otázkou času, kdy veškeré památky na „nejrozumnějšího tvora“ definitivně zmizí z jejího povrchu? Při hledání odpovědi na tuto otázku nám pomáhají inženýři, botanici, ekologové, biologové, geologové, klimatologové a archeologové. Ti všichni zkoušejí předpovědět, jak asi bude vypadat náš svět za několik dnů, týdnů, měsíců, roků a tisíciletí poté, co z něho zmizí poslední člověk.

Sicilské mumie

Tisíce mumií v srdci Evropy, v katakombách katolických kostelů. Někdejší mnichové, lékaři, vojáci, ba dokonce i děti. Jsou mrtví, a přesto odolávají neodvratnému posmrtnému zániku. Někteří nebožtíci jsou v tak vynikajícím stavu, že se na první pohled mohou podobat obyčejným spáčům. Kdo nám zde tyto mumie zanechal a proč?Cestujte časem a řešte záhady našich předků na Spektru Katolická církev udělila dvěma vědcům povolení k prozkoumání těchto neobvyklých ostatků a badatelé se snaží přijít na kloub jejich tajemství, neboť mumie jsou zhotoveny opravdu mistrovsky. Toto téma se může někomu zdát morbidní a výstřední, ale zároveň není zase tak těžké pochopit, že člověk chtěl ve všech dobách nějakým způsobem přelstít smrt, uchovat navěky poslední okamžik a památku svých zesnulých…

Ostrov apokalypsy

V roce 2012 svět zanikne – tak to alespoň tvrdí mayské proroctví, které se dnes mezi lidmi dost vehementně šíří. V Tichém oceánu u chilských břehů leží ostrov, který v sobě možná skrývá klíč k pochopení této věštby. Archeolog Tim Turner vede na ostrov dobrodružnou expedici a nachází tam leccos, co potvrzuje jeho předběžnou hypotézu. Tento Indiana Jones 21. století se před kamerou pokouší rozluštit dávno zapomenutá tajemství mayských astrologů. Co se týká načasování akce, štěstí mu neobyčejně přeje, stačí si pouhý rok počkat, aby se dozvěděl, zdali se mayští kněží mýlili nebo opravdu nastane soudný den.

Zdroj: Spektrum TV

Alena B.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !