Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kouzlo rtěnky

9. 05. 2012 | Krása
Myslím, že by se našlo jen velice málo žen, které nemají ve své kosmetické výbavě rtěnku. I kdyby ji měly použít jen pro slavnostnější příležitosti. Většina z nás ale bez namalovaných rtů asi nevyjde z domu. Ani já nejsem pochopitelně výjimka.

I když Češky jsou konzervativnější a moc nefandí příliš výrazným barvám rtěnek jako třeba Francouzky, rtěnka většinou v jejich kabelkách nechybí. Mladší dívky častěji sahají po lesku na rty. Rtěnky se ale hodí pro ženy jakéhokoliv věku. Na trhu jich je k dostání nepřeberné množství - ať už jde o barvy, druhy, značky. Také ceny se pohybují od několika málo desetikorun až po několik (i více) stokorun, takže si určitě každá žena najde tu svou. Jakými pravidly se ale řídit, abyste vybrala tu pravou?

Kouzlo rtěnkyRtěnku si vybírejte a používejte podobně jako šaty - tedy podle příležitosti, ke které ji chcete „nosit“. Pro intenzivní vzhled volte krémové, pro elegantní matné a pro přirozený vzhled použijte rtěnky transparentní.  Nezapomínejte přitom, že každá rtěnka bude krásně vypadat jen na dobře opečovávaných - hebkých a vláčných - rtech. K tomu postačí pravidelná masáž kartáčkem na zuby nebo med: nanést, nechat několik minut působit a poté si pochutnat. Dobré je také pravidelné používání balzámu na rty. Zbarvený balzám se dá samozřejmě použít i místo samotné rtěnky, hlavně v případech, že se vám rty více vysušují. Volte raději pečující, výživné rtěnky s vyšším obsahem olejů.

Barvu rtěnky vybírejte nejen podle věku, vašeho typu a oblečení, ale také podle zabarvení zubů. Pokud máte zuby nažloutlé, nesahejte po oranžových tónech. Zuby budou vypadat bělejší v růžových a studeně fialových odstínech. Některé firmy nabízejí celé škály rtěnek podle barevné typologie - vždy je ale důležité vzorek rtěnky vyzkoušet. Každá žena má totiž jinou přirozenou barvu rtů, ale i jejich hydrataci a pH, takže výsledná barva může vypadat jinak na vás a jinak na vaší kamarádce. Při výběru správného odstínu vycházejte z přirozené barvy vašich rtů: správně zvolený odstín by se měl od ní co nejméně lišit.

Kouzlo rtěnkyPokud použijete výraznou barvu rtěnky, s ostatním líčením to už nepřehánějte. Bude stačit, když zakryjete případné nedostatky korektorem a jinak zvolíte jen lehký make-up, pudrový bronzer nebo tvářenku a nakonec řasenku.
     
Dnešní rtěnky rty nevysušují a vydrží na nich několik hodin. Tekuté rtěnky na vodní bázi obarví rty a přitom ani nezanechávají stopy třeba na sklenici. Krémové rtěnky zůstávají na rtech déle, protože obsahují výraznější pigmenty. Tzv. longlasting rtěnky vydrží obzvláště dlouho. Matné rtěnky (popřípadě lesky s označením mat) obsahují oleje, které zabraňují vysušování rtů. Působí velmi elegantně a hodí se na denní, ale i noční líčení. Rtěnku samozřejmě můžete nanášet přímo; pokud ale máte čas a chcete docílit perfektního výsledku (obzvláště u výrazných barev), použijte k vymalování rtů štěteček.

K dalším pomocníkům patří kromě balzámu a lesku také konturovací tužky, s jejichž pomocí můžeme korigovat různé nepravidelnosti a rtěnka se díky nim na okrajích nerozpíjí. Novinkou jsou tužky s voskovou bází; díky nim už odpadají starosti se správně zvolenou dvojicí konturka - rtěnka.

Pravá dáma prý umí povýšit rtěnku na nádherný šperk. Tak co myslíte? Vyrazíte na nákup pro nějaký nový kousek?

uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
se taky už moc let nelíčím..muž by mi nedal pusu...a ta je lepšííííSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Rtěnku taky nepouživam Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak já jsem taky výjimečná, rtěnku nepoužívám. Mezi jiným i proto, protože nechutná mému partnerovi při polibku. Ale líbí se mi, když je žena jemně a hezky nalíčená, spíš občas v zimě přetřu rty balzámem
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem asi také ta vyjímka a rtěnku nepoužívám.Ale jinak poučný článek.
Obrázek uživatelky
profil
bohužel já ji nepoužívám,i když nějaké doma mám
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles