8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sluncem unavené a oslabené vlasy - nezapomínáte na ně?

19. 07. 2013 | Péče o vlasy
Horké počasí, žhavé sluneční paprsky, chlór, sůl a vítr - to jsou hlavní faktory ovlivňující negativně zdraví a krásu vašich vlasů.

Zvlášť v našich krajích, kde je zima stále delší a léto trvá poměrně krátce, máme potřebu všechno rychle dohnat a slunečních paprsků využít do posledního zbytečku. Hned první letní dny vyrážíme k vodě a vystavujeme se žhavému slunečnímu záření – mnozí z nás se dokonce dokážou na slunci téměř obdivně škvařit dlouhé hodiny a večer jsou pak nuceni používat nejrůznější přípravky, které pokožku chladí a regenerují.

Nezapomínáme ale tak trochu na vlasy?


Nadměrné slunění možná na rozdíl pokožky vlasy tolik „nebolí“ a na první pohled není ani tak viditelné, ale dopad je úplně stejný. Slunce, chlorovaná a slaná voda, vítr, písek či prach – to všechno našim vlasům škodí. Na konci léta jsou pak vlasy zesláblé, křehčí, sušší, bez lesku a pružnosti, s roztřepenými konečky, vybledlé a unavené.

oslabené vlasyVšechny typy vlasů – rovné, kudrnaté, blond, tmavé nebo zrzavé - reagují na škodlivé UV paprsky identicky. Jsou vysušené, vybledlé, bez lesku a často se lámou. Ještě hůře jsou na tom vlasy, které jsou již poškozené trvalou ondulací, vlasy odbarvené nebo nabarvené – ty jsou pak na UV záření výrazně citlivější a vlivem slunečního záření dochází rychleji k jejich poškození.

Doporučení lékařů, jak oživit vlasy poškozené ostrými slunečními paprsky, je kromě zvýšení příjmu vitamínů a stopových prvků, výběru kvalitní vlasové kosmetiky a omezení nešetrné úpravy vlasů také podstoupení regenerační vlasové kúry. K intenzivní regeneraci jsou určeny vitamínové či hydratační vlasové kúry. Tyto koncentrované roztoky působí nejen na povrchu vlasů a pokožky, ale účinné látky pronikají i do podkoží. Stimulují, uvolňují a očišťují pokožku, zpevňují vnitřní strukturu vlasů a chrání jejich povrch. Vlasy se díky této péči vyživí a zlepší se jejich růst.


Přečtěte si také naše Tipy pro krásné a zdravé vlasy, kde se dozvíte, jak vlasy zesvětlit, čím je natužit a kdo je výborný pomocník v boji proti lupům.

Zdroj, foto: Revalid


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
vlaskové kůry a masky je třeba používat celý rok, to není nic nového
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles