8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Špindlerovka

9. 04. 2010 | Vaše příběhy

Psal se rok 1975. Manžel obdržel v závodě, kde byl zaměstnán, 14-ti denní poukazy pro celou rodinu do chaty Špindlerovka v Krkonoších. Nástup byl v neděli, v den, kdy končila v Praze 5. celostátní spartakiáda. Jelikož naše 13-ti letá dcera musela na této spartakiádě cvičit za starší žákyně, poslali jsme na Špindlerovku dopis s omluvou, že přijedeme až na večeři.

Neděle byla jako malovaná. Do Prahy jsme přijeli odpoledne autem spolu s naším sedmiletým synem.

Ve škole, kde byly dívky ubytovány, jsme se dozvěděli, že starší žákyně již přecvičily a každou chvilku se vrátí ze Strahova na ubytovnu. Čekali jsme -16 hod.,17 hod., 18 hod. a děvčata nikde. Přijeli i další rodiče dívek, telefonovali jsme na Strahov, ale nic jsme nezjistili. Navíc začalo pršet. 19 hodin – konečně  vyběhla děvčata z tramvaje. Cvičily prý závěrečný obraz s vojáky. Snědli jsme vše, co jsme vezli s sebou a vyrazili směr Krkonoše.

Měli jsme radost, že jsme všichni opět pohromadě a těšili se na nastávající dovolenou.

Ale to jsme netušili, co nás cestou čeká. Nejprve jsme se nemohli dostat ven z Prahy. Všude byly zátarasy kvůli spartakiádnímu průvodu, který ráno procházel Prahou. Teprve ve 20.15 hod.se nám podařilo Prahu opustit. Cesta probíhala, až na několik objížděk a hlad dětí, celkem dobře. Stále jsme doufali, že se najíme na Špindlerovce, ale kde ta byla.

Do Špindlerova Mlýna jsme dorazili ve 23 hod. Lilo jako z konve, mlha, nikde ani živáčka. Po nějaké době jsme potkali chodce, který nám ukázal cestu s tím, že pojedeme ještě asi 6 km. Když jsme ujeli asi polovinu cesty, nebylo pro velkou mlhu nic vidět. Vystoupila jsem a šla před autem, abych manželovi ukazovala směr. Tu se přede mnou objevil sloup a na něm nápis Polska rzespospolita ĺudova. Manžel rychle vycouval. Měli jsme strach, co se stane, když jsme narušili státní hranici. Zatím se nic nedělo, tak jsem pokračovala dále jako předvoj před autem. Tu jsem před sebou uviděla světýlko, jako v pohádce O perníkové chaloupce.

Doběhla jsem k budově a….byli jsme u polských kasáren. Zde nám službu konající voják ukázal cestu ke Špindlerovce. Musím podotknout, že už o nás polští vojáci věděli. Byla již jedna hodina po půlnoci. Špindlerovka byla zavřena, nemohli jsme se tam dostat.

Teprve po dvaceti minutách přišel vrátný. Už prý nás nečekali. Jídlo nikde, pokoj nepřipravený. Prosili jsme ho alespoň o kousek chleba pro děti. Přinesl pár piškotů a vodu. Vyspali jsme se na provizorních lůžkách. Ráno nás přivítalo sluníčkem a překrásným pohledem na okolní hory. Celých 14 dnů bylo skvělé počasí, jídlo výborné, obsluha super a společnost bezvadná. 

V životě se nám vydařily všechny dovolené až na dvě, které nám celé propršely. Ale i to se stává! 

Macizaj – čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
úsměvný,ale i problémový zážitek,aspoňže vše dobře dopadlo!!§SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale ráno nám přidali do pokoje jednu postel, uklidili a pak už dovolená byla super.Hlavně jsme se seznámili s lidmi, s kterými si dopisujeme do dneška.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Měli jste smůlu, já dostala tehdy například poukaz na 10 dnů do Karlových Varů za 100,- korun a za 700 letecky do Ruska a to jsem vůbec nebyla ve straně.
Obrázek uživatelky
profil
cez to všetko pekný príbeh a vtedy boli aspoň poukazy z práce
Obrázek uživatelky
profil
To asi soudruzi a soudružky,udělali někde chybu!Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles