Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 01.06. 2024
Dnes má svátek Laura
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fotr na tripu - 5. díl - 15. 5. 2024

15. 05. 2024 | Televizní tipy
Další dobrodružství Pepy Vrtala a jeho dcer začne tím, že holky zaspí. Příchod nového roku v Jižní Koreji. Přichází rok draka a sním i mnohá očekávání. Proč se děti budu fotrovi klanět? A co se korejsky naučí? Ale dost přejímání zvyků, pojďme se vydat za dalším dobrodružstvím a objevováním.

S novým lunárním rokem mají místní obyvatelé další zvyk: V rozkvetlé řepce se fotí – za peníze. Které kasíruje zemědělec. Ochutnáme drinky, které místním chutnají. Třeba výživné rýžové víno Makoli. Somaek je další delikatesa. Rýžová pálenka, kterou zaliješ pivem. A pak se tríčkem zbavíš bublinek. Podle grimas fotra je to dost silné.

Fotr na tripu - 5. díl - 15. 5. 2024Na ostrově Jeju se pověnujeme také fenoménu Haeneyo. Lovkyně plodů moře se potápí do dvacetimetrové hloubky. Dřív se potápěly v plátěném oděvu, dnes v neoprenu. Do tradičního povolání se mladým slečnám už nechce. Vymře tedy, nebo se z něj stane jen turistická zajímavost? Už teď jsou na seznamu Unesco jako kulturní dědictví tohoto místa. Lovkyně se dokážou potopit bez nádechu i na dvě minuty. A živí se tak už 400 let.

Poté se vydáme na túru. Tufový kužel, který vznikl po výbuchu podmořské sopky je vyhledávaným turistickým místem. Jeju je obecně místem, které milují mineralogové a jeskyňáři.

Na ostrově rostou mandarinky větší než pomeranče. A je na něm také nejstarší mandarinkový strom na světě. Který stále plodí. Jak bude holkám chutnat?

Pokud vás téma bere u srdce, najdete nedaleko Muzeum citrusů. To také střeží lávový děda. Co dalšího parta zažije a proč jsou sušené mandarinky výrazem úcty? Sledujte!

Jaké další zajímavosti Pepa objeví? Dívejte se ve středu 15. 5. 2024 ve 21.25 na Prima COOL.



Zdroj, foto: Prima COOL
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Fotr na tripu - 5. díl - 15. 5. 2024:

Fotr na tripu - 5. díl - 15. 5. 2024
Fotr na tripu - 5. díl - 15. 5. 2024
Fotr na tripu - 5. díl - 15. 5. 2024
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !