Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Největší záhady historie a Černobyl na Prima ZOOM

29. 03. 2024 | Televizní tipy
Na vaše obrazovky vtrhnou díky Prima ZOOM další dva zajímavé seriály. V celovečerních epizodách si užijete 7 nejzajímavějších záhad historie. Začneme jediným nikdy neobjasněným únosem letadla v dějinách a ve druhém dílu se zaměříme na legendární Titanik, při kterém zahynulo přibližně 1 500 cestujících a členů posádky a od jehož potopení letos v dubnu uplyne 112 let – 14. dubna 1912 ve 23.40 lodního času se parník srazil s ledovcem.

Po necelých třech hodinách, nad ránem 15. dubna v 2.20, klesl ke dnu. Na další dubnové výročí se zaměří seriál věnovaný neméně populární havárii černobylské jaderné elektrárny na severu Ukrajiny (tehdejší část Sovětského svazu), ke které došlo 26. dubna 1986. Přijměte pozvání ke sledování vzrušující historie na Prima ZOOM.

Vydejte se po stopách největších záhad na Prima ZOOM:


Největší záhady historie a Černobyl na Prima ZOOMOd 29. 3. 22.10 – Největší záhady historie  
Od 31. 3. 20.00 – Černobyl: Utopie v plamenech

Největší záhady historie (7 dílů, premiéry pátky 22.00, reprízy pondělí v 16.10)

Laurence Fishburne, který se proslavil ve filmové sérii Matrix, se zaměřil na Největší záhady historie. Ve stejnojmenném mrazivém dokumentárním seriálu zkoumá vše od donedávna neznámé polohy lodi ztracené během Shackletonovy polární výpravy přes potopení Titaniku až po útěk vraha prezidenta Abrahama Lincolna nebo tajuplný Rosswell. Kam se ztratila Shackletonova loď Endurance?

Zdá se, že aspoň jedna z největších záhad historie se konečně dočkala objasnění. Nedávný objev vraku se už zapsal do dějin, ale proč to trvalo více než sto let? Na tuto i další otázky odpovídá překvapivý seriál. Laurence Fishburne, známý z filmové série Matrix, nás v celovečerních dílech provede otazníky kolem potopení Titaniku, útěku vraha prezidenta Abrahama Lincolna nebo tajuplné vojenské základny Roswell, kde mají být ukryté trosky havarovaného mimozemského letounu.

29. 3. – Poslední hon na D. B. Coopera
5. 4. – Ztracené důkazy o Titaniku
12. 4. – Pátrání po Endurance
19. 4. – Útěk Johna Wilkese Bootha
26. 4. – První svědectví o Roswellu – 1. část
3. 5. – První svědectví o Roswellu – 2. část
10. 5. – První svědectví o Roswellu – 3. část



Černobyl: Utopie v plamenech (4 díly, premiéry neděle ve 20.00, opakování středy v 9.30)

Černobylská havárie z 26. dubna 1986 je považována za nejhorší jadernou katastrofu v dějinách lidstva, a to jak z hlediska počtu obětí, tak i nákladů na odstranění jejích hrozivých následků. Výbuch Černobylu navždy změnil svět. Jak k němu došlo, se mnoho z nás dozvědělo z fiktivního příběhu populární mini série. Ale skutečnost je komplikovanější, dojemnější a otřesnější, než jsme si kdy dokázali představit. 

Skutečný příběh začíná v roce 1970 v oblasti lesů a bažin na severní Ukrajině v těsné blízkosti malé vesnice, které místní obyvatelé Ukrajiny říkají rusky Černobyl. Tam se utopie stala skutečností a vyrostla největší jaderná elektrárna na světě, bok po boku se vzorovým městem sovětského komunismu Pripjať. Obojí mělo být symbolem toho, co dokáže nový moderní člověk. Lidé, kteří se do Pripjati přestěhovali, byli vybráni podle schopností a dovedností, odhodlání a ochoty věřit v zářnou budoucnost. 

Všichni začínali jako stavební dělníci a později se stali majiteli obchodů, zdravotními sestrami, policisty, instalatéry – vším, co bylo potřeba k udržení chodu celého města. Žili sen, který si většina z nás dnes dokáže jen stěží představit. Tento sen se však 26. dubna 1986 rozpadl a stal se noční můrou. Dnes už většina lidí ví jenom to, že to s Černobylem a Pripjatí špatně dopadlo. Tento historický seriál odhaluje celý a pravdivý příběh Utopie v plamenech. Nechybí úplně nové záběry ze zakázané zamořené zóny, z velké části dosud nepublikované materiály ze sovětských archivů ani hluboce osobní příběhy svědků, kteří v této utopii žili a hrozivou katastrofu přežili.

31. 3. – Ráj na Zemi
7. 4. – Havárie
14. 4. – Lži
21. 4. – Následky


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Největší záhady historie a Černobyl na Prima ZOOM:

Největší záhady historie a Černobyl na Prima ZOOM
Největší záhady historie a Černobyl na Prima ZOOM
Největší záhady historie a Černobyl na Prima ZOOM
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !