Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Policie v akci 47: Opilec s brokovnicí, zloděj v garáži a mnohem víc

16. 11. 2020 | Televizní tipy
Reální policisté, případy ukazující skutečný život a volání o pomoc. Příběhy z každodenní policejní praxe, ať už se jedná o drobné přestupky, větší konflikty či podezření z trestných činů, přináší divákům pořad Policie v akci. Některé případy mohou sloužit jako varování, jak se nenechat podvést, i jako návod na to, v jakých situacích se na muže zákona obrátit. Jiné příběhy vyvolávají úsměv. Jsou i takové, kde není jiná možnost než pachatele zatknout a odvézt na služebnu.

Nejzajímavější případy tohoto týdne:


Opilec s brokovnicí

Je všední den. Na tísňovou linku telefonuje vyděšený Michal, že v okně domu v jedné z ulic, kterou právě procházel, sedí nějaký muž s brokovnicí v ruce. Mířil na Michala, vyhrožoval mu a sprostě u toho nadával. Když policisté dorazí na místo, Michal čeká na ulici za rohem té ulice, kde má údajně sedět v okně muž se zbraní. Oznamovatel vypadá trochu otřeseně. Stručně policistům popisuje, že šel ulicí a najednou uslyšel, jak na něj někdo pokřikuje, a když se podíval nahoru, uviděl chlapa se zbraní v ruce. Michal policistům říká, že toho chlapa nikdy neviděl a netuší, jestli to bylo mířené proti němu nebo jen náhodně.

Policie v akci 47: Opilec s brokovnicí, zloděj v garáži a mnohem víc Opatrně nakukuje za roh do ulice, aby střelce ukázal policistům, ale v okně už nikdo není. Policisté i s Michalem jdou k domu, a protože Michal jednoznačně identifikoval okno, které je ještě otevřené, jdou dovnitř a zvoní na zvonek bytu, ve kterém by ten střelec měl být. Otevírá jim Julie a odměřeně se ptá, co potřebují. Když jí to policisté řeknou, kroutí odmítavě hlavou, že to není možné, že je v bytě sama a že se museli splést v počítání oken. Jak se dohadují, najednou se z útrob bytu začnou ozývat nějaké zvuky. Julie je ještě nervóznější, nejdřív zvuky ignoruje, pak začne říkat, že to je televize, zní to ale jako opilecké hulákání nějakého muže. Policisté začnou konat a vysvětlí Julii, že je v tomto případě musí pustit dovnitř, Julie se zdráhá, ale nakonec policisty poslechne. Michal zůstává na chodbě.

V místnosti policisté najdou sedět Františka, který popíjí alkohol a opilecky něco mumlá. Vedle něj na stole leží brokovnice, když vidí policisty, sáhne po ní. Policisté okamžitě zasáhnou, muž je tak opilý, že ani moc neví, co se děje. Julie ječí, že ta zbraň nefunguje, a pak to všechno vyděšeně sleduje, má slzy na krajíčku a vyčítá otci jeho způsob chování. Zatímco její otec jen blábolí, Julie se policistům nešťastně omlouvá, že chtěla jen otce chránit. Říká, že brokovnice je znehodnocená a že její otec nedávno ztratil práci a začal hodně pít a takhle vyvádět. Snaží se ho omlouvat a ptá se, co s ním teď bude.

Michal na policisty volá, jestli ho ještě potřebují, policisté si na něj vezmou kontakt a Michal odchází. Následně se policisté rozhodují, jak vše s opilým Františkem vyřeší a jak s ním naloží. Vypadá to, že brzy usne, a Julie policisty prosí, ať ho nechají, až se z toho vyspí, a že mu pak řekne, aby šel na služebnu. Policisté se rozhodnou podle svého uvážení, jak vše zakončí, a odjíždějí.

Zloději v garáži

Na linku policie volá muž, že sleduje, jak se nějaký člověk vloupal do garáže jeho souseda. Prosí policii o příjezd. Policisté přijíždí na danou adresu, oznamovatel jim ukazuje muže, který odchází po chodníku a veze si sekačku. Říká, že muž ji ukradl z té garáže, on sám ale nijak nezasáhl, protože se ho bál. Policisté se rozeběhnou za mužem, který veze sekačku, poté na ně oznamovatel zdáli mává a křičí, že v garáži je ještě další osoba, která se tam schovává, viděl, jak se tam mihla. Policista jde do garáže, kde najde ženu, která se pokusí utéct a při tom shodí na zem v garáži nějaké věci a rozbije je. Oznamovatel ji ale pomůže policistovi chytit.

Dvojice policistům tvrdí, že se snažila zajistit otevřenou garáž před zloději, protože šli okolo a všimli si, že je otevřená. Rozhodli se, že cenné věci zajistí, aby je nemohl nikdo ukrást, a poté je předají majiteli. Majitel ale zloděje nezná ani od vidění, takže to skutečně nebudou žádní dobrodinci, kteří se mu snažili věci zachránit. Také uvádí, že se v jeho ulici nekrade. Dívá se na věci, které žena v garáži shodila na zem, a uvádí, že pila (nebo něco jiného) se při pádu rozbila. Je naštvaný, říká, že si na ni dlouho šetřil, byla drahá. Majitel garáže je poučen, že na místě bude provedeno další ohledání místa činu, tedy garáže. Oznamovatel je poučen o tom, že se má dostavit na místní oddělení k podání svědecké výpovědi, zadržený pár zlodějů je eskortován na místní oddělení policie.

Sledujte nové příběhy Policie v akci od 16.11. 2020 na Primě, každý všední den v 16.25. Jaké případy budou strážci zákona řešit tentokrát? S jakým úspěchem a jak zapeklité situace nakonec dopadnou?



Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Pomlázka