Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 13. týden

26. 03. 2018 | Televizní tipy
Vzhůru do historie, za divokými zvířaty, technickými zázraky, světovými tajemstvími i největší bombou na světě. Prima ZOOM vás chce fascinovat i bavit.

Na jaké unikátní dokumenty se můžete
na Prima Zoom  těšit ve 13. týdnu?


27. 3. 21.00 – Tajemství čínských válečných vozů

Válečné vozy hřměly na bitevních polích celé Číny po více než tisíc let. Byly bezkonkurenční válečnou zbraní mnohem déle než kdekoli jinde na světě a sjednotily čínský národ. Film Tajemství čínských válečných vozů prozrazuje, jak se to Číňanům podařilo – jak zdokonalili nejdokonalejší zbraň starověku. Během zvláštního experimentu vznikl tým čínských a západních vědců, kteří odhalili všechna její vzrušující tajemství. Ponořili se zpátky do doby, kdy bylo množství válečných vozů symbolem vysokého postavení a moci. S využitím archeologických nálezů z provincií Chu-pej, Ťiang-su i odjinud vědci postavili dokonalou kopii čínského válečného vozu. Tu podrobili náročným praktickým testům, aby zjistili, jak typicky čínská konstrukční vylepšení přispěla ke zlepšení smrtících vlastností této nebezpečné zbraně. Válečný vůz byl největším symbolem úspěchu a dnes je nejúžasnějším vynálezem starověké Číny. Nečekejte, až vám ujede!

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 13. týden29. 3. 21.00 – Největší bomba na světě

Sledujte příběh o napínavém závodě o to, kdo dokáže vyvinout největší bombu na světě. Konečné výsledky vás zaručeně překvapí. Spojené státy americké dlouho vedly, ale pak uvolnily prostor pro Sovětský svaz. Rusové pokořili všechny rekordy. Podařilo se jim realizovat největší a nejsilnější explozi v historii lidstva, která byla 4000krát mocnější než výbuch v Hirošimě. Dokonce všechno pečlivě natočili. Ty samé pozoruhodné kolorované záběry jsou k vidění ve vzrušujícím snímku Největší bomba na světě. Živý portrét událostí, jež se úplně vymkly kontrole, odhaluje skutečný dopad a hrozivé důsledky jejich činu.

29. 3. 22.00 – Divoká Austrálie s Rayem Mearsem (Velký bariérový útes)

Ray Mears vyrazil na průzkum pozoruhodné australské krajiny. Jeho dobrodružná výprava vede pouští, mokřadem, deštným pralesem, po pobřeží a přes pastviny až na Velký bariérový útes. Cestou potkává podivuhodná a překrásná zvířata od protinožců. Přidejte se k němu v seriálu Divoká Austrálie s Rayem Mearsem.

31. 3. 23.00 – Ze srdce zvon

Časosběrný dokument o čtyřech nových zvonech a jednom 185 let starém zvonu v chrámu na plzeňském náměstí zachycuje období bezmála tří let. Právě tolik času uplynulo od nápadu až k prvnímu zvonění soustavy pěti zvonů na věži katedrály sv. Bartoloměje. Ze srdce zvon je dramatický příběh s pohnutou historií. Zachycuje dějiny zvonařství i minulost plzeňských zvonů, jejich likvidaci i opětovnou obnovu. Popisuje výrobu modelů a odlévání nových zvonů v holandském Astenu, příjezd do města, svěcení i náročné vytahování nahoru na věž, dokonce i nutné úpravy zvonice.

1. 4. 21.00 – Extrémní železnice s Chrisem Tarrantem II (Vlakem z Bangkoku do Mandalaje)

Ostřílený televizní moderátor Chris Tarrant už podruhé vyjíždí na cestu vlakem kolem světa. Chris je zkušený dobrodruh a cestovatel, takže nezná nic lepšího než vyrazit do neznáma, poznat nové lidi a seznámit se s jejich zvyklostmi. Zvlášť, když se přitom může pohybovat po kolejích. Jeho železniční výprava z Bangkoku do Mandalaje vede po slavném mostě přes řeku Kwai. Cestou přes Andy křižuje některá z nejvýše položených nejsušších a nejvíce nehostinných míst na světě. V Rusku se dostane po nejseverněji položené železnici až daleko za polární kruh. Chris přímo před objektivem kamery odhaluje špičkové strojírenství nejen jednotlivých extrémních železnic, ale i vlaků, co po nich jezdí. Projede Kubou z Havany do zátoky Guantánamo, podnikne mrazivý výlet Japonskem a vydá se po stopách kanadské železnice Pacific Railway z Toronta do Vancouveru.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 13. týdnu,
uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !