Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mikrostáty a velké útěky na Prima ZOOM

3. 04. 2023 | Televizní tipy
To nejmenší i to největší může být zajímavé i krásné. Prima ZOOM vám přináší pohled na světová nej ve dvou novinkových seriálech. V rámci cestovatelského bloku si projedeme šest nejmenších států Evropy. A pak se s hereckou ikonou podíváme na ty nejzajímavější útěky vězeňství. Začneme na ostrově Alcatraz, který je známý především jako sídlo přísně střežené federální věznice, která na něm fungovala v letech 1934–1963.

V místním vězení strávil čtyři a půl roku známý Al Capone, mezi prvními vězni byl George „Machine Gun“ Kelly, který si zde odseděl celých sedmnáct let za únos. Proslavil se také vězeň s číslem AZ 594, známý jako Ptáčník, vlastním jménem Robert Stroud, kterého ve filmu The Birdman of Alcatraz ztvárnil Burt Lancaster.

Mikrostáty a velké útěky na Prima ZOOMV roce 1962 se podařilo z přísně střežené věznice uprchnout Franku Morrisovi a bratrům Anglinům, kteří se na útěku pravděpodobně utopili. Mezi další neblaze proslulé obyvatele věznice patřil také bankovní lupič Floyd Hamilton, který byl komplicem Bonnie a Clyda. Dále potom Morton Sobell, usvědčený v Rosenbergově špionážním případu. Během 29 let, co federální věznice fungovala, se 36 mužů (včetně dvou, kteří se o útěk pokusili dvakrát) pokusilo o 14 samostatných útěků. Z těchto pokusů bylo 23 vězňů chyceno, šest zastřeleno během útěku, z toho dva utonuli. Vyrazte na dobrodružnou podívanou na Prima ZOOM.

Malé i velké je hezké na Prima ZOOM:


Od 3. 4. ve 21.10 Evropské mikrostáty
Od 4. 4. 20.00 Velké útěky s Morganem Freemanem

Evropské mikrostáty (6 dílů, premiéry pondělí po 21.00, reprízy čtvrtky 10.00)

Evropské mikrostáty snadno přehlédnete, i když mají co nabídnout. Vydejte se spolu s námi na vzrušující poznávací zájezd za bohatou kulturou mravenčích státečků. Země jako Andorra, Lichtenštejnsko, Lucembursko, Malta, Monako a San Marino jsou sice poměrně známé, ale na mapě je snadno přehlédnete. Jsou vmáčknuté do škvír mezi hranice některých z největších států celé Evropy.

Přesto se těmto mikrostátům podařilo uchovat si vlastní tradice a ochránit typickou flóru a faunu, včetně dnes nejvzácnějších druhů na světě. Mravenčí státy se často rozkládají na minimální ploše ve výjimečné krajině extrémních horských nebo pobřežních regionů. Díky tomu se staly učiněným rájem mnoha ohrožených druhů. Ale stabilitu i půvaby místní přírody ohrožují problémy spojené se změnami životního prostředí, ke kterým je třeba postavit se čelem. Vydejte se spolu s námi na vzrušující poznávací zájezd do každého z těchto mikrostátů. Nenechte si ujít napínavé jedinečné příběhy o tom, jak odvážně bojují za vlastní přírodu a samostatnou kulturu.

3. 4. – Andorra
10. 4. – Monako
17. 4. – Malta
24. 4. – Lichtenštejnko
1. 5. – San Marino
8. 5. – Lucembursko

Velké útěky s Morganem Freemanem (8 dílů – premiérově úterý 20.00, opakování pátky 9.10)

Proslulé útěky z vězení se často mění v lidové legendy, protože o tom, jak se odehrály ve skutečnosti, se většinou nemluví. Nový vzrušující dokumentární seriál se ohlíží za nejslavnějšími z nich, a přitom nevynechává ani nejmenší detaily. Útěk z věznice Alcatraz se znovu odehraje přímo před vašima očima díky dramatickým rekonstrukcím, dynamickému ději a špičkovým vizuálním efektům. Každá epizoda rozebírá krok za krokem pečlivý plán prchajících trestanců, jejich únikovou cestu, ale i napjaté pronásledování, které nevyhnutelně a okamžitě následovalo. Pořadem provází Oscarem oceněný herec Morgan Freeman, který zazářil v legendárním filmu Vykoupení z věznice Shawshank.

4. 4. – Acaltraz
11. 4. – North Country Breakout
18. 4. – El Chapo
25. 4. – Jak překonat zeď
2. 5. – Útěk z Hitlerova sevření
9. 5. – Útěk z věznice Maze
16. 5. – Útěk z věznice Elmira
23. 5. – James Earl Grey: Mistr útěků

Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Se těším Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SledujiSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles