Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden

22. 06. 2015 | Televizní tipy
Čeká vás dvojitá dávka Rosse Kempa, poznáte život conquistadora i superšpiona, připomeneme si čeljabinský meteorit, vychutnáte si klasický seriál o druhé světové válce, potopíte se se žralokem bílým, odhalíte mnohá tajemství… Prima ZOOM nabízí nejrozmanitější porci života kolem nás. Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–02.00.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 26. týdnu?


22. 6. 19.00 – Ross Kemp: Bitva o Amazonii (1. díl)

Oblast Amazonie napříč hranicemi Brazílie, Ekvádoru a Peru musí čelit velkým problémům, které se týkají sociálně-ekonomických aspektů i životního prostředí. Může za ně neustále rostoucí hlad po místních potravinách a energetických nebo minerálních zdrojích. Dvoudílná dokumentární minisérie Ross Kemp: Bitva o Amazonii se zabývá dlouholetým dědictvím ničení a zmaru. Zkušený britský dokumentarista v prvním díle zkoumá, jakým způsobem naftařské společnosti mění velké části amazonského pralesa, aby ukojily celosvětový hlad po energiích, a jak v posledních letech eskalovaly války o půdu a dobytek. V druhé části vychází najevo, že celosvětová poptávka po kokainu přispívá k dalšímu ničení Amazonie a že růst ceny zlata má podobně zkázonosné účinky.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden22. 6. 21.00 – Ledová hrozba

Led je krásný a tajuplný, ale také hrozivý a smrtící. Bere na sebe myriádu forem i podob od jako vlas tenkých vrstev až po tlusté kry, které se pro lidstvo můžou stát doslova Ledovou hrozbou. Stejnojmenný dokumentární film se zabývá nespočtem z ledu vzešlých problémů a katastrof. Vydejte se spolu s tvůrci do Massachussetts, Grónska, na Nový Foundland a do dalších zmrzlých koutů světa a podívejte se na tragické i neuvěřitelné příběhy o tom, jak nebezpečný dokáže led být.

22. 6. 24.00 – Conquistador, který se stal Mayem


Gonzalo Guerrero byl španělským vojákem, který se stal řízením osudu v 16. století mayským panovníkem. Díky vojenskému výcviku a znalostem se mu více než dvacet let dařilo bránit dobytí středoamerického poloostrova Yucatán. Otázkou zůstává, jestli z něj tyto činy dělají zrádce, nebo hrdinu. Dobové historické prameny odhalují překvapivá fakta o zamilovaném páru, díky kterému došlo ke spojení dvou naprosto rozdílných světů, od počátku předurčených k vzájemnému střetu. Španělský dobyvatel Gonzalo Guerrero se přesto stal prvním Evropanem s mayskou rodinou. Snímek přibližuje španělskou i mayskou společnost v komplikovaném období 16. století, kdy materiální i duševní hlad, náboženské přesvědčení a čest společně psaly tragické i hrdinské stránky dějin plné ztroskotaných lodí, předkolumbovských vojáků a tisíciletých civilizací.

22. 6. 01.00 – Za nepřátelskou linií

Tajné operace na Severním pólu, agenti parašutisté na Ukrajině nebo letecké mise v helikoptérách nad Severní Koreou – špionážní metody CIA z doby studené války působí jako divoké fantazie z filmu s Jamesem Bondem. Film Za nepřátelskou linií je plný nečekaných zjištění a překvapení. Nabízí rozhovory se zainteresovanými i zajímavé archivní materiály a odhaluje celou řadu nebezpečně nezodpovědných akcí, které si CIA troufla podniknout v době nevyhlášené války.

23. 6. 19.00 – S Anhem severní Evropou (Skandinávie)


Bavič a komik Anh Do projíždí krajinou Skandinávie a Islandu a zjišťuje, proč jsou místní obyvatelé oficiálně nejšťastnějšími a nejveselejšími lidmi na světě. Začíná u úžasných fjordů ve skandinávské divočině, navštěvuje metropole Kodaň a Stockholm vibrující životem a nakonec zamíří na sever do Země ohně a ledu. Cestou si vyzkouší oblíbené místní hry, ochutná vyhlášené delikatesy od očí ovce až po shnilého žraloka. Anhův výlet odhaluje nejen neobyčejnou krásu přírodní krajiny v severní Evropě, ale také různorodé zvyky a tradice nebo zajímavé dějiny, jež po staletí ovlivňují houževnaté obyvatele na vrcholku světa.

23. 6. 21.00 – Superšpion: Muž, který zradil Západ


Je to příběh jako z neuvěřitelného hollywoodského filmu, ale skutečně se to tak seběhlo! Vypráví o tajné misi FBI s cílem odhalit dvojitého agenta Roberta Hanssena. Ten způsobil největší únik dat na straně Západu, když prodal tajné informace Rusům, kteří je poté za úplatu předali Usámovi bin Ládinovi a jeho teroristické organizaci al-Káida. Teroristé pak díky tomu mohli snáze naplánovat útoky na Světové obchodní centrum a Pentagon. Tento film je dramatickou rekonstrukcí událostí. Nechybí v něm svědectví bývalého agenta, jenž Hanssena přiměl promluvit, psychiatra, který zkoumal jeho psychiku i bývalého agenta CIA mnohá léta považovaného za zrádce. Málem mu to zničilo život.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 26. týden24. 6. 23.00 – Čeljabinský meteorit

V pátek 15. února 2013 se střední část Ruska ocitla pod palbou. Proč o události nikdo nevěděl dopředu? Bude se opakovat? Oblastí okolo Uralu otřásl pád velkého meteoritu, který se roztrhl a na míle daleko rozptýlil ohnivé koule i střepiny skla. Více než 500 lidí bylo zraněno, většina oken se rozbila a obyvatelé tří velkých měst propadli panice. Na tyto události bleskově reaguje hodinový film napěchovaný velkým množstvím atraktivních záběrů pořízených v době katastrofy. Díky nim a svědeckým výpovědím můžeme sledovat ucelený obraz toho, co se přesně stalo. Tento dokument zároveň varuje, že to zdaleka nebyla první událost svého druhu. A ukazuje, co dělají úřady pro to, aby ochránily civilisty před budoucími hrozbami, které můžou být ještě mnohem vážnější. Jedná se o první dokument, který po této katastrofě vznikl.

25. 6. 20.00 – Svět ve válce (Nové Německo)


Dokumentární seriál Svět ve válce do nejmenších podrobností zachycuje a rozebírá nejzávažnější konflikt, který se ve světě odehrál. Svět ve válce je obdivovaný a uznávaný celou generací dokumentaristů a je považovaný za nejobsáhlejší a nejnapínavější dokument o druhé světové válce, který kdy vznikl. Poprvé se vysílal na začátku 70. let, kdy byly vzpomínky na druhou světovou válku ještě stále živé. Tato moderně restaurovaná verze dodala dramatickým archivním záběrům atmosféru ještě větší naléhavosti. Nově restaurovaná verze je zárukou nejkvalitnějšího obrazu i zvuku. Každé políčku filmu bylo pracně převedeno do velkolepého kino formátu 16:9 a reproduktory se můžou těšit na vylepšení v podobě vynikajícího 5.1 DTS Master Audio.   

25. 6. 21.00 – Ross Kemp: Střední východ (1. díl)

Život v Gaze je pro obyčejného Palestince velmi složitou záležitostí. Ekonomicky je totiž toto území po izraelské operaci Lité olovo v roce 2009 naprosto zlikvidováno. Investigativní novinář Ross Kemp při své návštěvě tohoto území zjišťuje, co obnáší běžný každodenní život v tomto místě ovládaném islámským radikálním hnutím Hamás. Ross Kemp se zajímá, jaká je možnost stabilizace situace a jaké jsou vyhlídky na budoucí mírový život. Kemp navštíví se svým filmovým štábem několik významných místních měst, respektive jejich trosek. Zde se setkává s ozbrojenci z řad Hamásu a jeho ozbrojených frakcí, prohlédne si pašerácké tunely při egyptské hranici, kudy do Gazy proudí běžné zboží. Závěrečné setkání se sebevražedným bojovníkem je velmi silným zážitkem, zrovna tak jako Kempův rozhovor s malými palestinskými dětmi, které tady žijí a které neznají jinou perspektivu než umřít ve válce.

25. 6. 24.00 – Potápění se žralokem bílým

Žralok bílý je nejobávanějším zvířetem na naší planetě. Může vážit až jednu tunu, má zuby ostré jako žiletky a v celých širých oceánech patří k nejmazanějším lovcům ze zálohy. V podstatě je to tak nebezpečný dravec, že si většina lidí myslí, že je možné ho studovat jedině z bezpečí železné klece. Ale co když se mýlíme? Bylo by možné, aby žralok bílý nebyl takovým ďáblem, za jakého ho máme? V dokumentárním filmu Potápění se žralokem bílým se posádka lodi Captain Jack rozhodla pokusit spřátelit s pětimetrovým žralokem jménem Bruce. Nahlédnou na svět jeho očima, budou společně plavat a vzájemně komunikovat, dokonce se ho budou dotýkat. Nakonec získají takovou důvěru ve vzájemné přátelství, že podniknou něco, co většina považuje za čiré bláznovství – seznámí žraloka bílého se skutečnou mořskou pannou.

25. 6. 01.00 – Podmořská dobrodružství: Naděje pro Středozemí

Mnoho z pobřežních vod Středozemního moře v okolí přístavních měst bylo v minulosti nemilosrdně znečištěno. Většina života na místních korálových útesech kvůli tomu zahynula. Nyní je ve vzduchu cítit změna. Znečišťování životního prostředí se dočkalo omezení a umělé útesy vybízejí k návratu divokého života. Freediver Frederic Buyle, který se bez sebemenšího zvuku potápí mezi plaché ryby, hledá v hlubinách první navrátilce. Jeho metoda je mnohem méně rušivá než klasické potápění, oceánoložka Sandrine Ruiton proto doufá, že se jim díky tomu podaří získat nejpřesnější výsledky.     

26. 6. 23.00 – Záhada 13 kostlivců

Nedaleko německého města Naumburg došlo k neuvěřitelnému nálezu. Neolitické hroby odkryté v místním lomu odhalily těla tří žen, dvou mužů a osmi dětí. Ležela tam tiše a bez hnutí dlouhých 4 500 let, některá z nich propletená v láskyplném objetí. Proč všichni zemřeli ve stejnou dobu? Stali se snad oběťmi násilného činu? Co byli zač a jak jejich strašlivé drama proběhlo? Na všechny tyto otázky hledá odpovědi dokumentární film Záhada 13 kostlivců. Ať už budou odpovědi na Záhadu 13 kostlivců jakékoliv, archeologové mají jasno: díky možnostem dnešních moderních technologií nebudou tito kostlivci nikdy zapomenuti.

26. 6. 01.00 – Domov vlků

V mlžných horách na severu Španělska stále přežívá jedna legenda. Staří Keltové jí říkali „duch bouří“ a všichni obyvatelé místních lesů dobře vědí, že mlhami kráčí nejúspěšnější dravec celé severní polokoule. Pohybuje se za soumraku jako duch mezi stromy a vřesovišti. Zřídka se nechá být viděn, takže zpráv o jeho výskytu zůstává pomálu. Divoké vytí vlků, které je odnepaměti slyšet v těchto končinách, mrazí stejně spolehlivě jako čerstvě napadlý sníh. Legenda o místních černých vlcích se během století roznesla napříč celou Evropou. Smečky vedené často nebezpečnými a bezohlednými samci jsou dnes přemnožené a pro své členy už neznamenají bezpečné místo k životu. Někteří jsou nuceni stát se navždy „samotáři“. Dokumentární film Domov vlků je příběhem dvou takových vlků, kteří se jednoho dne rozhodli vydat na cestu a zůstat společně – dokud nezahynou.

27. 6. 18.00 a 19.00 – Tajemství skrytá v prachu II (Aztékové – oběti pod drobnohledem vědy; Podmořská archeologie)

Archeologické příběhy o Tajemstvích skrytých v prachu fascinují odborníky a laiky i v pokračování úspěšného dokumentárního seriálu. Ve dvanácti nových epizodách se připojíme k dobrodruhům a objevitelům, kteří zkoumají první indickou civilizaci, město v oblacích na hoře Machu Picchu, rivalitu mezi mayskými civilizacemi v srdci amazonské džungle, znovuzrození pohřbeného města Pompejí, perské dědictví v plamenech, odkaz egyptských faraonů, nebo dokonce tajemství zamrzlá v době ledové.

28. 6. 18.00 a 18.30 – Těžká monstra (1. a 2. díl)


Největší a nejdrsnější mašiny na světě mají nejtvrdší džob v nejkrutějších podmínkách, jaké si člověk dokáže představit. Vrtají, těží, stavějí, boří, nebo dokonce drtí led, aby předešly katastrofě. Nic z toho není pro tato Těžká monstra příliš. Stejnojmenný dokumentární seriál ukazuje, co se stane, když se moderní průmyslová technika vzepře nepříznivému počasí. Všichni už jsme někdy zahlédli velké stroje v akci – jenže ještě nikdy v takových extrémních situacích. Těžká monstra si musí poradit s bouřlivými větry, nadmořskými výškami, odlivem i divokými záplavami.

28. 6. 23.00 – Kuba: Rajská zahrada

Na Kubu se vždy nahlíželo jako na ztracenou a znovu nalezenou Rajskou zahradu. Sny o nekonečném bohatství provokovaly myšlenky králů i všemožných padouchů už od jejího objevení. Ale podobný efekt měly i kontroverzní revoluce minulého století. Kuba měla být a je tím místem, jež chce každý navštívit. Obvyklé turistické nabídky většinou zvou na překrásné pláže v blízkosti luxusních resortů nebo na oblíbená potápěčská místa. Jenže Kuba je mnohem víc než sport a relax. Nechte se pozvat na trochu jiný výlet a zažijte fascinující cestu Kubou 21. století. Film představuje místní malebné vesnice, překrásnou krajinu, charismatické obyvatele, zajímavá divoká zvířata i samou podstatu panenského půvabu tohoto exotického ostrova.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 26. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !