Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 33. týden

16. 08. 2021 | Televizní tipy
Vaše pravidelná dávka dokumentů na Prima ZOOM. Nezapomínejte užívat si světa poznání s Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 33. týden:


16. 8. 21.00 – Ticino: Nejjižnější kanton

V oblasti Ticino se snoubí syrovost Alp s uvolněným životním stylem Itálie. V této nejjižnější části Švýcarska budete mít i díky poklidné atmosféře jezera Maggiore pocit, jako byste si užívali na pobřeží Středozemního moře. Místní hluboká údolí se však mohou ještě pořád pochlubit panensky nedotčenými krásami. Kdysi chudá a opuštěná oblast se změnila v oblíbenou prázdninovou destinaci. Dokument nás seznámí s lidmi, kteří zachovávají místní tradice a chrání přírodu. Díky dechberoucím záběrům, archivním záznamům a fantastickým leteckým pohledům si naplno vychutnáme veškeré půvaby okouzlujícího Ticina.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 33. týden16. 8. 23.00 – Tajemný Jupiter

Co nám můžou tajemství Jupiteru prozradit o tom, jak vypadal vesmír před čtyřmi miliardami let? Vědci vycházejí z nejnovějších poznatků vesmírné mise NASA, které zaznamenala sonda Juno, a nakukují hluboko do nitra bouřlivého srdce páté planety Sluneční soustavy. Podaří se jim odhalit, jak a z čeho vlastně vznikla? Když byly jednotlivé planety poprvé vymrštěny do vesmíru, osud naší Země visel na vlásku a Jupiter ničil všechno, co se mu dostalo do cesty.

18. 8. 20.00 – Napříč Austrálií (Vyprahlé srdce)

Život se dokázal prosadit i v drsných podmínkách nejstaršího a nejsuššího kontinentu světa, v Austrálii. Velké předělové pohoří se táhne po celé délce Austrálie od severu k jihu. Vzniklo pohybem kontinentální desky a je bariérou zadržující vodu přicházející od východu. Vyprahlé vnitrozemí o rozloze pět milionů km² charakterizují rudé písečné duny, mulgové lesy, vyschlé přílivové oblasti, travnaté spinifexové pláně a deset pouští. Ve středu kontinentu stojí pískovcový monolit Uluru, jehož masa zasahuje 5 až 6 km pod zem.

Čtyři sta kilometrů od Uluru ční MacDonnellovo pohoří staré 300 milionů let. Pískovec funguje jako houba, nasává vodu, svádí ji na úpatí a vytváří v horách zelené oázy. Na východě země leží Channel Country, starodávná záplavová oblast s vyschlými říčními koryty, kde přežití v období sucha vyžaduje dávku kreativity. Před sto miliony lety tu bylo mělké vnitrozemní moře, později se vypařilo a zanechalo po sobě železo a další minerály. Někdy deště naplní dávná koryta řek. Několik z nich ústí do solného Eyreova jezera, které se rozkládá v nejnižším bodu Austrálie, patnáct metrů pod hladinou moře. A jak si s extrémními podmínkami poradila různá zvířata?

19. 8. 22.00 – Frank a gorily (1. díl)

Středoafrická republika je jednou z nejméně rozvinutých zemí světa, 70 % jejích obyvatel přežívá pod hranicí chudoby a více než milion lidí vyhnal z domova probíhající válečný konflikt. V této zemi také zároveň žije jedna z největších populací goril nížinných na světě. Světa znalý dobrodruh Divoký Frank se odvážil do bouřlivé Středoafrické republiky, aby zjistil, jestli se gorilám může podařit přežít i v tak nebezpečných podmínkách. V tomto napínavém a šokujícím seriálu odhaluje propastné rozdíly mezi bohatstvím ekosystému, kde žijí gorily, a chudobou prostředí, ve kterém živoří místní obyvatelé.

19. 8. 23.00 – Zrozeni k lovu

Mláďata nás okouzlují svou roztomilostí. Jenže zatímco některá zůstávají neškodná, i když vyrostou, v jiných se probudí hluboce zakořeněný instinkt. Přestože trvá týdny, nebo dokonce roky, než si vybrousí lovecké schopnosti, dravci číhají ve všech koutech našeho světa. Prostředí a životní styl se může zásadně lišit, ale jedno mají společné: tato mláďata byla zrozena k lovu. Vyskytují se ve všech velikostech a podobách od maličkých arktických lišek a sněžných sov, přes rychlé gepardy a svalnaté pumy, až po silné lední medvědy. Než získají pověst obávaného dravce, každý z nich musí překonat neobyčejné překážky.

20. 8. 20.00 – Pět misí týmu SharkCam

Přírodovědný dokument Pět misí týmu SharkCam představuje pozoruhodné objevy, ke kterým došlo během posledních šesti let, a zároveň se s humornou nadsázkou ohlíží za tím, co se katastrofálně nepovedlo. Ať už jde o záběry, jak si obávaný velký bílý žralok dává šlofíka, nebo naopak nebezpečně útočí na členy týmu, sledujte to nejlepší ze všech misí.

21. 8. 22.00 – Ztracená tajemství Velké pyramidy (1. část)

Odhalujeme nejhlubší tajemství Velké pyramidy v Gíze. Dvoudílný film Ztracené tajemství Velké pyramidy odkrývá nové poznatky o dost možná největším a nejvýznamnějším výtvoru lidstva – Velké pyramidě v egyptské Gíze. Díky kombinaci fascinující digitálních záběrů, trojrozměrných modelů a neuvěřitelných archeologických vykopávek vycházejí na světlo nejhlubší tajemství nejen pyramidy, ale i faraóna Chufu. Když je objeven rozložený člun a dosud nejstarší nalezený papyrus, David Suzuki se připojuje k týmu předních expertů. Společně hledají odpovědi na otázku, proč se faraón Chufu rozhodl nechat postavit největší pyramidu všech dob. Dokument představuje dechberoucí rekonstrukci nepředstavitelného úkolu a pečlivě promyšleného pracovního postupu. Přitom odhaluje, jak se díky tomuto dobře zachovalému zázraku starověkého světa navždy změnily egyptská říše, její lid i celý svět.

21. 8. 23.00 – Amerika v barvě (20. léta)

Naše představy o minulosti jsou většinou černobílé. Ale život tehdy byl samozřejmě stejně pestrobarevný jako dnes. Tento přelomový seriál využívá moderní kolorizační techniky a poprvé představuje dějiny Ameriky v barvě. Ambiciózní televizní projekt postupuje jedno desetiletí po druhém, oživuje historii a vrací jí původní barvy! Nechybí tak slavné, proslulé a ikonické momenty amerického života jako zrod jazzu, útok na Pearl Harbor, velká hospodářská krize nebo Elvismánie. Filmaři strávili 6000 hodin pátráním v zaprášených polozapomenutých archivech, rodinných albech i soukromých sbírkách a podařilo se jim objevit takřka 50 kilometrů filmových materiálů, které dlouhá desetiletí nikdo neviděl. Díky tomu vznikla vzrušující pastva pro oči sestříhaná z nejdůležitějších záběrů naší doby.

22. 8. 22.00 – Výstavba obrů III (Ledové město v Číně)

V Chicagu se nejlepší inženýři snaží předehnat čas, aby postavili super vysoký mrakodrap, který se stane jedním z nejluxusnějších na světě. Jenže si přitom musí poradit s divokým, mrazivě studeným větrem a extrémními výškami. Když to nezvládnou, světově známé panorama města se bude muset obejít bez očekávaného nového přírůstku. V Irsku naopak vzniká největší most. Jeho stavitelé sice využívají nejmodernější techniku a inovativní konstrukční metody, ale práci jim komplikuje nepředvídatelné počasí. A také oni si musí poradit se smrtícími výškami i rychle ubíhajícím časem. Toho není nikdy dost, ani když jde o stavbu největší dopravní lodě světa nebo mega hotelu, který vypadá, jako by se vznášel ve vzduchu. Přesvědčíte se o tom ve třetím pokračování fascinujícího dokumentárního seriálu Výstavba obrů.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00
hodin na Prima Zoom!



Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !